Steun Hanukkah met boek Obruni, Obruni!

Je kunt onze stichting steunen door de aankoop van het jeugdboek ‘Obruni, Obruni’ van Marieke Dijkers (10,00 euro, E-book: 5,95). De opbrengst van dit boek komt volledig ten goede aan Hanukkah Children’s Home.

Over het boek

Het boek ‘Obruni Obruni’ is geschikt voor kinderen van 10-14 jaar en gaat over de 13-jarige Jolien. Tegen haar wil in wordt haar vader voor zijn werk uitgezonden naar Ghana en het gezin gaat mee. In Sunyani (Ghana) komt ze in aanraking met de Nederlandse Mari, zij is getrouwd met een Ghanese man en runt een kindertehuis.De eerste weken heeft Jolien het zwaar. Het kost haar moeite om zich aan te passen aan de Ghanese cultuur en gewoontes en ze mist haar vertrouwde wereldje in Nederland. Dat verandert snel als ze de Nederlandse Mari leert kennen. Samen met haar Ghanese man heeft Mari een kindertehuis. Vanaf het eerste moment dat Jolien er komt, hebben de kinderen haar hart gestolen. Vooral het vierjarige weesje Rebecca verovert een speciaal plekje in Joliens hart. Van Mari leert ze veel over de Ghanese cultuur en het land. Hoewel ze vreselijk opzag tegen Ghana, wordt het een ervaring om nooit te vergeten. De bijzondere momenten volgen elkaar in een snel tempo op. Zo reist ze naar het noorden, viert ze haar verjaardag, houdt ze vakantie aan de kust en krijgt Jolien zelfs haar eigen baby…
Klik hier om een leuke recensie te lezen.

Over de schrijfster Marieke Dijkers

Marieke Dijkers is de schrijfster van het jeugdboek Obruni Obruni en het boek What’s Appening’. Al jarenlang is zij intens betrokken bij onze stichting. Tijdens haar eerste bezoek aan Ghana in 2006 besloot Marieke Dijkers een kinderdroom waar te maken: het schrijven van een (jeugd)boek. Door alle indrukken die ze in dit bijzondere land opdeed bij het kindertehuis van Mariëtte en Moses Asagbo kwam de inspiratie als vanzelf, met als resultaat dit prachtige boek.

Het boek bestellen is te bestellen via Marieke Dijkers: