Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341 | BIC ABNANL2A|info@mchildcare.nl | ANBI-nummer: 8142.03.486

Nieuws

11 07, 2024

Eindexamen voor Junior High School leerlingen

Deze week doen de kinderen van de Junior High School hun eindexamen. De afgelopen maand hebben ze intern verbleven en geslapen in het vrijwilligershuis van kindertehuis Hanukkah, zodat ze zich optimaal konden voorbereiden op deze spannende week.

We zijn enorm dankbaar voor de schoolbus die we hebben gekregen ter ere van het 10-jarig bestaan van de school. Met deze bus kunnen de leerlingen en leraren elke dag naar de examenlocatie gebracht worden.

23 06, 2024

Marnick geadopteerd

In mei verwelkomden we een nieuw kindje in kindertehuis Hanukkah via de Ghanese kinderbescherming. Het jongetje was verstoten door zijn moeder en kreeg bij ons een warm thuis en de naam Marnick, vernoemd naar de zoon van Janita, een van onze vrijwilligsters. Deze week kregen we te horen van de Ghanese kinderbescherming dat Marnick geadopteerd wordt door een liefdevol Ghanees gezin. We zullen hem missen, maar zijn blij dat hij nu in een Ghanees gezin kan opgroeien.

12 06, 2024

Simon en Lilly uit ziekenhuis

Goed nieuws! Simon en Lilly zijn weer thuis na hun ziekenhuisopname voor malaria. Ze voelen zich veel beter en zijn blij om uit het ziekenhuis te zijn ontslagen. We willen iedereen bedanken voor de lieve berichtjes die we hebben ontvangen.

7 06, 2024

Simon en Lilly in ziekenhuis met malaria

Twee van de kinderen van kindertehuis Hanukkah, Simon en Lilly, liggen momenteel in het ziekenhuis met malaria. De symptomen van malaria kunnen variëren van mild tot ernstig. In ernstige gevallen kunnen complicaties zoals ademhalingsproblemen, nierfalen, herseninfecties en bloedarmoede optreden. Het gaat redelijk goed met Simon en Lilly, maar ze moeten toch in het ziekenhuis blijven omdat ze te ziek zijn om naar huis te gaan.

Het blijft opvallend hoe verschillend er gehandeld wordt in Ghanese ziekenhuizen. Lilly moest lang wachten op een brancard in de gang, terwijl voor Simon direct een plek was op de herenafdeling. We hopen dat Simon en zijn zusje Lilly snel opknappen!

22 05, 2024

Opbrengst sponsorloop De Rank in Hengelo bekend

Vandaag waren Mariëtte en Marjo aanwezig op Daltonschool De Rank in Hengelo om een cheque van maar liefst 5.649,46 euro in ontvangst te nemen.

Dit bedrag is ingezameld tijdens de recent georganiseerde sponsorloop op de school. Mariëtte heeft voorafgaand aan de sponsorloop, met behulp van Mats uit groep 8 en afkomstig uit kindertehuis Hanukkah, de klassen meer verteld over kindertehuis Hanukkah.We bedanken alle sponsoren en uiteraard de kinderen en leerkrachten voor dit geweldige bedrag!

15 05, 2024

Welkom Marnick!

Er is een nieuw kindje in kindertehuis Hanukkah gekomen via de Ghanese kinderbescherming. Het jongetje is door zijn moeder verstoten en wordt in Hanukkah met open armen ontvangen en krijgt een warm thuis. Hij heeft de naam Marnick gekregen, vernoemd naar de zoon van Janita, die momenteel vrijwilligerswerk doet in Ghana.

13 05, 2024

Zondag 8 september Hanukkah-dag Leusden

Save the date! Zondag 8 september 2024 organiseren we weer een Hanukkah-dag (voorheen Hanukkah Vrijwilligersdag) in Leusden (*) van 13.00-16.00 uur.Iedereen die kindertehuis Hanukkah en de Circle of Life School een warm hart toedraagt is van harte welkom. Tijdens deze middag zijn Mariëtte, Moses en het bestuur aanwezig.(*) Locatie: Recreatieboerderij en Kanocentrum Berg, Langesteeg 2A in Leusden

30 04, 2024

Bezoek aan dorpje om kleding uit te delen

Gisteren zijn we met de vrijwilligers naar de omliggende dorpjes gegaan om kleding uit te delen aan de mensen die daar wonen. Het is altijd een drukte van jewelste, zoals je in het filmpje kan zien. Het blijft altijd bijzonder om de dorpjes te bezoeken en het ontroerd ons altijd weer om te zien hoe mensen daar leven. Het herinnert ons eraan hoe goed we het hebben in Nederland.

28 04, 2024

Reportage 10-jarig bestaan Circle of Life school

++ CIRCLE OF LIFE SCHOOL 10 JAAR ++

Het is alweer tien jaar geleden dat Moses en Mariëtte hun droom werkelijkheid zagen worden: de bouw van de Circle of Life school nabij kindertehuis Hanukkah. Daarom stonden twee dagen in het teken van verschillende activiteiten om deze bijzondere mijlpaal te vieren. Op donderdag 25 april trapte de school feestelijk af met een grote optocht van een paar uur lang door Sunyani. Een soort sponsorloop om de school te promoten. Op vrijdag 26 april was er een groot feest. De dag zat vol met muziek, dans en verschillende speeches. Ook de Ghanese Chief was aanwezig om dit bijzondere moment met ons te vieren.

Een hoogtepunt was de onthulling van een nieuwe schoolbus voor […]

22 04, 2024

Mariëtte in Ghana i.v.m. 10-jarig bestaan school

Afgelopen weekend is Mariëtte aangekomen in Ghana, voor wel een hele bijzondere gelegenheid. De Circle of Life school viert namelijk haar 10-jarig bestaan deze week. Er staat een groot feest gepland, waarbij leerlingen, docenten en de lokale gemeenschap samenkomen om deze mijlpaal te vieren. Houd onze FB-pagina in de gaten voor meer updates over het 10-jarig bestaan van onze school!