Gemiddelde kosten verblijf Kindertehuis Hanukkah

 1. Retour vliegticket Nederland-Accra kost tussen de € 650,- en € 1.000,-.
  Dit is afhankelijk van de vliegmaatschappij waarmee je vliegt en het moment van boeken.
 2. Verblijf in het vrijwilligershuis (kost en inwoning:  € 150,- per week.
  Dit bedrag dient vooraf (in Nederland) betaald te worden. De kok heeft op zondag een vrije dag. Vrijwilligers eten meestal in Hotel Eusbett.
 3. Overnachting in Accra (vliegveld): de kosten voor de overnachting zijn afhankelijk van waar je logeert.
  We adviseren hierin graag: Toontje Franssen. Kosten  € 50,-
  (1 x transfer, overnachtig en ontbijt).
 4. Transfer vanaf het vliegveld naar Sunyani: 20,00 Cedi. 
 5. Een busticket naar Sunyani kost ongeveer € 12,- (reistijd: 8 uur).
  Een vliegticket naar Sunyani (binnenlandse vlucht) kost  € 100,-  (1 uur reistijd).
  Let
  op:  vetrekt op maandag woensdag, vrijdag en zondag naar Sunyani.
  Houd rekening met je vliegdatum en overnachting in Accra.
 6. Visum voor Ghana: € 60,-.
  Klik hier
  om een uitgebreid document te lezen met belangrijke informatie over jouw visumaanvraag.
 7.  Vaccinaties: ca. € 175,-.
 8. Sinds 2019 is het verplicht om een ‘bewijs van goed gedrag’ te overleggen aan Social Welfare. Deze is verkrijgbaar bij je gemeente. Kosten afhankelijk van gemeente.

In principe zijn er in Hanukkah geen extra kosten meer. (*)

(*) Internet Hanukkah

Er is een goede internetverbinding in Sunyani (Hanukkah). Je kunt gebruik maken van een internetstick, dat vrijwilligers  hebben aangeschaft. Je kunt eventueel een eigen laptop meenemen. In dit geval hoef je alleen een eigen internetkaart te kopen, dat je vervolgens in de USB-stick kunt steken. Daar moet je dan nog wel beltegoed voor kopen. Voor ongeveer € 35,- per maand kun je dan internetten. Zorg er wel voor dat je je internetverbinding na gebruik verbreekt, anders lopen de kosten op.

(*) Telefoon

Voor je telefoon geldt hetzelfde. Je kunt een eigen telefoonkaart kopen van € 0,50. en een beltegoed van € 5,-. Hiermee kun je ongeveer dertig minuten naar Nederland bellen. Zorg er wel voor dat je telefoon sim-lock vrij is.

Informatie visum-aanvraag

Voor het aanvragen van een visum heb je het volgende nodig:
– Het vaccinatieboekje, met gele-koorts stempel
– Kopie vliegticket
– Vier pasfoto’s
– Geldig paspoort
– Wanneer je Hanukkah opgeeft als verblijfadres zal de ambassade om twee invitatiebrieven vragen. Deze kunnen we op verzoek toesturen.  Je kunt een visum aanvragen via www.visum.nl. De eerste keer moet je altijd zelf gaan. Wanneer je al eerder bent geweest, maar een nieuw paspoort hebt, moet je het oude paspoort meenemen/ opsturen.
Natuurlijk is het ook mogelijk direct naar de ambassade te gaan en de formulieren daar in te invullen. http://www.ghanaembassy.nl/.
Let op: alleen contante betaling is mogelijk.

Sinds enige tijd is het zogenaamde ‘drie maanden visum’ in Ghana slechts twee (!) maanden geldig. Het visum is in Sunyani eenvoudig te verlengen.
Het verlengen kost € 20,-.

Belangrijk om te weten

Wanneer gedurende je besproken verblijf in Hanukkah gaat reizen en/of op een andere wijze geen gebruik maakt van de voorzieningen van Hanukkah, ontvang je geen restitutie van de verblijfkosten. Alle vrijwilligers worden ingepland. Er kunnen maximaal zes vrijwilligers per periode in Hanukkah verblijven. Mariëtte, Moses en de kinderen van Hanukkah zijn gedeeltelijk afhankelijk van dit geld, voor de zorg voor de kinderen Hanukkah.

Visumkaartje vliegtuig

In het vliegtuig krijg je een visumkaartje uitgedeeld. We adviseren je dit kaartje volledig in te vullen (verblijfsgegevens in Ghana en telefoonnummers). Wanneer je dit niet goed hebt ingevuld, word je weer achteraan de rij gestuurd. Ze zullen het niet zo sterk controleren als op de Ghanese ambassade, maar ze kijken wel of je het hebt ingevuld.

Tip:

 • Vraag bij je verzekeringsmaatschappij welke kosten vergoed worden.
 • In sommige situaties zijn reis- en verblijfskosten aftrekbaar voor de belasting.