Lucas ligt sinds vorige week weer in het ziekenhuis omdat het helemaal niet zo goed ging met hem. Hij kreeg uit het niets een wond erbij wat er erg slecht uitziet en heel moeilijk geneest.

Ook had hij weer bloed nodig, dus hebben ze hem opgenomen om hem goed in de gaten te houden. Eén van de mama’s is 24/7 bij hem en verzorgd Lucas. Het is zo anders dan hoe het er in Nederland aan toe gaat. Ze moet dag en nacht bij hem blijven zonder dat ze zelf een bed heeft. Ze slaapt op een matje op de grond naast hem. Ook moet zij zelf zorgen dat er eten is voor Lucas en haarzelf.

Het is heel lastig om er achter te komen waar de wonden vandaan komen. We blijven volhouden en hopen dat de artsen snel wat kunnen doen om hem te helpen. We zijn vanuit Nederland aan het regelen dat er voor Lucas iets van Nutridrink, (drink-voeding) komt zodat hij wat kan aansterken. Omdat hij weinig voeding binnen kan houden, is hij heel erg afgevallen. Voor Lucas is het heel zwaar. Hij zit er mentaal erg doorheen en geeft vaak aan dat hij graag naar huis (Hanukkah) wilt. Het is zwaar om te zien hoe hij hiermee aan het worstelen is. De kinderen in Hanukkah bidden elke dag voor hem dat hun broertje weer snel komt.

Lucas word volgende week 15 jaar en we hopen heel erg dat we dat met hem in Hanukkah kunnen vieren. Maar ik ben bang dat hij nog wel wat langer in het ziekenhuis moet blijven.

– Mariëtte –