In kindertehuis Hanukkah bieden wij een veilige plek en geborgenheid aan kinderen die in hun jonge leven al veel hebben meegemaakt, waardoor ze (tijdelijk) niet binnen hun gezin/familie kunnen wonen. We streven er altijd naar dat een kind binnen vijf jaar weer terug kan keren naar een veilige en stabiele thuissituatie. Voor sommige kinderen is dat al binnen een maand en voor andere kinderen pas na vijf jaar. In ik een enkel geval duurt het nog langer en is er geen mogelijkheid om terug te gaan naar het gezin of familieleden. In deze situaties blijft kindertehuis Hanukkah voor hen zorgen. Wij zien het liefste dat de kinderen binnen hun eigen gezin opgroeien, want de liefde van het gezin is altijd het beste. Indien nodig geven wij deze gezinnen financiƫle ondersteuning. Wij zorgen bijvoorbeeld voor eten, kleding en dat de kinderen naar school kunnen gaan.
Wanneer een kind vanuit Hanukkah weer terug kan keren naar zijn/haar eigen familie, is dat soms spannend voor het kind. We doen er dan ook alles aan om, in samenwerking met de Kinderbescherming, de overgang van het verblijf in Hanukkah naar hun ā€˜oudeā€™ of nieuwe stabiele gezinssituatie optimaal te laten verlopen. We houden een wenperiode aan, zodat de kinderen een weekend of tijdens een vakantie kunnen wennen aan de nieuwe situatie.
Zo ook voor Evi. Toen Evi een paar weken oud was is zij bij ons komen wonen. Het is inmiddels drieĆ«nhalf jaar later en nu is het tijd voor haar om weer terug te keren naar huis. Evi gaat de komende periode een paar weekenden wennen. gaat nu een paar keer een weekend wennen. Als alles goed gaat, mag ze na de Kerstvakantie bij haar opa en oma gaan wonen. Op de foto is te zien dat we een kijkje gaan nemen bij haar familie om te zien in welke nieuwe ā€˜thuissituatieā€™ zij terecht gaat komen.