Lieve allemaal,

Zoals jullie wellicht weten woon ik nu alweer achttien jaar in Ghana. Het land waar ik ooit kwam om vrijwilligerswerk te doen. Het land waar ik mijn man Moses heb ontmoet en waar ik uiteindelijk onze droom liet uitkomen: de bouw van een kindertehuis in Sunyani, om  kinderen die niet  in een thuis  situatie  kunnen wonen een thuis en vooral veel liefde te geven. En later de bouw van de Circle of Life School. In de loop van de jaren kregen we onze vier kinderen, Sam, Noah, Sarah en Afia.

Sam is drie jaar geleden bij mijn ouders in Castricum gaan wonen, om in Nederland naar de middelbare school te gaan. Ook is Noah afgelopen zomer naar Nederland vertrokken om daar naar school te kunnen gaan.  Ellen en Maarten hebben Noah in hun gezin opgenomen en zorgen liefdevol voor hem. Ik ben zowel mijn ouders als Ellen en Maarten enorm dankbaar voor wat zij voor Sam en Noah doen.

Toch voelen Moses en ik telkens meer hoe moeilijk deze situatie is. Wij verzorgen met liefde de kinderen in kindertehuis Hanukkah en ondertussen missen wij onze jongens, die in Nederland wonen. Ook missen zij ons en Sarah enorm.

Dit alles heeft ons ertoe doen besluiten, dat ik binnenkort naar Nederland zal vertrekken.

In ieder geval voor de komende paar jaar. Een enorm lastige keuze, want het doet mij pijn dat ik de kinderen van Hanukkah moet achterlaten en hun voorlopig alleen in de vakantie zal zien. Ik zal hen enorm gaan missen. Hun ontwikkeling, de knuffels en zoveel meer.

We hebben besloten dat Moses bij de kinderen in Hanukkah blijft, om zo de zorg van de kinderen te kunnen voortzetten. Dit betekent wel dat wij Moses enorm zullen missen. Zoals jullie begrijpen is dit een enorm moeilijke keus, maar zoals we het nu zien, de juiste die we nu kunnen maken.

Vanuit Nederland zal ik mij zoveel mogelijk inzetten voor kindertehuis Hanukkah en de Circle of Life School. En hoop ik dat ik in de toekomst weer terug kan naar Ghana om het werk daar te vervolgen.

Uitdaging: woonruimte en een baan in Nederland
Op dit moment sta ik voor de volgende uitdaging, en dat is geschikte woonruimte te vinden voor mijzelf, Sam, Noah en Sarah en een baan om  de huur (en kosten) te kunnen betalen. Het liefst woon ik in de buurt van Castricum of Twente/ Oldenzaal. Maar als er een andere woonruimte voor mij beschikbaar is, neem ik dat graag aan.

Mocht je tips hebben voor woonruimte dan hoor ik het graag.  Het liefst zo voordelig mogelijk. De ruimte maakt niet veel uit. Wij zijn in Ghana wel wat gewend. Informatie over vacatures zijn ook welkom. Mijn opleiding is MBO helpende welzijn niveau 2. Ik heb zestien jaar lang een kindertehuis gerund en zes jaar een school.

Ik ben bereikbaar via mail: Mariettekrouwel84@gmail.com

Alvast heel hartelijk bedankt

Veel  liefs Mariëtte en Moses