Zoals jullie hebben kunnen lezen, hebben de artsen van Lucas deze week aangegeven dat het been van Lucas niet meer te redden is en dat zijn been zo spoedig mogelijk geamputeerd moest worden vanaf de kom.

We willen jullie laten weten dat de operatie gister heeft plaatsgevonden en dat deze geslaagd is. Lucas been is geamputeerd. De infectie is deels weggehaald, de wond is nog opengelaten en zal op een later moment gedicht worden. Eerst zal gekeken worden hoe de ontsteking zich ontwikkelt. Lucas is de nacht na de operatie gelukkig goed doorgekomen. Hij is wel nog erg vermoeid.

Gelukkig heeft hij wel iets kunnen eten.Mariette heeft vanmorgen gesproken met zijn arts, die heeft aangegeven dat Lucas nog niet uit de gevarenzone is en dat zijn herstel maanden kan gaan duren. Het blijft dus nog spannend. Er wordt momenteel ook gekeken aan de hand van kweken, welke antibiotica geschikt is voor Lucas.

Wij gaan bidden voor Lucas zijn herstel en hopen dat we hem snel weer mee kunnen nemen naar Hanukkah.

Over Lucas:
Lucas is vijftien jaar oud en woont bij ons in kindertehuis Hanukkah vanaf dat hij drie weken oud is. Hij was een van de eerste kinderen die in Kindertehuis Hanukkah kwam wonen. Lucas is geboren met een open ruggetje en is verlamd vanaf zijn middel.
Eind augustus hebben de artsen besloten dat zijn been geamputeerd moet worden. Dit als gevolg van een infectie aan een doorligplek aan zijn been, die niet wilde genezen.