Over kindertehuis Hanukkah

We zijn blij dat je (overweegt om) vrijwilligerswerk bij Hanukkah Children’s Home in Ghana te komen doen. Alle hulp is meer dan welkom.
In Hanukkah wonen ruim 40 kinderen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar. De grote kinderen kunnen zichzelf goed verzorgen en voor de kleinere kinderen is er een aantal ‘mama’s’die de dagelijkse verzorging (aankleden, wassen, tandenpoetsen, naar bed brengen, etc.) op zich nemen. Daarnaast werkt er nog een flink aantal andere mensen in Hanukkah, zoals de wasmama’s, een verpleegster, de kokkin, mensen op kantoor. Ook zij houden een oogje in het zeil. Toch is er voor de vaste medewerkers van Hanukkah niet altijd even veel tijd om de kinderen persoonlijke aandacht te geven. We kunnen de hulp van vrijwilligers dus goed gebruiken!

Eigen inbreng

Het is altijd leuk om te zien dat nieuwe vrijwilligers weer nieuwe activiteiten voor de kinderen bedenken. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten die in Hanukkah van pas komen. Wij staan dan ook open voor inbreng en ideeën van vrijwilligers; alle aandacht die de vrijwilligers de kinderen kunnen bieden is heel fijn. Naast de vrijheid die vrijwilligers hebben om hun dag in te delen en activiteiten te doen met de kinderen, hebben de vrijwilligers ook een aantal vaste taken (die vaak onderling kunnen worden verdeeld).

Goed voorbereid naar Ghana

Om je te helpen je goed voor te bereiden, de juiste verwachtingen te scheppen en uiteindelijk een zo waardevol mogelijke tijd te hebben in Sunyani, hebben we dit document (klik op link) voor je samengesteld met informatie over het vrijwilligerswerk in Hanukkah. Het is gebaseerd op de ervaringen van meer dan 250 vrijwilligers die we sinds de opening in 2006 hebben mogen verwelkomen.

Graag tot ziens!

We hopen dat je, wanneer je deze informatie gelezen hebt, een goed en realistisch beeld hebt van wat het betekent om vrijwilligerswerk te doen in Hanukkah. De meeste mensen die een paar weken of zelfs maanden in Hanukkah zijn geweest, blikken terug op een onvergetelijke ervaring.

We hopen je snel te zien in Ghana!

Mariëtte & Moses

Vragen over vrijwilligerswerk?

Heb je nog vragen over het vrijwilligerswerk in kindertehuis Hanukkah? 
Neem dan contact op met onze vrijwilligers-coordinator Mariëtte Asagbo-Krouwel.

Handige/ aanvullende informatie