Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341 | BIC ABNANL2A|info@mchildcare.nl | ANBI-nummer: 8142.03.486

Nieuws

18 01, 2021

Scholen zijn weer open!

Het was vandaag een bijzondere dag. Na tien maanden gesloten te zijn geweest, openden vandaag de deuren weer van de Circle of Life basisschool en Junior High School. Veel kinderen werden na lange tijd weer bij de school afgezet om weer les te kunnen volgen. We zijn erg benieuwd hoe alles gaat verlopen, maar zijn blij dat we de kinderen weer mochten verwelkomen. De overheid heeft besloten dat het schooljaar nu zal lopen van januari tot december 2021. Dit in tegenstelling tot het gebruikelijke schooljaar van september tot juli.

8 01, 2021

Cindy terug naar haar familie

Gisteren konden jullie het verhaal lezen over Afia, het pasgeboren meisje dat door haar familieomstandigheden zal worden opgenomen in de Hanukkah familie. Vandaag deel ik het verhaal van Cindy, een meisje dat vijftien jaar geleden (ze was nog maar een paar maanden oud) in kindertehuis Hanukkah kwam wonen. Voor haar is gisteren de dag gekomen dat zij terug gaat naar haar eigen familie.En dit is ook waar wij voor staan. Ik zeg altijd: “Hanukkah is een tijdelijke opvangplek voor kinderen. Voor sommige kinderen is dat een week, een maand of een jaar. Voor sommige kinderen kan dit ook langer zijn. Het gaat er in ieder geval om dat de kinderen zo lang als nodig bij ons kunnen blijven. […]

7 01, 2021

Verbaas je, maar veroordeel niet…

“VERBAAS JE, MAAR VEROORDEEL NIET.”, is een quote die groots op de muur van de vrijwilligersruimte van kindertehuis Hanukkah staat. Een quote waaraan ik soms ook nog aan herinnerd moet worden…Gisteren was zo’n dag! Met Marjolein en de kinderbescherming bracht ik een bezoek aan het ziekenhuis. Hier verblijft een babymeisje dat op 1 januari geboren is en dat bij ons op Hanukkah zal komen wonen. Haar moeder heeft psychische problemen en beviel, zonder enige hulp, op de eerste dag van dit jaar bij een lege marktkraam. Het meisje, dat we voor nu Afia noemen (vernoemd naar haar geboortedag) is een maand te vroeg geboren en daarom erg klein. Zij is op de neonatologie afdeling opgenomen; een klein kamertje […]

31 12, 2020

Kerst op Hanukkah (filmpje)

We hopen dat iedereen fijne Kerstdagen heeft gehad. Voor wie het leuk vindt, hier een video die gemaakt is van Eerste Kerstdag op Kindertehuis Hanukkah.Deze feestelijke dag is mogelijk gemaakt door diverse donateurs. We willen iedereen hartelijk bedanken voor deze mooie dag. Bekijk hier de video.

24 12, 2020

Grace na tweeënhalf geadopteerd

Dit is Grace. Toen Grace een
paar weken oud was kwam ze in kindertehuis Hanukkah terecht. Ze is nu, tweeënhalf
jaar later, geadopteerd door een Ghanees gezin dat haar liefdevol zal opvangen
en verzorgen.

24 12, 2020

Fijne Kerstdagen en een mooi 2021

Het bestuur van Stichting Mariëtte’s Child Care, Mariëtte, Moses
en alle kinderen van Hanukkah wensen iedereen hele gezellige Kerstdagen toe en
heel veel gezondheid en geluk in 2021.

Ook willen we graag iedereen bedanken voor alle steun en
betrokkenheid in het afgelopen jaar.

24 12, 2020

Prachtige donatie Fit4Lady en Keer-op-Keer

Tilly Vermeulen is onlangs na brainstormen met vriendinnen van sportclub Fit4Lady een actie gestart voor kindertehuis Hannukah. Het idee was om een schilderijtje, geschilderd door Evelien Erichsen, te verloten. De actie kwam op gang. Eén van de dames doet werk voor stichting/kringloopwinkel Keer op Keer in Limmen. Zij heeft het prachtige bedrag van € 500,- binnen kunnen halen en via de vriendinnen van Fit4Lady heeft de actie € 600,- opgebracht. Ontzettend dankbaar voor dit prachtige bedrag. Het schilderijtje gaat naar Elly, een van de sportieve vrouwen waar Tilly mee sport.Iedereen heel hartelijk bedankt voor deze prachtige donatie!

22 12, 2020

Kerstbomen verkoop levert 880 euro op

Onlangs bracht Annemiek Essenstam-Duray een bezoek aan Marjo, Gerrit en Sam met wel een heel bijzonder cadeau; een zelfgemaakte Kerstboom. Annemiek had een bijzondere Kerstbomenactie bedacht waarvan de opbrengst maar liefst 880 euro is geworden. Dit fantastische bedrag, dat ze als verrassing op de achterzijde had geplakt, kon Sam meteen meenemen naar Ghana, waar hij de Kerstdagen doorbrengt. Dank je wel Annemiek voor je sympathieke actie en steun. Uiteraard ook hartelijk dank voor iedereen die een Kerstboom bij Annemiek heeft gekocht.

21 12, 2020

1.000 euro voor mondkapjes verkoop

Loes en Sylvia Hagedoorn hebben met de verkoop van hun zelfgemaakte mondkapjes van Ghanese stof, maar liefst 1.000 bijeengebracht voor kindertehuis Hanukkah. Heel hartelijk dank Loes en Sylvia voor deze fantastische donatie!

14 12, 2020

Kerstkransen en – koeken verkoop voor Hanukkah

Zaterdag 12 december opende Melanie Hollenberg haar jaarlijkse miniwinkel in haar garage. Dit keer om mooie Kerstkransen en zelfgemaakte koeken te verkopen. Ook kon je kans maken op mooie prijzen met het Rad van Fortuin. De volledige opbrengst van deze dag komt ten goede aan Stichting Mariëtte’s Child Care. Dit is maar liefst 435 euro geworden. Melanie (en iedereen die iets heeft gekocht) enorm bedankt voor deze prachtige actie voor kindertehuis Hanukkah. Ook hartelijk dank aan de helpers op deze dag: Marianne, Martine, Marjolein en Denise.