Met diepe droefheid delen wij mede dat vanmorgen Malamisi is overleden. Afgelopen week werd zij opgenomen in het ziekenhuis met gezondheidsproblemen. Zij kampte al langer met diabetes en hoge bloeddruk. Malamisi was een vertrouwd gezicht voor iedereen die bekend is met kindertehuis  Hanukkah, waar zij sinds de oprichting in 2006 als Mama werkte.

Haar relatie met Moses en Mariëtte gaat terug tot 2004, toen zij elkaar ontmoetten in het weeshuis in Obuasi. Malamisi vergezelde hen naar Sunyani, om vanaf de start van Hanukkah met veel liefde voor de kinderen te zorgen. In oktober 2023 ging zij met pensioen, en er werd begonnen met de bouw van een huisje voor haar, een beloning voor haar jarenlange inzet. Helaas heeft zij hier niet meer van kunnen genieten.

Twee dagen geleden nam Malamisi contact op met Moses, die haar als een moederfiguur beschouwde, om hem te laten weten dat ze zich erg slecht voelde en geen vertrouwen had in de verbetering van haar gezondheid. Ze bedankte Moses en Mariëtte voor hun zorg en benadrukte dat ze met veel plezier een Mama is geweest voor de kinderen van Hanukkah.

Malamisi zal herinnerd worden als een fantastische, warme en liefdevolle persoonlijkheid.
Klik hier om de videocompilatie van Malamisi te bekijken.