Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341 | BIC ABNANL2A|info@mchildcare.nl | ANBI-nummer: 8142.03.486

Nieuws

29 09, 2020

Tussenstand actie Warm Hart KRO-NCRV

Wat zijn onze volgers geweldig. Jullie hebben ervoor gezorgd dat we op dit moment al *** 1.002 stemmen *** hebben. Hiermee staan we momenteel op de derde plek. Maar…. veilig zijn wij zeker nog niet. De eerste 5 goede doelen met de meeste stemmen zullen worden uitgenodigd om een presentatie te komen geven. Uit deze 5 presentaties worden uiteindelijk de 3 winnaars van de 3 bedragen gekozen worden (10.000,- 5.000,- of 2.500,-).Het is dus belangrijk dat we tot en met 14 november in de top 5 blijven. Daarom willen wij graag aan al onze volgers en likers oproepen (indien je nog niet gestemd hebt) dit alsnog voor ons te doen. Zo vergroten we de kans op een mooie geldprijs. […]

27 09, 2020

Mariëtte na 7 weken weer terug in Ghana

Na zeven weken in Nederland is Mariette weer terug in Ghana! Zij was in Nederland voor medisch advies en begeleiding voor de beenbreuk die zij eerder dit jaar heeft opgelopen tijdens een val in het kindertehuis. Gelukkig heeft zij veel ondersteuning gehad van een arts, chirurg, fysiotherapeut en een wondspecialist. Het gaat momenteel iets beter met Mariëtte. Het herstel zal echter nog wel zijn tijd nodig hebben.

16 09, 2020

Scholen in Ghana dicht tot 1 januari

In Nederland zijn de scholen inmiddels begonnen. Helaas is dit in Ghana niet het geval. De regering heeft besloten de scholen tot januari dicht te houden. Een flinke tegenvaller voor ons. We hebben namelijk veel leerkrachten in dienst die wij wel moeten uitbetalen. Hier staan momenteel alleen geen inkomsten vanuit schoolgeld tegenover. Ook is het niet mogelijk om, zoals veel scholen in Nederland doen, digitaal onderwijs te geven. We proberen de kinderen wel werk te geven dat zij thuis of in Hanukkah kunnen maken. Zo hopen wij dat de kinderen niet te veel achter gaan lopen.

Ons werk steunen?

Ons werk steunen?

Zonder giften van donateurs kunnen Mariëtte en Moses in Ghana niet doen wat ze nu doen. We zijn daarom […]

15 09, 2020

Oogoperatie Esther geslaagd

Eerder dit jaar informeerden
we je al over op de planning staande oogoperatie van Esther.
Inmiddels is de operatie achter de rug. Alles is goed gegaan en Esther kan al
meer zien dan voor de operatie. Ook heeft zij een speciale bril gekregen, die
zij dagelijks moet dragen. Ellen, de oudste dochter van Esther, is vanuit
kindertehuis Hanukkah een paar weken bij haar geweest om haar moeder te helpen
met alle dingen rondom het huis. Inmiddels kan Esther zich weer goed redden.

We zijn Stichting Destino dankbaar voor de ontvangen donatie van 500 euro. Met dit bedrag hebben we deze oogoperatie van Esther kunnen financieren.

Ons werk steunen?

Zonder giften van donateurs kunnen Mariëtte en Moses in Ghana niet doen wat ze nu doen. We […]

11 09, 2020

Jouw stem is geld waard. Stem je ook?

STEMMEN VANAF NU MOGELIJKWe zijn 1 van de 100 deelnemers van de goede doelen actie Warm Hart van KRO-NCRV en vanaf nu kan er op Stichting Mariëtte’s Child Care gestemd worden. We maken hiermee kans op de hoofdprijs van 10.000 euro of de andere geldprijzen van 5.000 of 2.500 euro. Daarom hebben we je stem hard nodig!

Help jij mee? Stem dan op de Stichting Mariëtte’s Child Care en vraag of al je familieleden, vrienden en kennissen dit ook willen doen! Stemmen is een kleine moeite, maar van grote betekenis voor de kinderen in Ghana en de gezinnen die wij ondersteunen.

