Wanneer je in de supermarkt je lege plastic flessen/bierflesjes en blikjes inlevert, krijg je je statiegeld terug. Dit is meestal maar een klein bedrag, maar al deze bedragen bij elkaar, is vaak een mooie opbrengst. De meeste supermarkten werken mee om met dit statiegeld goede doelen te steunen.

Zoals je wellicht weet is Stichting Mariëtte’s Child Care afhankelijk van donaties en giften. Zowel voor eten, drinken, onderhoudskosten, elektriciteits- en ziekenhuiskosten als voor de Circle of Life School en Junior High School, hebben we jaarlijks minimaal 125.000 euro nodig.  Een statiegeldactie is één van de meest laagdrempelige acties om te organiseren. Het levert meestal een paar honderd euro op voor het goede doel en genereert naamsbekendheid voor onze stichting.

Vind je het leuk om een statiegeld-actie te organiseren voor onze stichting? Hieronder lees je hoe dat werkt en vind je standaard e-mails en posters.

Hoe gaat dit in z’n werk?

 • Bezoek je supermarkt (op een doordeweekse ochtend) en vraag bij de informatiebalie of je de winkelmanager kunt spreken. Informeer bij hem/haar of de winkel een statiegeld actie voor goede doelen heeft en zo ja, of je kindertehuis Hanukkah hiervoor kunt aanmelden.
  Wellicht is het handig om alvast een print mee te nemen van de poster, zodat hij/zij direct een beeld krijgt van de stichting. Wanneer je in aanmerking komt voor de actie, zorg ervoor dat je weet in welke periode je in aanmerking komt en laat al je gegevens goed achter (naam, telefoon en email).
 • Verstuur je liever een email naar de winkel? Check dan even de gegevens van de winkelmanager/emailadres en stuur een mail. Je kunt hiervoor deze voorbeeldmail gebruiken. [klik hier voor de voorbeeld mail ]
 • Waarschijnlijk kom je op de wachtlijst te staan en krijg je te horen wanneer je een A4 poster moet aanleveren met informatie over Stichting Mariëtte’s Child Care. Deze poster kun je hier uitprinten en t.z.t. afgeven bij je winkel en/of digitaal aanleveren.
 • Stem met de winkel goed af hoe de opbrengst uiteindelijk bij Stichting Mariëtte’s Child Care terecht komt. Dit kan via bank: NL46ABNA0619509341 t.n.v. Stichting Mariëtte’s Child Care.
 • Wanneer Stichting Mariëtte’s Child Care in aanmerking komt voor het statiegeld, horen we dit graag. Graag ontvangen we de contactgegevens van de winkelmanager en het adres, zodat we na afloop de winkel een bedankkaartje kunnen toesturen.
 • Na afloop van de actie kun je de winkel nog vragen of je een A4-poster mag ophangen met daarop de opbrengst. Deze vind je hier. Print deze uit, vul het totaalbedrag in en hang deze op het mededelingenbord in de betreffende winkel.
  [DOWNLOAD DE OPBRENGST POSTER HIER].
 • Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@mchildcare.nl (ovv statiegeld-actie).

  Bedankt voor je hulp!

DOWNLOAD HIER DE STATIEGELD-ACTIE POSTER.

DOWNLOAD HIER DE OPBRENGST POSTER.