Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341 | BIC ABNANL2A|info@mchildcare.nl | ANBI-nummer: 8142.03.486 | BIC ABNANL2A

Nieuws

13 04, 2019

Update bouw Junior High School door Mark Joosten

Mark Joosten heeft voor ons een uitgebreid verslag geschreven over de bouw van de Junior High School.
In bijgaand PDF kun je de foto’s en het verslag lezen. (KLIK HIER)

7 04, 2019

Hoe wij weer een gezin kunnen helpen…

Onlangs kwam er een moeder naar Hanukkah met de vraag of haar zoontje bij ons mocht komen wonen. Haar zoontje heeft een beperking en het is voor de moeder te zwaar om hem te zorgen. Daarnaast heeft ze ook nog drie andere kinderen die door de thuissituatie niet naar school kunnen omdat de moeder niet kan werken, in verband met de verzorging van haar zoontje met beperking; iets wat ze liefdevol doet, maar waarvoor ze niet alle middelen heeft.

Er volgde een lang gesprek, waarin we het hadden over haar situatie en het belang van de ouder-kind relatie en de werkwijze van Hanukkah. Kinderen zijn bij Hanukkah van harte welkom als een kindje (tijdelijk) niet thuis kan opgroeien of verzorgd […]

27 03, 2019

6 april in Wereldwinkel Einhoven: actie ‘Wie bakt voor Ghana’

Wie bakt voor Ghana?

Op zaterdag 6 april van 12-17 uur organiseert de Wereldwinkel in Eindhoven een ludieke actie voor ons kindertehuis in Ghana.

Iedereen die bakken leuk vindt kan meedoen. Bak iets lekkers. Breng het 6 april voor 12 uur naar wereldwinkel Eindhoven (Hoogstraat 275).

Je kunt een cadeaubon winnen en alle bezoekers kunnen de lekkere baksels kopen. De opbrengst komt ten goede aan kindertehuis Hanukkah.

Bak(st)ers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar fairtrade.ehv@gmail.com 

Marjo van Dijck en Sandy Hof-Teeuwen zullen namens de stichting aanwezig zijn tijdens deze dag.

25 03, 2019

Pluk voor Kindergeluk brengt 10.500 euro bijeen voor Junior High School

Wat was het weer een geweldige dag! Zondag 24 maart in Hillegom werd voor de derde keer de actie Pluk voor Kindergeluk georganiseerd door Christine Lommerse-Hoogendoorn. Honderduizenden tulpen mochten geplukt worden bij Nord Lommerse Flower Bulb Group in Hillegom en de volledige opbrengst is naar Hanukkah gegaan!

De actie heeft een geweldig bedrag van €10.500,- opgebracht.

Tientallen vrijwilligers zijn vandaag in touw geweest.
We hebben veel enthousiaste mensen gezien en gesproken, volwassenen en kinderen zien genieten van het zelf mogen plukken van prachtige tulpen.
Onze ambassadrice Selma van Dijk, SBS-6 presentatrice, was ook vandaag weer van de partij.
We hebben prachtige poppen voor Hanukkah in ontvangst mogen nemen.
Er was een touringcar uit Twente, met lieve bekende, enthousiaste plukkers die meer dan 1.000 bossen tulpen […]

22 03, 2019

Zondag 24 maart: Pluk voor Kindergeluk in Hillegom

 Zondag 24 maart 2019 organiseert Christine Hoogendoorn uit Hillegom voor de derde keer de bijzondere actie ‘Pluk voor Kindergeluk’, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de bouw van de Junior High School bij Kindertehuis Hanukkah in Ghana.

Na afloop van het jaarlijkse Tulip Trade Event, dat de firma ‘Nord Lommerse Flower Bulb Group’ in Hillegom voor hun (internationale) klanten organiseert, kunnen liefhebbers van tulpen deze plukken uit de tentoonstellingsbakken in de expositiehal in Hillegom.

Elke bos tulpen (20 stuks) die geplukt wordt, kost 3 euro.

Jong en oud zijn van harte welkom tijdens deze (overdekte) tulpenplukdag.

