Vorige week lieten we jullie weten dat Gilda was geopereerd aan een blindendarm ontsteking. Echter is dit op het allerlaatste moment anders gelopen dat we hadden verwacht. Gilda werd met ernstige buikpijn en overgeven opgenomen in het ziekenhuis, waar bleek dat ze een blindedarmontsteking had. Vanwege de complexiteit van haar situatie moest ze worden overgeplaatst naar een groter ziekenhuis, waar een operatie kon worden uitgevoerd.

Echter, op het laatste moment werd de geplande operatie geannuleerd door de artsen. Ondanks dat Gilda al klaar was om naar de operatiekamer te gaan, hebben ze besloten hiervan af te zien. In plaats daarvan kreeg ze twee dagen lang zware antibiotica toegediend in het ziekenhuis in Ghana, in de hoop dat dit zou aanslaan en een operatie overbodig zou maken. Gelukkig is dit het geval geweest.

Gilda is nu weer terug in het kindertehuis Hanukkah en haar toestand verbetert. De tijd in het ziekenhuis was voor haar erg spannend, vooral omdat ze erg opzag tegen de geplande operatie. Ze is dan ook opgelucht dat deze op het laatste moment werd geannuleerd.