Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341 | BIC ABNANL2A|info@mchildcare.nl | ANBI-nummer: 8142.03.486

Nieuws

25 05, 2022

Sponsorloop Twents Carmel College groot succes

Woensdag 25 mei liepen de leerlingen en docenten van het Twents Carmel College Denekamp voor maar liefst de achttiende keer een sponsorloop voor o.a. Stichting Mariëtte’s Child Care. Mariëtte en Marjo waren bij de loop aanwezig. Voordat de loop van start bezocht Mariëtte een klas. Leerlingen konden vragen stellen en vertellen hoe ze het geld bijeen hadden gekregen. De opbrengst van de loop is inmiddels bekend. Maar liefst 4.500 euro is bijeengebracht voor kindertehuis Hanukkah (en 4.500 euro voor Oekraïne). Wat fantastisch! Het bedrag zal gebruikt worden voor een generator. We willen nogmaals iedereen heel hartelijk bedanken voor de trouwe support en geweldige inzet.

26 04, 2022

Grace geopereerd aan heup en knie

Eerder deelden wij het bericht dat Mariëtte het verzoek van Social Wellfare had gekregen of Grace weer terug kon komen naar Hanukkah. Een meisje dat eerder 2,5 jaar bij ons is geweest.Nadat ze weer bij ons is komen wonen viel het ons op dat Grace scheef liep. Dat hebben we voor de zekerheid laten onderzoeken in het orthopedisch ziekenhuis in Accra. Uit de onderzoeken is gebleken dat het een oudere breuk betreft, waar een operatieve ingreep voor nodig is. Haar operatie heeft vandaag plaatsgevonden door twee Nederlandse artsen die eerder deze week in het OTC in Ghana zijn aangekomen. De breuk bleek na onderzoek verslechterd te zijn. De artsen hebben daarom besloten de operatie zo snel mogelijk uit te […]

26 04, 2022

Rijbewijs voor Gideon

Gideon, die al sinds zijn achtste bij ons in Kindertehuis Hanukkah woont, heeft onlangs zijn rijbewijs gehaald. De kosten hiervoor hebben wij op ons genomen. Nu Gideon zijn rijbewijs heeft, kan hij Moses helpen nu Mariëtte in Nederland is.Gideon heeft onlangs zijn opleiding afgerond en heeft aangegeven niet te willen studeren, maar zich liever wil inzetten in ons kindertehuis, zodat hij op deze manier iets voor ons terug kan doen. We zijn heel trots op Gideon dat hij zijn rijbewijs heeft gehaald.

22 04, 2022

Matthias en Markus bouwen store-room in Ghana

Dit is een filmpje (KLIK HIER) van Markus Ehling en Matthias Holscher uit Duitsland. Zij hebben voor onze stichting maar liefst 13.000 euro bijeengebracht voor de bouw van een store-room bij kindertehuis Hanukkah. De ruimte zal worden gebruikt voor de opslag van alle levensmiddelen zoals rijst, olie, tomatenpuree, WC papier etc.Markus en Matthias zijn onlangs naar Ghana vertrokken om daar ZELF (gedurende drie weken) mee te helpen aan de bouw van deze opslagruimte. Inmiddels is de bouw afgerond.We zijn Markus en Matthias enorm dankbaar voor hun betrokkenheid, enthousiasme en inzet!

22 04, 2022

Wijnproeverij Destino brengt 1.250 euro op

Donderdagavond 21 april organiseerde Stichting Destino een wijnproeverij voor Stichting Mariëtte’s Child Care, nadat de geplande wijnproeverij op 21 november in verband met conronamaatregelen niet kon plaatsvinden.Gisteravond werden diverse mooie wijnen gepresenteerd met heerlijke hapjes.

