Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341 | BIC ABNANL2A|info@mchildcare.nl | ANBI-nummer: 8142.03.486

Nieuws

10 08, 2020

Francis van der Klooster haalt 11.500 euro op voor Hanukkah

Een paar weken geleden bedacht onze ambassadeur Francis van der Klooster (Circle4Kids) een spontane ‘tikkie’-actie om geld in te zamelen voor kindertehuis Hanukkah. Zij had Mariëtte gesproken over de financiële situatie in Ghana. Het is momenteel een zware periode door de coronacrisis. Ruim veertig kinderen in kindertehuis Hanukkah moeten onderhouden worden, hardwerkende mama’s en werknemers die de kinderen verzorgen moeten betaald worden en dit alles kost veel geld. Jaarlijks komen er grote donaties binnen via acties van vrijwilligers die langskomen, maar door de coronacrisis ligt dit alles stil… De oproep die Francis deed op social media maakte veel reacties los. Francis mocht veel mensen een tikkie sturen voor een donatie. Dit weekend heeft Francis de cheque van deze actie […]

7 08, 2020

Mariëtte terug in Nederland in verband met beenbreuk

Zoals je inmiddels weet is Mariëtte een aantal weken in Ghana gevallen en heeft hierbij een ernstige beenbreuk opgelopen. Ze is uiteindelijk in Accra geopereerd. De laatste tijd is ze herstellende, met onder andere fysiotherapie. Toch gaat het herstel niet naar wens. Mariëtte heeft nog veel pijn en er zijn diverse ontstekingen ontstaan. Dit heeft Mariëtte ertoe doen besluiten om naar Nederland te komen voor medisch advies en begeleiding. Dit is allemaal  niet gemakkelijk in de tijd waarin we nu leven, zoals geen of beperkt vliegverkeer. Toch is het gelukt een vlucht naar Nederland te bemachtigen. Ze is inmiddels in Nederland aangekomen en hoopt op korte termijn het ziekenhuis te bezoeken voor nader onderzoek. 

4 08, 2020

Actie van Loes & Pam: mondkapjes verkoop

Loes en Pam hebben om geld in te zamelen voor Hanukkah een actie bedacht. Ze verkopen mondkapjes van Ghanese stof voor 7.50 euro per stuk. De opbrengst van de actie gaat naar kindertehuis Hanukkah.Klik hier voor meer informatie en of om te bestellen.

26 07, 2020

Circle of Life School bestaat 6 jaar

Vandaag staan we stil bij de zesde verjaardag van onze Circle of Life school. Wat fantastisch is het toch dat Mariette en Moses deze droom hebben kunnen verwezenlijken. Al zes jaar krijgen onze kinderen en de kinderen uit de omgeving van kindertehuis Hanukkah basisonderwijs. We vinden het wel heel jammer dat het schooljaar dit jaar door de Corona crisis er anders heeft uitgezien. We hopen dat ook wij onze deuren weer snel kunnen openen.

3 07, 2020

Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Marjo van Dijck

Vandaag is door de heer Mans, burgemeester van Castricum, de
Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan onze voorzitter Marjo van Dijck. In
verband met het coronavirus kon de eerder geplande uitreiking op 24 april niet
plaatsvinden.

De burgemeester liet in zijn speech weten dat het Zijne
Majesteit de Koning heeft behaagd haar te benoemen tot lid in de orde van
Oranje-Nassau. Het bestaan van kindertehuis Hanukkah in Ghana, de Circle of
Life School en Junior High School zou niet mogelijk zijn geweest zonder de
onafgebroken steun en inzet van Marjo van Dijck vanuit Nederland.

Wij zijn allemaal enorm trots op Marjo en feliciteren haar
nogmaals van harte met deze prachtige onderscheiding.

2 07, 2020

Oogoperatie Esther dankzij donatie Stichting Destino

Mensen die onze nieuwsbrief maandelijks lezen, weten dat we meer dan ooit, dankbaar zijn voor alle betrokkenheid en donaties die we ontvangen. Zeker nu we zien dat in deze corona-tijd veel gebruikelijke inkomsten (bijvoorbeeld uit de komst van vrijwilligers en acties vanuit scholen) komen te vervallen.

Donatie Stichting Destino

Eén van de spontane en welkome donaties is onlangs gekomen van Stichting Destino; een stichting die al jarenlang het werk van Mariëtte en Moses in Ghana steunt. De donatie van 500 euro zal gebruikt worden om een oogoperatie uit te voeren bij Esther. Wij helpen Esther al jarenlang. Door een oogaandoening is zij zo goed als blind. Wij hopen dat dit door een operatie kan worden verholpen. We wachten de planning van […]

1 07, 2020

Mariëtte kort op bezoek bij Hanukkah

Even een update over Mariëtte. Zij mocht even naar huis in Sunyani. Moses heeft haar afgelopen week even naar Hanukkah gereden om alle kinderen te kunnen zien. Aangezien Mariëtte nog geen rolstoel heeft en het erg lastig is voor haar om mobiel te zijn, heeft ze alle kinderen vanuit de auto gedag gezegd. Alle kinderen (en wij ook natuurlijk) hopen dat ze snel weer hersteld is en terug kan komen op Hanukkah.

17 06, 2020

Wereldwinkel Diever verkoopt mondkapjes voor Hanukkah

Een aantal medewerkers van de Wereldwinkel Diever maakt vanaf het begin van de coronacrisis al mondkapjes. Eerst vooral voor de zorgmedewerkers in het Jan Thijs Seinenhof in Diever en daarna ook voor de bewoners. In totaal zijn er door de mensen van de Wereldwinkel al 400 duurzame katoenen mondkapjes gemaakt.

Vanaf eind mei worden de mondkapjes ook in de Wereldwinkel verkocht (4 euro per stuk). De opbrengst van de verkoop in de winkel gaat naar kindertehuis Hanukkah in Ghana. De winkel heeft onze stichting namelijk uitgekozen als goede doel van het jaar. We zijn enorm dankbaar voor dit initiatief en wensen de Wereldwinkel in Diever veel succes met de verkoop.

4 06, 2020

Update Mariëtte: vandaag uit het ziekenhuis

Graag geven we jullie een update over Mariëtte die momenteel in het ziekenhuis verblijft in verband met een beenbreuk. Het gaat redelijk met haar. De artsen hebben haar laten weten dat ze vandaag rond 16 uur het ziekenhuis mag verlaten. Vlak voor vertrek zal zij nog met de fysio oefeningen doen om te lopen met krukken en een rollator. Mariëtte zal dan nog een aantal weken in Accra verblijven om daar fysio te krijgen en te herstellen.

2 06, 2020

Even voorstellen: nieuw kindje Precious

Graag stellen we jullie voor aan het meisje Precious. Zij is vorige week door Social Wellfare aangemeld bij Mariëtte en Moses met het verzoek of zij in kindertehuis Hanukkah kan verblijven. (Misschien heb je het al eerder gelezen op onze site; het moment dat Mariëtte naar ten val is gekomen en een beenbreuk opliep).Hier een foto van het kleine meisje, dat inmiddels liefdevol wordt verzorgd en opgevangen door de Mama’s in kindertehuis Hanukkah. De moeder van Precious heeft haar afgestaan omdat zij niet meer voor haar kon zorgen omdat zij een beperking heeft.