KLIK HIER OM TE STEMMEN

OF STEM VIA DEZE QR-CODE

LET OP: je stem is pas geldig als je deze […]

30 08, 2020

Tassenverkoop levert al 300 euro op

Vorige week hebben we de eerste € 300,00 mogen ontvangen van Inge Oude Nijeweme en Rikie. Zij hebben met Ghanese stof tasjes gemaakt om te verkopen (10 euro per stuk). De opbrengst komt geheel ten goede aan kindertehuis Hanukkah. Dank jullie wel Rikie en Inge voor deze fantastische actie! Jullie zijn geweldig.

14 08, 2020

Afrika leskisten voor basisscholen

Nu de basisscholen alweer bijna van start gaan, brengen we je graag op de hoogte van de Afrika leskisten die Pauline van den Berg, oud leerkracht van Mariëtte, speciaal voor basisscholen heeft ontwikkeld. Het zijn 3 kisten voor onder-, midden- en bovenbouw en een kist met (Afrikaanse) muziekinstrumenten.

De leskisten worden gratis door Stichting Mariëtte’s Child Care beschikbaar gesteld wanneer een basisschool een (sponsor)actie organiseert voor kindertehuis Hanukkah in Ghana.

Dus werk je op een basisschool en/of ken je een basisschool die een actie voor Hanukkah wil organiseren en hierbij deze prachtige, gebruiksklare leskisten gratis wil gebruiken? Laat het dan weten!Klik hier voor meer info.

12 08, 2020

We zijn genomineerd voor actie Warm Hart van KRO-NCRV

Elk jaar organiseert KRO-NCRV een goede doelen actie
‘Warm Hart’. Met deze actie geeft KRO-NCRV een mooi bedrag aan drie goede
doelen. Doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme
samenleving. Zij maken kans op een donatie van natie van € 10.000, € 5.000 of €
2.500.

Wij zijn genomineerd!

Wij hebben vandaag vernomen dat Stichting Mariëtte’s
Child Care, die het werk ondersteunt van Mariëtte en Moses in kindertehuis
Hanukkah en hun scholen in Ghana, genomineerd is voor deze actie. Geweldig
nieuws dus!

STEM NU!

Vanaf 10 september tot en met 14 november kan er op de actiepagina van Stichting Mariëtte’s Child Care gestemd worden. Dat kan via onderstaande button. Een stem is alleen geldig wanneer je je stem bevestigt in de e-mailvan KRO-NCRV. Die email ontvangt […]

10 08, 2020

Francis van der Klooster haalt 11.500 euro op voor Hanukkah

Een paar weken geleden bedacht onze ambassadeur Francis van der Klooster (Circle4Kids) een spontane ‘tikkie’-actie om geld in te zamelen voor kindertehuis Hanukkah. Zij had Mariëtte gesproken over de financiële situatie in Ghana. Het is momenteel een zware periode door de coronacrisis. Ruim veertig kinderen in kindertehuis Hanukkah moeten onderhouden worden, hardwerkende mama’s en werknemers die de kinderen verzorgen moeten betaald worden en dit alles kost veel geld. Jaarlijks komen er grote donaties binnen via acties van vrijwilligers die langskomen, maar door de coronacrisis ligt dit alles stil… De oproep die Francis deed op social media maakte veel reacties los. Francis mocht veel mensen een tikkie sturen voor een donatie. Dit weekend heeft Francis de cheque van deze actie […]

7 08, 2020

Mariëtte terug in Nederland in verband met beenbreuk

Zoals je inmiddels weet is Mariëtte een aantal weken in Ghana gevallen en heeft hierbij een ernstige beenbreuk opgelopen. Ze is uiteindelijk in Accra geopereerd. De laatste tijd is ze herstellende, met onder andere fysiotherapie. Toch gaat het herstel niet naar wens. Mariëtte heeft nog veel pijn en er zijn diverse ontstekingen ontstaan. Dit heeft Mariëtte ertoe doen besluiten om naar Nederland te komen voor medisch advies en begeleiding. Dit is allemaal  niet gemakkelijk in de tijd waarin we nu leven, zoals geen of beperkt vliegverkeer. Toch is het gelukt een vlucht naar Nederland te bemachtigen. Ze is inmiddels in Nederland aangekomen en hoopt op korte termijn het ziekenhuis te bezoeken voor nader onderzoek.