Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341 | BIC ABNANL2A|info@mchildcare.nl | ANBI-nummer: 8142.03.486

Nieuws

26 05, 2021

Alweer een jaar geleden…

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Mariette vervelend ten val kwam in kindertehuis Hanukkah, met een ernstige beenbreuk tot gevolg.Dit gebeurde toen Precious, na overleg met Social Wellfare, naar Hanukkah kwam.Inmiddels zijn we een jaar verder en kunnen we vertellen dat het goed gaat met Precious (zie foto).Ze kan al een beetje kruipen en zelfstandig zitten. Iets dat we niet hadden verwacht, aangezien ze erg verzwakt was toen ze een jaar geleden kwam.Over ongeveer twee maanden hoopt Mariëtte met Precious het medisch traject te kunnen starten om haar te laten helpen aan haar klompvoetjes.Met Mariette gaat het ook goed. Toen ze een jaar geleden viel was ze bang dat ze nooit meer zou kunnen lopen, maar […]

25 05, 2021

Vrijwilligers, we miss you!

Mariëtte kan al jaren rekenen op de komst en hulp van enthousiaste vrijwillig(st)ers. De meeste vrijwilligers die een paar weken of zelfs een paar maanden in Hanukkah zijn geweest, blikken terug op een onvergetelijke ervaring. Helaas is het al ruim een jaar niet mogelijk (geweest) om vrijwilligers in Hanukkah te ontvangen. Mariëtte, d kinderen en Mama’s van Hanukah missen jullie enorm en hebben daarom deze boodschappen opgenomen. Tot snel weer!

17 05, 2021

Wijziging vrijwilligerskosten

Na overleg met en op advies van de Belastingdienst zijn de kosten voor vrijwilligers in kindertehuis Hanukkah gewijzigd. De verblijfskosten voor vrijwilligers zijn verhoogd naar 150 euro per week. Het eenmalige bedrag van 200 is komen te vervallen.

17 05, 2021

Orchideeën actie voor Hanukkah

Liefhebbers van orchideeën opgelet! Bestel nu prachtige 3-tak orchideeën bij Reinier van Egmond en Martijn Schoorl en help kindertehuis Hanukkah. Zie voor meer info op de tijdlijn van Reinier van Egmond! P.S. OOK afhalen in Castricum en Hoofddorp mogelijk

17 05, 2021

Wenskaartenactie Suzanne Hoffenaar

Graag delen we de wenskaarten-actie van Suzanne Hoffenaar. Zij maakt prachtige wenskaarten waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Mariëtte’s Child Care!Bij elke kaart hoort een zelfgemaakte of versierde envelop.Haar prachtige kaarten bekijken en/of bestellen? Ga naar haar FB-pagina.

8 05, 2021

In magazine Vertel van KRO-NCRV

In de laatste uitgave van Vertel (magazine van KRO-NCRV) komen de vijf finalisten nog een keer aan bod van de actie Warm Hart. In december 2020 bereikte Stichting Mariette’s Child Care de finale en won maar liefst 5.000 euro.

27 04, 2021

Koningsdag in Hanukkah

Ook in Ghana hebben we vandaag Koningsdag gevierd. Samen met de kinderen van kindertehuis Hanukkah deden we de diverse Hollandse spelletjes, zoals koekhappen, snoephappen en zaklopen. De kinderen werden rood-wit-blauw geschminkt en er klonk Koningsspelen muziek. Het was een gezellige dag vandaag.

20 04, 2021

Donatie Expeditie Afrika 19/20 Corlaer College

Het is alweer ruim een jaar geleden dat we in contact kwamen met het Corlaer College in Nijkerk, waar een groep van 14 leerlingen en 2 coaches (Nienke en Guido, docenten van school) tot Expeditie Afrika 2019/2020 werden omgedoopt. Zij gingen zich inzetten voor kindertehuis Hanukkah en zouden zelfs afreizen naar Ghana van 30 maart t/m 10 april 2020. Helaas ging dit niet door in verband met corona. Wel hebben zij zich fantastisch ingezet om geld in te zamelen voor kindertehuis Hanukkah door verschillende acties te organiseren en sponsoren te benaderen.Gisteren hebben we online de symbolische cheque-overhandiging gehad. Voor zowel de leerlingen als voor ons was het een totale verrassing wat de opbrengst zou zijn. Dit is maar liefst […]

11 04, 2021

Statiegeldactie Jumbo Almere

Jumbo Almere (Detroitpad) heeft in het afgelopen kwartaal maar liefst 256,15 euro opgehaald met de statiegeldactie.Ook een statiegeld actie organiseren voor kindertehuis Hanukkah? Kijk voor meer informatie en materialen vind je hier: Bedankt Jumbo!

8 04, 2021

Nieuwe ambassadeurs bekend 2021/2022

Ieder jaar benoemt Stichting
Mariëtte’s Child Care een nieuwe ambassadeur. De voorgaande ambassadeur draagt
dan gebruikelijk tijdens de jaarlijkse Hanukkah-dag de staf over aan de nieuwe ambassadeur.
Dit jaar liep het (wederom) anders dan verwacht.

Dit jaar hebben we niet voor 1 maar voor 2 ambassadeurs gekozen: Loes Hagedoorn en Pam Rolink. Zij zetten zich al jarenlang met diverse acties in voor Hanukkah en hebben kindertehuis Hanukkah al een aantal keer bezocht om als vrijwilligers aan de slag te gaan.

Toen zij afgelopen woensdag de cheque aan Mariette overhandigde van hun paas-actie werden zij verrast met het goede nieuws. We willen Francis heel hartelijk bedanken voor het ambassadeurschap in het afgelopen jaar en Loes en Pam: gefeliciteerd met deze benoeming.