Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341 | BIC ABNANL2A|info@mchildcare.nl | ANBI-nummer: 8142.03.486

Nieuws

11 04, 2024

Presentaties BS De rank in Hengelo

Vandaag bezocht Mariëtte Basisschool de Rank in Hengelo om aan maar liefst negen klassen een presentatie te geven over kindertehuis Hanukkah. Dat deed zij niet alleen, maar samen met Mats.

Mats zit inmiddels in groep 8 van deze school en kent Hanukkah als geen ander. Hij is namelijk vanuit kindertehuis Hanukkah geadopteerd door een gezin in Nederland. De school bereidt zich momenteel voor op een sponsorloop vlak voor de meivakantie, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan Hanukkah. Dit doen ze onder andere door gebruik te maken van onze leskisten voor onder- midden en bovenbouw en een kist vol met muziekinstrumenten.

Dankjewel Mats voor je geweldige hulp vandaag! En alle leerlingen wensen we heel veel succes met de sponsorloop.

_____

Meer informatie […]

8 04, 2024

Malamisi begraven

We delen graag beelden met jullie van de begrafenis van Malamisi, die op 29 februari is overleden en afgelopen zaterdag (6 april) is begraven.

Namens kindertehuis Hanukkah waren Moses, Barbara, Cynthia en Lydia aanwezig. Ook waren Dorien en Gaspar aanwezig bij het afscheid. Het graf, met de hand gegraven in de aanloop naar de begrafenis, bevindt zich voor het huisje dat speciaal voor haar in aanbouw was.

Tijdens de plechtigheid heeft Barbara een prachtig lied gezongen, een lied dat Malamisi vaak zong in kindertehuis Hanukkah. En zoals gebruikelijk in Ghana, werd er tijdens de ceremonie gedanst rond haar graf.

Malamisi zorgde als Mama sinds de oprichting van Hanukkah (2006) met veel liefde voor de kinderen. Haar band met Moses en Mariëtte gaat […]

25 03, 2024

Blessing keert terug naar haar familie in Accra

Na 13 jaar bij ons in kindertehuis Hanukkah te wonen, is Blessing vandaag teruggekeerd naar haar familie in Accra.  Blessing heeft een licht verstandelijke beperking en haar moeder, die dezelfde beperking heeft, kon niet goed voor haar zorgen. Familie in Accra kon toen ook niet de zorg op zich nemen.

Blessing is nu 20 jaar oud en kan nu meer zelfstandig wonen. Ze heeft sinds een tijdje weer contact met familie in Accra en samen met de Ghanese kinderbescherming is, in overleg met Blessing en haar familie, besloten dat ze bij hen kan gaan wonen.

We zullen Blessing enorm missen, maar we zijn blij voor haar dat ze weer bij haar familie kan wonen. We wensen haar heel veel geluk.

25 03, 2024

Donatie van 2.100,- euro van Stichting Destino

We zijn ontzettend blij met de gulle donatie van €2.100,- namens Stichting Destino (met behulp van Ladies’ Circle Voorne). Dit fantastische bedrag is opgehaald tijdens de filmavond die op vrijdag 22 maart jl. plaatsvond. We willen Stichting Destino en Ladies Circle Voorne dan ook heel hartelijk bedanken voor deze bijdrage en betrokkenheid!

22 03, 2024

Opbrengst Pluk voor Kindergeluk bekend!

Wát een prachtige dag was het afgelopen zondag 17 maart! De actie Pluk voor Kindergeluk bij de firma Nord Lommers aan de Nieuweweg in Hillegom was opnieuw een groot succes.Duizenden prachtige tulpen stonden weer te pronken in de hal, klaar om geplukt te worden door de bezoekers. De volledige opbrengst gaat naar ons kindertehuis Hanukkah in Ghana, waar Mariëtte en Moses met liefde zorgen voor de kinderen die (tijdelijk) niet thuis of bij familie kunnen wonen.Met trots kunnen we melden dat er maar liefst:==== € 10.187,- is opgehaald! ====

We willen iedereen dan ook heel hartelijk bedanken voor hun geweldige inzet en betrokkenheid. In het bijzonder Christine en Erik Lommerse, Reinier van Egmond en natuurlijk alle vrijwilligers. En natuurlijk […]

19 03, 2024

Elektriciteitspaal valt op dak Hanukkah

Gisteravond is bij kindertehuis Hanukkah een elektriciteitspaal omgevallen, bovenop het dak van het kindertehuis. Hierdoor stond het gebouw enige tijd onder stroom. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

De gemeente heeft snel gereageerd door de stroom uit te schakelen om verdere risico’s te voorkomen. Moses gaat ervoor zorgen dat het dak zo snel mogelijk weer wordt gerepareerd. Na de reparatie zal de stroom weer worden ingeschakeld. Tot die tijd zit kindertehuis Hanukkah zonder stroom.

8 03, 2024

Statiegeld actie AH Hoofddorp brengt 142,50 euro op

Sandy heeft onze stichting aangemeld voor de emballage opbrengst bij haar lokale Albert Heijn supermarkt. Gedurende de hele maand februari ging de opbrengst van deze actie rechtstreeks naar onze stichting. En het resultaat? We hebben een prachtig bedrag van €142,50 opgehaald!Wil je meedoen en een statiegeldactie organiseren in jouw supermarkt? klik hier.

1 03, 2024

Videocompilatie Malamisi

Allereerst willen we iedereen heel hartelijk bedanken voor de lieve en betrokken reacties die we hebben ontvangen na het overlijden van Malamisi.

Naar aanleiding van haar overlijden, delen we graag deze videocompilatie van haar. Deze compilatie vat de vele fijne en bijzondere momenten samen die we met Malamisi op kindertehuis Hanukkah hebben gehad. We zijn haar enorm dankbaar voor alles wat ze voor ons en de kinderen heeft betekend.

29 02, 2024

Malamisi overleden

Met diepe droefheid delen wij mede dat vanmorgen Malamisi is overleden. Afgelopen week werd zij opgenomen in het ziekenhuis met gezondheidsproblemen. Zij kampte al langer met diabetes en hoge bloeddruk. Malamisi was een vertrouwd gezicht voor iedereen die bekend is met kindertehuis  Hanukkah, waar zij sinds de oprichting in 2006 als Mama werkte.

Haar relatie met Moses en Mariëtte gaat terug tot 2004, toen zij elkaar ontmoetten in het weeshuis in Obuasi. Malamisi vergezelde hen naar Sunyani, om vanaf de start van Hanukkah met veel liefde voor de kinderen te zorgen. In oktober 2023 ging zij met pensioen, en er werd begonnen met de bouw van een huisje voor haar, een beloning voor haar jarenlange inzet. Helaas heeft zij hier […]

28 02, 2024

Update bouw huisje Malamisi

De bouw van Malamisi’s huisje vordert gestaag, dankzij de gulle bijdragen van o.a. onze sponsors Tilly en Leo. We verwachten dat het nog ongeveer 1,5 maand duurt voordat het huisje klaar is. Malamisi zal dan kunnen genieten van haar welverdiende rust in een eigen woning.