We hebben fantastisch nieuws over Lucas. Na drie maanden te verblijven in het orthopedisch centrum (OTC) bij Accra, is hij weer terug in Hanukkah. Zijn wonden zijn allemaal genezen. We kunnen het bijna niet geloven dat we hem nu zo sterk en gezond mee konden nemen. Vier maanden geleden vreesden we nog voor zijn leven en nu is hij zo goed hersteld en aangesterkt.

We hebben een busje gehuurd om Lucas terug te vervoeren naar Hanukkah. Ook hebben wij zijn speciale matras en rolstoelkussen meegenomen, zodat hij goed kan blijven liggen en zitten en zo nieuwe doorligplekken te voorkomen.

Lucas werd heel warm ontvangen in Hanukkah. Iedereen was zo blij om hem weer te zien. Al die tijd heeft Lucas zijn klasgenoten niet meer gezien en ook geen school gevolgd. Het was voor hem dan ook erg bijzonder om weer naar school te gaan. Langzaam pakt hij zijn leven weer op en kan hij weer genieten van de ‘normale’ dingen die hij de afgelopen tijd heeft moeten missen. Via het OTC hebben we oefeningen meegekregen voor Luca om zijn andere been te trainen.

We zijn dankbaar voor de geweldige zorg in het OTC, de verbandmiddelen, het speciale matras en rolstoelkussen(s), adviezen uit Nederland en alle steun/donaties die we voor Lucas hebben ontvangen.