Eva Gianotten deelt met ons haar verhaal over Grace. Zij was in kindertehuis Hanukkah als vrijwilligster aanwezig toen de melding van Social Wellfare over Grace binnenkwam. Ze schrijft het volgende:

“Toen ik vier jaar geleden op Hanukkah was, kwam er een melding binnen van de Social Wellfare. Er was een meisje afgegeven en de vraag was of ze kon worden opgehaald. We kwamen aan en ik weet nog goed dat ik weinig keren zo’n klein kindje had gezien. De moeder van het meisje had haar op straat afgegeven aan een andere vrouw die haar hier had gebracht. Er was net een nationale feestdag geweest dus de vrouw had een paar dagen zelf voor het meisje gezorgd. Social Wellfare gaf aan dat ze chocolademelk had gekregen bij gebrek aan iets anders.

Het meisje moest een naam krijgen en dat werd Grace.In de auto met toen nog baby Grace op schoot, reden we terug naar Hanukkah en daar stonden veel kinderen te wachten. Ik was ontroerd van hoe de kinderen haar ontvingen. “My new sister!” werd er geroepen. En de oudere meiden waren al snel aan het uitzoeken wie er ging helpen. Terwijl Grace in een bedje lag stond iedereen er omheen te kijken hoe het met haar ging. Met Grace ging het goed en iedereen was heel lief voor haar. Als ze aan huilde, kwam iemand aanrennen en zei “ma ma the baby is crying”. Toen ik weg ging van Hanukkah kreeg ik in de maanden daarna updates van Mariette over hoe het ging met baby Grace met foto’s erbij. En zo ook vorige week, met iets minder leuk nieuws.

Ik heb geprobeerd in korte tijd wat geld te verzamelen en ik hoop dat als iedereen wat bijdraagt het einddoel snel wordt behaald”.

Dank je wel Eva voor je mooie verhaal over Grace. En wat geweldig dat je een actie voor Grace bent gestart.