Ik heb Lucas zeven jaar geleden leren kennen toen ik op Hanukkah verbleef. Destijds was ik daar voor mijn fysiotherapie stage en liep ik ‘s ochtends stage in het ziekenhuis in Sunyani en de rest van de tijd verbleef ik op Hanukkah. Ik heb een super mooie en bijzondere tijd gehad en ben Hanukkah altijd blijven volgen. Toen ik afgelopen maanden het verhaal van Lucas op Facebook las vroeg ik me af of ik, behalve geld doneren, wellicht nog iets kon betekenen. Ik ben namelijk inmiddels een aantal jaar stewardess en vlieg met enige regelmaat naar Accra. Nadat ik contact had opgenomen met Mariëtte heb ik met Marjo op Schiphol afgesproken om mijn grote KLM koffer helemaal vol te laden met medische spullen voor Lucas.

Heel toevallig waren Moses en Mariëtte afgelopen dagen in Accra en kon ik samen met hun naar het OTC om de medische spullen persoonlijk te overhandigen. Voor mij was het extra bijzonder om naar het OTC te gaan omdat ik daar destijds ook een deel van mijn fysiotherapie stage heb gelopen. Het OTC is echt een hele goede plek in Ghana om te revalideren en dat was ook duidelijk te zien aan Lucas. Hij ziet er goed uit, heeft energie en de wonden genezen goed. En toen ik hem wat cadeautjes uit Nederland gaf kwam er een enorme glimlach op zijn gezicht.

— Lisanne Bosveld —