Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341 | BIC ABNANL2A|info@mchildcare.nl | ANBI-nummer: 8142.03.486 | BIC ABNANL2A

Nieuws

11 11, 2018

Speelgoedbeurs brengt 1075 euro bijeen

Zaterdag 10 november organiseerde Francis v.d. Klooster weer een speelgoedbeurs om geld in te zamelen voor ons kindertehuis Hanukkah.
Maar liefst 1075 euro wist ze hiermee bijeen te krijgen. Wat een geweldige middag was het en wat een fantastische opbrengst. Dank je wel Francis! En natuurlijk iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

Dat Francis niet alleen aan ‘onze’ kinderen denkt, maar ook aan ouderen, bleek wel uit haar attente initiatief om een (zelfgemaakte ) kerstkaart te kopen en te doneren aan een ouder iemand, die deze kaart toegestuurd krijgt met de feestdagen.

31 10, 2018

Verslag Marieke Dijkers onderzoek Ghanees onderwijs en Circle of Life School

Marieke Dijkers zet zich al jarenlang in voor het werk van Mariette en Moses in Ghana. Zij is docente Duits, Engels en Nederlands op het Twents Carmel College en tevens schrijfster (van o.a. het boek Obruni, obruni!). Onlangs bracht ze opnieuw een bezoek aan Ghana. Dit keer om onderzoek te doen naar het Ghanese onderwijs en de manier waarop de Circle of Life School bij kindertehuis Hanukkah zich daarin onderscheidt.

In haar boeiende verslag gaat zij achtereenvolgens in op de manier waarop het onderwijs in Ghana georganiseerd is, de traditionele manier waarop er in Ghana lesgegeven wordt, de visie van de Circle of Life School en de uitwerking die dit heeft op het onderwijs dat de school biedt. Vervolgens trekt […]

16 10, 2018

Bouw Junior High School vordert gestaag

Het gaat ongelofelijk hard met de bouw van onze Junior High School.
Met elkaar wordt er een prachtige mogelijkheid gecreëerd voor de kinderen van de Circle Of Life School (basisschool) om hun middelbare school te doorlopen.

Er is nog veel geld nodig voor de bouw van de Junior High School. Daarom zijn we super blij met alle donaties en individuele acties die georganiseerd worden.
Medasi 🙏

1 10, 2018

Wereldwinkel Hoofddorp doneert 1.500 euro (+ oproep)

De Wereldwinkel in Hoofddorp heeft Stichting Mariëtte’s Child Care uitgekozen als één van de goede doelen die zij steunen vanuit een batig saldo. Daarom was Mariëtte hier afgelopen zaterdag om de cheque van maar liefst 1.500 euro in ontvangst te mogen nemen tijdens een feestelijke uitreiking.

We zijn ongelofelijk dankbaar voor deze donatie, die meer dan welkom is. En het was erg leuk om deze middag zoveel positieve reacties te krijgen en vertegenwoordigers van de andere goede doelen te spreken.

OPROEP:
Wereldwinkels doneren geregeld bij een batig saldo donaties aan goede doelen.
Ken je een Wereldwinkel bij jou in de buurt? Dan is het wellicht een idee om deze te benaderen en te informeren over jouw connectie met Stichting Mariette’s Child Care (bijvoorbeeld […]

22 09, 2018

De bouw van de Junior High School is gestart

Wat zijn we blij en trots!!!
Want eindelijk is het zover…. de bouw van onze Junior High School is gestart.
Het is gelukt om alle vergunningen voor de bouw rond te krijgen. Een deel van de stenen ligt nu klaar en het terrein wordt uitgezet met de hulp van Mark Joosten (bouwkundige). Hij komt de bouw drie weken begeleiden. Er is nog veel geld nodig voor de bouw van de school. Maar dankzij de donaties die we tot op heden hebben mogen ontvangen, hebben we een start kunnen maken.
Stap voor stap gaat dit prachtige gebouw, en de Junior High School voor de kinderen er komen. Net zoals dit gelukt is met ons kindertehuis Hanukkah en de basisschool Circle of Life.

note: er […]

3 09, 2018

Geslaagde vrijwilligersdag

Wat hebben we zondag 3 september weer een bijzonder geslaagde en zonnige Vrijwilligersdag gehad. Dit keer in het oosten van het land.
We willen iedereen bedanken voor de komst. Het was fijn om zoveel mensen te begroeten die al jarenlang ons werk een warm hart toedragen en zoveel nieuwe gezichten te zien.

De staf van ambassadeur Sander van Weert werd tijdens de Vrijwilligersdag overgedragen aan Muriël Vels, een vrijwilligster die geregeld in Ghana is geweest en bijzonder betrokken is bij het werk van Mariette en Moses. Dank je wel Sander voor wat je voor de stichting betekent en natuurlijk wensen we Muriël veel succes in haar nieuwe ‘rol’.

De Vrijwilligersdag werd afgesloten met een digitale Hanukkah Quiz en de trekking van de […]

2 09, 2018

Kom je vandaag naar de vrijwilligersdag?

Vandaag (zondag 2 september) organiseren we weer een Hanukkah vrijwilligersdag van 13.00-16.00 uur in Gorssel (Joppelaan 5). Deze dag wordt ons volledig aangeboden door Riekie Schoonewille. Iedereen die kindertehuis Hanukkah een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Tijdens deze middag kun Mariëtte, Moses, Sam, Noah en Sarah (weer) ontmoeten.
Er wordt een loterij georganiseerd (met leuke prijzen! Zoals een geheel verzorgde lunch bij Van der Valk in Leiden, hammandoeken, beautypakketten, wijn, verjaardagskalenders en nog veel meer). Allemaal beschikbaar gesteld door verschillende bedrijven.

Ook zal de ambassadeurs-staf overgedragen worden door Sander van Weert aan onze nieuwe ambassadeur Muriel en kun je meedoen aan de Hanukkah-quiz (hiervoor heb je je mobiele telefoon nodig). Kortom een super leuk en afwisselend programma.

OPROEP: Heb je nog […]

20 07, 2018

José loopt 4.650 euro bijeen voor Junior High School

Misschien heb je het al eerder gelezen. De pelgrimstocht die José Braakhuis liep voor ons kindertehuis naar Santiago de Compestella.
Begin juni overhandigden vrijwilligers Hanneke en Hans Thijert namens José symbolisch het bedrag van maar liefst 4.650 euro aan Mariette en Moses.

José nogmaals onze hartelijke dank voor je geweldige inzet en betrokkenheid. En natuurlijk dank aan alle sponsoren die dit hebben mogelijk gemaakt.

3 07, 2018

Nieuw kindje in Hanukkah: Grace

Vandaag heeft Mariëtte met de vrijwilligers een babietje opgehaald bij de Kinderbescherming.
Het meisje heet Grace en is ongeveer drie maanden oud. Door omstandigheden kan Grace niet meer thuis wonen en komt daarom in Hanukkah wonen.
Grace werd door iedereen warm ontvangen.

19 06, 2018

Bekijk de prachtige slideshow van fotograaf Daniel Maissan

Fotograaf Daniel Maissan heeft van zijn indrukwekkende bezoek aan kindertehuis Hanukkah een prachtige fotocollage gemaakt over Moses.
Dank je wel Daniel dat je er was en voor het maken van de prachtige foto’s (en slideshow).

Bekijken? klik op deze link voor de full-screen slideshow (of hieronder op de afbeelding)