In ons laatste bericht kon je lezen dat het de bedoeling was dat Lucas afgelopen maandag weer terug zou gaan naar Hanukkah. Helaas was dit niet mogelijk. De artsen in het ziekenhuis in Sunyani wilden Lucas weer gaan opereren om de doorligplekken dicht te maken. Ik heb met de artsen overlegd en gevraagd of het niet mogelijk was deze operatie door een plastisch chirurg uit te laten voeren in een van de ‘teaching hospitals’ in. De artsen stemden hiermee in.

Het herstel van Lucas verloopt helaas niet optimaal. Afgelopen weekend is er een nieuwe infectie ontstaan aan de wond van de amputatie. De wond is grotendeels weer opengemaakt en verbonden met het speciale verband dat we uit Nederland hebben laten komen. Ook gebruikt Lucas nog sterke antibiotica.

Ik ben zelf naar Accra gegaan om alles met het ziekenhuis te regelen. Als alles goed verloopt, wordt Lucas aanstaande maandag rond vijf uur met een ambulance opgehaald en naar Accra vervoerd.  Moses en Barbara gaan met hem mee en ik zal Lucas opwachten in het Korle-Bu ziekenhuis in Accra. In dit ziekenhuis wordt Lucas geholpen door een plastisch en orthopedisch chirurg.

Naar verwachting zal begin volgende week ook een speciaal ‘doorlig-matras’ aankomen in Accra. Dit matras is vandaag vanuit Nederland verstuurd, zodat Lucas optimaal kan liggen. Iets dat op dit moment, in verband met de doorligplekken, erg belangrijk is voor Lucas.

– Mariëtte –