Onlangs kregen we het verzoek van Social Wellfare of Grace weer terug kon komen naar Hanukkah. Een meisje dat eerder 2,5 jaar bij ons is geweest.

Nadat ze weer bij ons is komen wonen viel het ons op dat Grace scheef liep. Dat hebben we voor de zekerheid laten onderzoeken in het orthopedisch ziekenhuis in Accra.  Uit de onderzoeken is gebleken dat haar heup gebroken is. Volgens de arts is dit een oude breuk, van ongeveer een half jaar tot een jaar geleden. Door deze breuk is ook haar knie versleten, omdat ze in de loop van de tijd anders is gaan lopen. Hoe en waar Grace de breuk heeft opgelopen is voor ons onduidelijk. Inmiddels is Grace naar het OTC gebracht, dezelfde plek waar Lucas momenteel verblijft. Onze ‘mama’ Barbara zorgt nu voor Grace en Lucas.

Afgelopen maandag heeft is Grace opnieuw onderzocht (o.a. MRI-scan) en bekeken of en hoe zij geholpen kan worden. De arts heeft vastgesteld dat een operatie noodzakelijk is. Dit zal plaatsvinden in het Focus Hospital in Accra. De kosten voor de operatie en het verblijf na de operatie zijn vastgesteld op 13.000 euro. Zij zal na de operatie vier weken in het ziekenhuis moeten verblijven en na de operatie vier maanden niet mogen lopen. Wij proberen het bedrag zo snel mogelijk bijeen te krijgen, zodat Grace spoedig geopereerd kan worden en verdere schade beperkt blijft.