WAAR EN WANNEER:
Zondag 24 maart 2019
Tijd: 11.00-17.00 uur
Nord Lommerse, Nieuweweg 2 in Hillegom
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar.
Toegang is gratis.

 

BEKIJK HIER HET PROMO-FILMPJE

26 02, 2019

Actie doen voor Ghana op basisschool? Gebruik onze leskisten!

GRATIS GEBRACHT EN GEHAALD!

Speciaal voor basisscholen heeft Pauline van den Berg, oud leerkracht van de basisschool van Mariëtte Asagbo-Krouwel, vier Afrika leskisten ontwikkeld voor het basisonderwijs, geschikt voor onder- midden- en bovenbouw, PLUS een kist met muziekinstrumenten.

De drie leskisten voor onder- midden- en bovenbouw en de kist met muziekinstrumenten, worden gratis door ons ter beschikking gesteld, wanneer jouw basisschool een (sponsor)actie organiseert voor Stichting Mariëtte’s Child Care (voor een maximale periode van drie weken).

Deze leskisten bevatten allerlei boeken, lesbrieven, CD’s, DVD’s, spelletjes, recepten, knutselideeën en suggesties bij thema’s als oerwoud, savanne, malaria, slavernij, tropische producten etc.  Dit alles is gebruiksklaar voor de leerkracht.

Interesse in de leskisten?
Neem contact op via info@mchildcare.nl
Reserveer tijdig i.v.m. het beperkt aantal beschikbare leskisten. De gereserveerde kisten worden […]

12 02, 2019

Update bouw van Junior High School

De bouw van onze Junior High School heeft een paar weken stil gelegen vanwege het verblijf van Moses Asagbo in Nederland.
Sinds deze week is alles opgestart en wordt een begin gemaakt met de begane grond.
We zijn enorm blij dat Mark Joosten weer een aantal weken toezicht komt houden.
Ook trots en dankbaar dat zoveel mensen de afgelopen tijd een donatie hebben gedaan voor de bouw!
We houden jullie absoluut regelmatig op de hoogte van de vorderingen!
Medasi! 🙏🏽

4 02, 2019

Bericht van Muriel: heerlijk om weer terug te zijn…

Onze ambassadrice van dit jaar, Muriel Vels, was na twee jaar weer terug in kindertehuis Hanukkah. We kregen een leuke foto van haar en een kort verslag dat we graag met je delen:

“Wat was het heerlijk om weer op Hanukkah te zijn! Het was inmiddels twee jaar geleden, maar op het moment dat ik weer door de poort kwam voelde het alsof ik er de dag daarvoor nog was geweest. Het was fijn om iedereen weer te zien en vooral om te zien hoe goed het met ze gaat. De kinderen waren behoorlijk gegroeid! Net als de Circle of Life School. Fijn om te zien dat er zoveel kinderen voor deze school kiezen. De sfeer op school is prettig. […]

17 01, 2019

Geweldige bijdrage voor bouw van onze Junior High School

“Onderwijs is het machtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen “
Nelson Mandela

Altijd weer zo indrukwekkend om te ervaren dat iemand zich volkomen belangeloos in wil zetten voor de kinderen van de Circle Of Life.
Francisca Gyasi is zo iemand.

Dankzij het geweldige bedrag van € 13697,25 , zijn Mariette en Moses in staat om de bouw van de Junior High School verder te verwezenlijken.

Dank je wel Francisca – en de vele sponsoren die je hebt benaderd -voor deze geweldige bijdrage.

23 12, 2018

Sponsorloop Twents Carmel College in Denekamp weer groot succes

Wat was het opnieuw, na zoveel jaren, weer een super geslaagde dag op het Twents Carmel College, waar de kinderen zich weer hebben ingezet voor kindertehuis Hanukkah. Ondanks het slechte weer!
Mariette mocht samen met Moses en onze ambassadrice Selma van Dijk een check in ontvangst nemen van maar liefst 7.500 euro. Fantastich!
We willen iedereen hartelijk danken die deze dag weer hebben mogelijk gemaakt en iedereen die zich voor ons heeft ingezet.