Het was al lang een droom van Moses en Mariëtte om ook een basisschool te bouwen. Deze moet in eerste instantie mogelijkheden bieden op goed en betaalbaar privé onderwijs voor kinderen in en om Sunyani. Daarnaast is het een bron van inkomsten voor Hanukkah, zodat het kindertehuis steeds minder afhankelijk is van sponsors uit Nederland.

In 2010 is een stuk land tegenover kindertehuis Hanukkah gekocht. Vanaf oktober 2011 is de bouw gestart en na twee jaar keihard werken is op 26 juli 2014 de Circle of Life School feestelijk geopend. De school bestaat uit twaalf klassen, een computerruimte, een bibliotheek en een docentenruimte. De school is tevens rolstoeltoegankelijk. Lukas was de eerste die in zijn rolstoel de school binnenging op de eerste schooldag op maandag 15 september 2014.

We zijn begonnen met vijf groepen van maximaal vijfentwintig kinderen. Er zijn lokale leerkrachten aangesteld. Van de leerlingen, afkomstig uit de armste dorpen, krijgt ongeveer 30% gratis onderwijs. Om deze schoolkosten te dekken is Stichting Mariette’s Child Care nog op zoek naar sponsoren. In de toekomst worden ook de overige klassen gestart (jaarlijks een groep).

Hulp
Natuurlijk hadden we deze prachtige school niet kunnen bouwen zonder de geweldige inzet en bijdrage van veel sponsoren en vrijwilligers. De hulp van Wilde Ganzen was in financiële zin, de doorbraak om de bouw van de school te kunnen afronden.
Het interieur van de school (momenteel alleen nog de begane grond), is geheel afkomstig van scholen en kinderdagverblijven uit Nederland.  De lokalen zijn vrolijk beschilderd en ingericht door onze vrijwilligers.

Feestelijke opening
De belangstelling van plaatselijke bestuurders was tijdens de opening van de school bijzonder groot. Het lokale bestuur is trots op de school en de onderwijsmogelijkheiden voor de kinderen uit de dorpen in de omgeving. We zijn ook enorm trots dat de Circle of Life School direct een erkenning heeft gekregen van het Ministerie van Onderwijs

              

     ministerie onderwijs

rolstoel jongen   school muur