Vandaag heeft Marjo van Dijck, voorzitter van Stichting Mariëtte’s Child Care,  een Koninklijke Onderscheiding toegekend gekregen.

In verband met het coronavirus kon vandaag de daadwerkelijke uitreiking helaas niet plaatsvinden. Hiervoor zal nog naar een later landelijk moment gezocht worden, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het virus.

De heer Mans, burgemeester van Castricum, heeft vanmorgen persoonlijk met Marjo contact opgenomen om haar te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om haar te benoemen tot lid in de orde van Oranje-Nassau.
 

“Het bestaan van kindertehuis Hanukkah in Ghana, de Circle of Life School en Junior High School zou niet mogelijk zijn zonder de onafgebroken steun en inzet van Marjo van Dijck vanuit Nederland. Marjo is een vrouw met een groot hart, onze voorzitter en het gezicht van de stichting. Ze heeft hier geheel belangeloos en onbezoldigd een meer dan volle baan aan. De afgelopen vijftien jaar heeft ze zichzelf volledig ingezet voor de kinderen van kindertehuis Hanukkah in Ghana. Er zijn veel verhalen te vertellen over kinderen die letterlijk hun leven te danken hebben aan het werk van Marjo voor Ghana, vanuit Nederland. Voor deze bijzondere rol die zij al vijftien jaar vervuld, heeft zij vandaag terecht een Koninklijke Onderscheiding ontvangen”, aldus de trotse medebestuursleden van de stichting.