Het bedrag op de cheque (die gemaakt was voor de eerder geplande wijnproverij) is in verband met ‘de inflatie’ verhoogd naar maar liefst 1250 euro! Dit bedrag gaat besteed worden aan de renovatie van de opgang naar de snoezelruimte van Kindertehuis Hanukkah in Ghana. Op dit moment hebben de kinderen met een lichamelijke handicap geen toegang tot deze ruimte.We willen Stichting Destino en alle bezoekers en iedereen die deze avond hebben mogelijk gemaakt heel hartelijk danken voor dit mooie bedrag.

Mariëtte Asagbo-Krouwel neemt de cheque (die […]

11 04, 2022

Welkom Joan

Afgelopen weekend hebben wij Joan mogen verwelkomen in kindertehuis Hanukkah. Joan zit in de examenklas van onze Junior High School. Door problemen in de familie, kan zij tijdelijk niet thuis wonen. Daarom zal zij, totdat de thuissituatie verbeterd is, bij ons wonen.Ze wordt liefdevol opgevangen door de oudere meiden van Hanukkah.

4 04, 2022

Alles loopt anders: een bericht van Mariëtte

In mijn eerdere bericht konden jullie lezen dat mijn plan was om in juli van dit jaar naar Nederland te verhuizen. Dit plan heeft een andere wending gekregen. Vier weken geleden kreeg ik fysieke klachten. Omdat ze mij in Sunyani niet konden helpen, moest ik voor medische hulp naar de hoofdstad Accra. Daar hebben de artsen een CT-scan gemaakt en daaruit is gebleken dat ik meerdere longembolieën heb in beide longen. Ik ben in het ziekenhuis opgenomen. Na vier dagen mocht ik het ziekenhuis verlaten, op voorwaarde dat ik niet terug ging naar Sunyani en nog niet mocht vliegen, omdat de kans op complicaties groot was. Gelukkig kon ik terecht bij lieve vrienden in Accra, die mij geweldig hebben […]

29 03, 2022

Christine Lommerse nieuwe ambassadeur

In 2008 heeft het bestuur van de Stichting Mariëtte’s Child Care het besluit genomen om (naast onze vaste ambassadrice Selma van Dijck) een ambassadeur te vragen de Stichting een jaar lang te vertegenwoordigen. Dit zijn altijd mensen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor onze stichting. Tijdens de actie Pluk voor Kindergeluk op zondag 27 maart hebben we de Ghanese ambassadeursstaf overgedragen aan Christine Lommerse. Zij organiseert al jarenlang de actie Pluk voor Kindergeluk om zo geld bijeen te brengen voor kindertehuis Hanukkah. We willen haar voorgaande ambassadeurs Loes Hagedoorn en Pam Rolink bedanken voor hun inzet. En feliciteren Christine met deze rol in dit nieuwe jaar.  

28 03, 2022

Opbrengst Pluk voor Kindergeluk bekend!

Wat was het een fantastische dag gisteren! Toen vond de actie Pluk voor Kindergeluk weer plaats bij de firma Nord Lommers aan de Nieuweweg in Hillegom. Wat geweldig dat dit evenement na twee jaar weer kon plaatsvinden Ruim 60.000 prachtige tulpen stonden gepresenteerd in de hal, die de bezoekers konden plukken. De volledige opbrengst komt ten goede aan ons kindertehuis Hanukkah in Ghana, waar Mariëtte en Moses de zorg dragen over 43 kinderen die door omstandigheden (tijdelijk) niet thuis of bij familie kunnen wonen. Aan het einde van de dag werd de opbrengst van de actie bekendgemaakt. Deze kwam na een dag plukken uit op maar liefst **** 8.000,- euro ****!We willen iedereen hartelijk bedanken voor de geweldige inzet […]

17 03, 2022

Zoë na zes jaar terug naar familie

Eerder informeerden we jullie over het vertrek van Belinda in verband met plaatsing binnen een Ghanees adoptiegezin. Ook hebben wij afscheid genomen van Zoë. Zij kan na zes jaar weer terug naar haar eigen familie, waar de gezinssituatie weer stabiel is. De afgelopen periode is haar familie bij ons op bezoek geweest en heeft Zoë haar familie tijdens vakantie bezocht. We wensen Zoë en haar familie alle goeds.