Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

27 11, 2017

Onvergetelijke dag aan zee

We hebben gisteren een onvergetelijke dag gehad. De kinderen hebben de hele dag in het water gelegen en kunnen spelen en genieten. Ook kwamen Kwaku en Edmond met hun vader even langs. Zij wonen in de buurt van de kust en konden zo ook heerlijk een middag spelen met de kinderen.

We gaan nu weer met de bus terug naar Hanukkah. Binnenkort een uitgebreider verslag van ons uitstapje.

22 11, 2017

Steun ons met je online Sint-aankopen via Doelshop.nl

Wil jij Sint en onze stichting een handje helpen? Dat kan met je online aankoop, zonder extra kosten.

Ga naar de Doelshop.nl, waar je alle producten kunt zoeken en vergelijken van alle grote webshops (Bol.com, Wehkamp, Coolblue, Mediamarkt enz).
Zelfs je online boodschappen bij Albert Heijn komen in aanmerking voor de donatie.
Het product koop je uiteindelijk in de webshop van de betreffende winkel. Doordat je dit via onze Doelshop-pagina doet, geef je een donatie aan onze Stichting, zonder extra kosten voor jou!

Ga naar onderstaande link om met je aankoop, zonder extra kosten, een automatische donatie te doen aan onze Stichting.
http://childcare.doelshop.nl/

P.S. Dit geldt niet alleen voor je Sint-aankopen. Voor al je online aankopen kun je via Doelshop.nl naar je gewenste online shop […]

20 11, 2017

Een mooi cadeau voor onze kinderen

Al jarenlang is ‘KoSa Beach Resort’ in Cape Coast een plek waar niet alleen Moses en ik graag naartoe gaan, maar ook onze vrijwilligers.
Wanneer we ook komen, we worden altijd gastvrij ontvangen door het Nederlandse echtpaar Nol en Annelies en hun team.

Een tijdje geleden hebben wij van Nol en Annelies een geweldig cadeau gekregen. We krijgen twee nachten cadeau in hun resort, met alle kinderen van Hanukkah.
We vinden het zo fijn om dit te gaan doen! Elk kind verdient een moment van onbezorgdheid, liefde en plezier. Een moment om te spelen en te genieten van het leven.

In ons kindertehuis Hanukkah groeien de kinderen op met onze intentie hen zoveel mogelijk liefde en goede omstandigheden te bieden, omdat zij niet […]

13 11, 2017

Mariëtte neemt symbolische cheque in ontvangst t.w.v. 5.000 euro

De theatervoorstelling en de windlichtjes actie van Inge hebben een geweldig bedrag opgeleverd van maar liefst 5.000 euro!
Inge overhandigde de symbolische cheque persoonlijk, tijdens haar bezoek aan kindertehuis Hanukkah.
Hartelijk dank Inge voor deze geweldige donatie! En natuurlijk iedereen die de voorstelling heeft bezocht en/of windlichtjes van Inge heeft gekocht.

MEDASI!

13 11, 2017

Lees het verhaal van onze vrijwilliger Rens

Graag willen we jullie kennis laten maken met Rens Dommerholt. Hij is afgelopen zomer als vrijwilliger naar Hanukkah geweest. We hebben Rens gevraagd of hij zijn ervaringen op te schrijven.
We hopen dat jullie zijn verhaal met net zoveel plezier lezen als wij hebben gedaan. Mocht het ook bij jou beginnen te kriebelen, omdat je ook zo graag eens een aantal weken als vrijwillig(st)er zou willen helpen. Laat het ons weten. Meer info over vrijwilligerswerk bij Hanukkah lees je hier.

Het verhaal van Rens:

“Hé! Ik ben Rens en ik ben in de zomer van 2017 naar Hanukkah geweest voor vijf weken. Via-via leerde ik de stichting kennen en na een heel leuk gesprek met Inge heb ik de knoop doorgehakt.
Thuis […]

29 10, 2017

Container op weg naar Ghana!

De container die op 14 oktober door zoveel vrijwilligers is gevuld bij BUKO in Beverwijk is nu dan ook echt vertrokken naar Ghana.
Marjo van Dijck (moeder van Mariëtte) ‘zwaaide’ de container uit en maakte dit FILMPJE.

Nogmaals hartelijk dank aan iedereen die geholpen heeft!

11 10, 2017

First Lady van Ghana brengt bezoek aan Hanukkah

Het was vandaag een bijzondere dag op Hanukkah. We kregen namelijk hoog bezoek! De vrouw van de president van Ghana (First Lady) bracht een bezoek aan  Hanukkah. Eerder was zij met haar man in Sunyani. Ze verlengde haar bezoek aan Sunyani met een dag, om ons te kunnen bezoeken.

Het was een geweldige happening. Het bezoek was kort, maar zeer waardevol. We ontvingen een mooie donatie en er werd mooi gesproken over Hanukkah. De First Lady van Ghana liet weten nog nooit zo’n mooi kindertehuis te hebben gezien en ze blijft ons graag ondersteunen.

De kinderen waren ook onder de indruk van het bezoek en keken hun ogen uit wat er allemaal gebeurde: politieauto’s, het leger, een afgezette straat en zwaaiende […]

11 10, 2017

Even voorstellen: Aron

Er is weer een nieuw kindje in ons midden. Het is Aron. Hij is vier maanden oud en komt uit een kindertehuis waar ze helaas niet meer voor hem konden zorgen.
Aron is een vrolijk mannetje.  Hij spuugt alleen veel als hij net heeft gegeten.

We wensen je een fijn ‘thuis’ toe in onze Hanukkah familie Aron!

9 10, 2017

Filmpje Mabena kookt voor kinderen Hanukkah

In dit FILMPJE zie je Mabena. Ze is dertien jaar. Op zondag heeft ze de taak om samen met drie andere meiden te koken voor alle kinderen in Hanukkah.
In de middag verzorgen drie andere kinderen de lunch.
Van maandag tot zaterdag hebben we twee koks in dienst die voor ons de maaltijden bereiden. Ook dan zie je de kinderen graag een handje meehelpen in de keuken.
In Ghana is het gebruikelijk om vanaf je tiende jaar mee te helpen met koken.

 

6 10, 2017

Hannukah in de verf dankzij Twents Carmel College

Al jarenlang kunnen we rekenen op de geweldige steun en support van het Twents Carmel College.
Het is leuk om jullie te laten weten dat dankzij de sponsorloop die zij eerder organiseerden, wij nu Hanukkah opnieuw ‘in de verf’ kunnen zetten.

Medasi voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!