Op onze Junior High School gaan vanaf 22 oktober tot en met 15 november zes kinderen zich voorbereiden op hun eindexamen. Dit is de eerste klas van de Circle of Life School die eindexamen doet. In Ghana is het bij de meeste scholen zo dat ze het laatste jaar van hun middelbare school intern wonen om zich volledig op het eindexamen te kunnen focussen.

Niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds moeten zij extra lessen volgen. Bij ons op de Circle of Life School hebben wij normaal gesproken onvoldoende plek om deze kinderen te laten overnachten. Maar omdat we momenteel geen vrijwilligers hebben in Hanukkah, kunnen we voor deze zes leerlingen de vrijwilligersruimte gebruiken om te overnachten. Voor hen is het een verademing om even niet thuis te zijn, waar ze normaal gesproken veel moeten helpen in het huishouden en met andere taken. Zo kunnen ze zich echt volledig richten op het examen van 15 t/m 22 november waarmee ze de Junior High School (na drie jaar) afronden.

Georgina, een medewerkster van onze school, is deze maand bij hen ingetrokken om hen te begeleiden. We zijn trots op alle kinderen en wensen hen heel veel succes met het behalen van hun diploma.