Wat een kracht heeft Lucas!!
Gisteren toen Inge en ik in het ziekenhuis kwamen troffen we Lucas nog zwakker aan dan ik hem de dag ervoor heb achter gelaten.
Hij had/ heeft een dubbele longontsteking en ze hebben hem een derde antibioticakuur gegeven en extra zuurstof.

De artsen waren betrokken en erg bezorgd. Het was volstrekt onduidelijk welke kant het op zou gaan. Hij was super hard aan het vechten.
Gisterenavond ging het al wat beter, maar hij zei dat hij moe was van alles en dat hij nu graag naar huis wil.
Vanmorgen kwamen we binnen en zag ik al weer een hele andere Lucas. Hij zat rechtop in bed en heeft een paar happen yoghurt gegeten.
Hij is er nog lang niet boven op, maar ik heb weer hoop. Vanmiddag komen zijn twee vrienden Joshua en Elvis. Hij mist ze erg en wie weet krijg hij net als andere dagen toen ze er waren een beetje een opleving als hij ze weer ziet.

Lieve Lucas we hebben samen al zo’n lange weg afgelegd, vanaf het moment dat je als pasgeboren jongetje met een open ruggetje bij ons kwam. Met jou op mijn arm moest ik van het ziekenhuis op de markt een drain kopen. Nadat die geplaatst was mochten we je weer meenemen en sliep je tussen Moses en mij in!

Al 15 jaar zie ik een vrolijke, rustige, lieve, intelligente jongen die al heel wat veranderd heeft in Hanukkah. Nog steeds worden kinderen met een geestelijk of lichamelijke afwijking in Ghana vaak niet geaccepteerd. Mama’s en leerkrachten hebben inmiddels Lucas in Hanukkah en de Circle of Life volkomen in hun hart gesloten.

We hebben samen nog een lange weg te gaan, maar mede dankzij de gebeden, kaarsjes, goede wensen én de prachtige verbandmiddelen, hopen we stap voor stap vooruit te gaan!
💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾

OPROEP:
Mocht iemand nog foto’s hebben van Lucas, wil je deze dan sturen naar Marieke: Hchsuijkerbuijk@hotmail.com.Zij wil met al deze foto’s een leuk filmpje maken voor Lucas. 🙏🏽