Cameraman Sander van Weert heeft al heel wat uren film gedraaid in Ghana. Hij bezocht kindertehuis Hanukkah meerdere keren en zijn plan was aanwezig te zijn bij de opening van de Junior High School op 30 april. Helaas is dit door de lock-down anders verlopen.

Sander deelde de onderstaande woorden, met daarbij de mogelijkheid zijn prachtige documentaire over Moses (de man van Mariëtte) te bekijken.

Vandaag zou ik, samen mijn met dochter en moeder, op een geweldig feest in Ghana zijn… dat liep even anders.
In 2010 was ik voor het eerst in Hanukkah, een kindertehuis in Sunyani, Ghana. Ik was toen nog redelijk onbekend met (het echte) Afrika. Tijdens deze reis ontmoette ik 
Mariette Krouwel Asagbote en Moses Asagbo, oprichters van Hanukkah Mariette’s Child Care, en was onder de inruk van het geweldige werk dat zij doen! Zij hebben letterlijk de levens van talloze mensen geraakt en verbeterd, met kei en keihard werken. In de afgelopen 10 jaar ben ik verschillende malen bij hun op bezoek geweest en goed bevriend geraakt met het stel en was zelfs nog een tijdje ambassadeur van de stichting. Ik kan wel zeggen dat Mariëtte en Moses mij ontzettend inspireren. Ik kan ook wel zeggen dat tijdens die eerste reis, 10 jaar geleden, mijn passie voor documentaire maken echt tot bloei is gekomen. Eigenlijk zit er op de tientallen documentaires die ik de afgelopen jaren heb mogen maken een kleine ‘Hanukkah’ stempel. Ik kon dan ook niet wachten om mijn 9 jarige kleine meisje nou ook eens mee te nemen om een andere kant van het veilige wereldje waarin zij opgroeit te laten zien!
Het zou dus een groot feest zijn. Mariëtte en Moses zouden vandaag, naast het kindertehuis en de basisschool die zij al succesvol runnen, ook een high school openen. Een plek waar ook de minderbedeelden een kans krijgen tot onderwijs. Helaas eist Corona ook in Ghana haar tol. Ik hoop met heel mijn hart dat we de opening en dit feest toch snel door kunnen zetten. Dat zij het prachtige werk dat zij doen kunnen voortzetten.
Als eerbetoon aan dit prachtige stel leek het mij mooi om vandaag mijn korte docu over Moses zijn leven voor het eerst online te zetten. Moses nam 
Maartje GrondDaniel Maissan & mij 5 jaar geleden mee op reis naar oa zijn geboortedrop en verteld hoe het is om te overleven in armoede en hier zelfs succesvol te zijn.
Lieve Mariëtte en Moses, dank voor al het prachtige werk dat jullie doen. Jullie zijn geweldig en een echte inspiratie voor velen!