Afgelopen weekend kregen wij bezoek van de moeder van Simon, Magan, Sophia en Lilly. Zij wilde graag haar kinderen even zien. Ik vond dat ze er slecht uitzag en niet in een goede staat was om zelf weer terug te gaan naar huis. Daarom besloten Moses en ik om haar naar huis te brengen, samen met drie van haar vier kinderen en de vrijwilligers. We namen meteen een zak kleding mee en rijst en olie en nog wat andere spullen die ze thuis goed kunnen gebruiken.

Het was voor Simon, Magan en Sophia erg confronterend om te zien  hoe hun ouders leven. De vier kinderen van het gezin (Lilly  was niet mee omdat ze op school  verblijft) zijn bij ons komen wonen toen ze 6, 4, 2 en 3 weken oud waren. De ouders waren door mentale problemen, niet in staat om voor de kinderen te zorgen. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en is het mooi te zien hoe de kinderen bewust worden dat ze een leven kunnen opbouwen en hun ouders kunnen helpen. Simon gaf aan een keer een nacht bij zijn ouders te willen logeren, zodat hij kan helpen in hun huis.  Ze zijn extra gemotiveerd om hun best te doen op school en deze goed te kunnen afronden zodat ze hun ouders financieel kunnen steunen.  

Wij zijn dankbaar dat we de kinderen in Hanukkah een veilige thuisbasis en liefde kunnen geven en dat ze naar school kunnen gaan. Waar mogelijk proberen we de ouders te ondersteunen.
Ook zijn we blij dat de we zien dat de liefde van de ouders naar de vier kinderen nog steeds groot is en dat het contact onderling blijft bestaan.