Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341 | BIC ABNANL2A|info@mchildcare.nl | ANBI-nummer: 8142.03.486

Nieuws

27 11, 2020

Schoonmaakmiddelen ter beschikking gesteld door overheid

Mariëtte en Moses kregen deze week bezoek van Social
Wellfare (de Ghanese kinderbescherming). De directeur bracht verschillende schoonmaakmaterialen
die door de overheid beschikbaar zijn gesteld, zoals keukenrol, bleekmiddel en handzeep.

27 11, 2020

Wij zijn door naar de finale Actie Warm Hart KRO-NCRV

We hebben geweldig nieuws!!! Zojuist hebben we vernomen van KRO-NCRV dat wij in de top 5 zijn geëindigd met maar liefst 2.450 stemmen en door zijn naar de finale op 12 december! Op 12 december presenteren alle finalisten aan de jury en horen we of we een donatie hebben gewonnen van 2.500,-, 5.000,- of 10.000,- euro! Iedereen nogmaals heel hartelijk bedankt voor het stemmen op Stichting Mariëtte’s Child Care!

23 11, 2020

Stembus gesloten!

De stembus voor de actie Warm Hart van KRO-NCRV is gesloten! Dat betekent dat het verzamelen van stemmen is afgelopen. We hebben ontzettend veel stemmen verzameld en willen daarom iedereen HARTELIJK BEDANKEN voor de geweldige support. Bekendmaking van de 5 finalisten Nog heel even en dan weten we of we in de finale staan van Actie Warm Hart 2020. De stemmen worden nu door KRO-NCRV geteld en definitief gecontroleerd op de actievoorwaarden. Op vrijdag 27 november wordt bekend gemaakt of Stichting Mariëtte’s Child Care één van de vijf finalisten is die kans maakt op een donatie van € 2.500, € 5.000 of € 10.000,-!

18 11, 2020

Donatie van Stichting Destino voor medische post

Al jarenlang kunnen we op de steun rekenen van Stichting Destino. Onlangs hebben zij €500 beschikbaar gesteld! Mariëtte heeft daarvan van alles gekocht voor de medische post en incontinentie luiers voor de oudere kinderen; iets dat een enorme kostenpost blijft.We zijn weer enorm dankbaar voor deze donatie.

14 11, 2020

Doneer of koop speculaaspop en help kindertehuis Hanukkah

Circle4Kids is weer een geweldige actie gestart om geld in te zamelen voor kindertehuis Hanukkah in Ghana. Koop nu een grote speculaaspop (41 cm hoog, 17 cm breed) voor €5,-waarvan ruim de helft naar de stichting gaat. Koop een speculaaspop voor de kleinkinderen, de buren, je vriendin of doneer een speculaaspop en bezorg een ander een glimlach.Hoe werkt deze actie : * SPECULAASPOP DONEREN:Betaal per tikkie (zie link) per pop € 5,-Circle4Kids gaan deze speculaaspoppen uitdelen aan mensen die een beetje aandacht verdienen in deze tijd. (O.a gezinnen die het zwaar hebben, ouderen die nu veel alleen zijn, Leger des Heils etc)* SPECULAASPOP KOPEN: Wil je de poppen kopen om zelf uit te delen, stuur dan even […]

14 11, 2020

Nord Lommerse wint prijs

Vrijdag 13 november ontving Erik Lommerse van Nord Lommerse Flower Bulb Group in Hillegom, de prijs voor Meest Maatschappelijk Betrokken Ondernemer. Al jarenlang organiseert Nord Lommerse de actie Pluk voor Kindergeluk om geld in te zamelen voor kindertehuis Hanukkah in Ghana.

Hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige onderscheiding! Wat ons betreft helemaal terecht.

2 11, 2020

Poppen van Filantrojopie voor Hanukkah

Jolanda van Filantrojopie breidt en haakt prachtige poppen, waarvan de opbrengst naar kindertehuis Hanukkah gaat. Jolanda heeft al twee keer, samen met haar man Barend, een bezoek gebracht aan kindertehuis Hanukkah in Ghana. Om het werk van Mariette en Moses in hun kindertehuis te ondersteunen, zet Jolanda zich nu creatief in. Wil je een pop bestellen? Of meer informatie? klik hier Prijs pop: 15 euro.

20 10, 2020

Mariëtte helpt kersverse moeder van baby Simon

Mariëtte is, samen met drie vriendinnen uit Accra die bij haar op bezoek waren, op bezoek geweest bij een Ghanese moeder die onvoldoende borstvoeding had om haar twee weken oude zoontje te kunnen voeden. De moeder loste dit op door haar kindje maispap te geven en zelfs koffiepoedermelk! Mariëtte en haar vriendinnen hebben direct babyflesjes en babymelk voor deze vrouw gekocht. Ook namen ze kleding mee, dat in Accra was ingezameld. Ze hebben de kersverse moeder geleerd hoe ze de babyvoeding moet klaarmaken en hoe de babyflesjes uitgekookt moeten worden. Er gebeurde nog iets bijzonders tijdens het bezoek aan dit gezin. De moeder vroeg de dames de naam te bepalen voor haar pas geboren zoontje. Een hele eer. Mariëtte […]

16 10, 2020

Nieuw meisje bij ons: Akua

Mariëtte en Moses hebben weer een nieuw meisje mogen ontvangen in kindertehuis Hanukkah. Het is Akua, ze is twaalf jaar en door haar moeder alleen achtergelaten. Ze denken dat haar moeder, toen ze onderweg waren om naar het noorden af te reizen, onwel is geworden en is weggerend.Samen met de Ghanese kinderbescherming gaan we onderzoeken of we familie van Akua kunnen vinden. Tot die tijd zullen Mariëtte en Moses het meisje met liefde opvangen.Meer informatie over het werk van Mariëtte en Moses:

13 10, 2020

Kwabena toen en nu

Een leuke ‘toen-en-nu’ foto van Kwabena. De bovenste foto is alweer negen jaar geleden gemaakt. Kwabena staat op de foto met het boek ‘Obruni, Obruni!’, dat geschreven is door Marieke Dijkers. Zij verkoop dit jeugdboek al elf jaar, waarvan de opbrengst ten goede komt aan ons kindertehuis Hanukkah in Ghana.  Kwabena is inmiddels alweer zestien jaar. Kwabena woont al vanaf zijn vijfde jaar op Hanukkah, samen met zijn broer Yaw (die toen 7 jaar was). Kwabena hoopt in januari weer naar school te kunnen gaan. Over twee jaar is hij dan klaar met de middelbare school en hoopt hierna verder te kunnen studeren. Meer informatie over het boek Obruni, Obruni! (& bestellen)

P.S. Wist je dat de […]