Het is vandaag precies vijftien jaar geleden dat de ouders van Mariëtte, Marjo van Dijck en Gerrit Krouwel, Stichting Mariëtte’s Child Care hebben opgericht.

Mariette vertrok in 2004 op 19-jarige leeftijd naar Ghana om vrijwilligerwerk te doen in een kindertehuis. Ze besloot in Ghana te blijven om samen met haar man Moses een eigen kindertehuis te bouwen, daar waar het het hardst nodig was.

Marjo en Gerrit twijfelden geen moment. Zij wilden de droom van hun dochter Mariette ondersteunen, en richtten daarom op 24 september 2004 de stichting op om zo geld te generen voor de bouw van kindertehuis Hanukkah. Inmiddels is het, dankzij de geweldige inzet van Gerrit en Marjo, gelukt om voldoende geld bijeen te krijgen voor de basisschool en middelbare school.

Mariette schreef de volgende boodschap voor haar ouders om hen te feliciteren met het 15-jarig bestaan:

Vandaag wil ik graag mijn ouders Marjo en Gerrit even in het zonnetje zetten! Want 15 jaar geleden hebben zij Stichting Mariëtte’s Child Care opgericht. Dit deden ze om mijn droom waar te kunnen maken. Mijn droom om samen met Moses de kinderen en families in Ghana te helpen waar het het hardst nodig is. Hoe bijzonder is het dat zij zich al 15 jaar lang geheel belangeloos inzetten. Dagelijks zijn zij bezig om geld bij elkaar te krijgen zodat wij hier in Ghana ons werk kunnen blijven doen.
Al uren, maanden, jaren zitten zij achter hun computer en/of telefoon. Soms liggen ze ’s nachts wakker om te bedenken wat ze nog meer kunnen doen om ons hier in Ghana te kunnen helpen.

Dag en nacht staan ze voor ons klaar als we hulp nodig hebben.
Dankzij mijn lieve ouders staat ons kindertehuis er en hebben we in die vijftien jaar al bijna driehonderd kinderen mogen opvangen en helpen. Ook hebben we veel gezinnen buiten Hanukkah kunnen helpen en het mogelijk gemaakt dat kinderen alsnog bij hun ouders konden opgroeien.
Dankzij mijn ouders staat er een geweldige basisschool waar we nu bijna 250 kinderen les kunnen geven en wordt momenteel de Junior High school afgebouwd om vervolgonderwijs te kunnen bieden.

Ik ben zo trots op mijn ouders voor alles wat ze voor mijn doen, voor onze droom, ons gezin, de kinderen in Hanukkah en Ghana. Ik ben dankbaar dat deze twee geweldige mensen mijn ouders zijn en mij en mijn droom onvoorwaardelijk steunen. Zonder hen had dit allemaal niet mogelijk geweest.

Mariëtte Krouwel-Asagbo