Gisteren konden jullie het verhaal lezen over Afia, het pasgeboren meisje dat door haar familieomstandigheden zal worden opgenomen in de Hanukkah familie. Vandaag deel ik het verhaal van Cindy, een meisje dat vijftien jaar geleden (ze was nog maar een paar maanden oud) in kindertehuis Hanukkah kwam wonen. Voor haar is gisteren de dag gekomen dat zij terug gaat naar haar eigen familie.

En dit is ook waar wij voor staan. Ik zeg altijd: “Hanukkah is een tijdelijke opvangplek voor kinderen. Voor sommige kinderen is dat een week, een maand of een jaar. Voor sommige kinderen kan dit ook langer zijn. Het gaat er in ieder geval om dat de kinderen zo lang als nodig bij ons kunnen blijven. Zodra het voor de kinderen weer mogelijk is, gaan zij terug naar hun eigen familie. Voor de kinderen met een beperking is dat vaak wat lastiger, omdat deze kinderen vaak verstoten zijn”.

– Van ondervoede baby naar prachtig tienermeisje –
We hebben Cindy in de afgelopen vijftien jaar zien opgroeien van een kleine, door haar ouders verstoten en ondervoede baby, tot een prachtig tienermeisje. We hebben zoveel mooie dingen met haar meegemaakt. Met een aantal andere kinderen vormde zij echt de kern van kinderen die zo lang bij ons heeft gewoond.
Veel van onze vrijwilligers kennen Cindy en weten dat ze een lief meisje is dat altijd erg verlegen is, maar zeer betrokken is bij de kleine kindjes in Hanukkah. Ze helpt graag met het verzorgen van de baby’s en vindt het fijn om de mama’s te helpen waar nodig. Ook heeft ze veel plezier met de oudere meiden in Hanukkah.

– Familie weer in beeld –
Onlangs is familie van haar moeder weer in beeld gekomen, en zij wilden graag weer een band opbouwen met Cindy. De familie heeft nooit geweten wat er gebeurd is met Cindy en hadden zelfs begrepen dat ze niet meer leefde. Jaren later kwamen zij er achter dat Cindy bij ons in kindertehuis Hanukkah woonde. Langzaamaan hebben we ervoor gezorgd dat Cindy weer een band kon opbouwen met haar oom en tante. In de afgelopen periode hebben we een vakantie gepland bij hen en hebben we gekeken hoe het contact tijdens familiebezoek op Hanukkah verliep. Het contact verliep in het begin nog moeizaam. Maar na een paar keer zagen we Cindy blij terugkomen en merkten we dat ze het moeilijk vond weer afscheid te nemen van haar familie. Dit was voor ons een teken dat het moment was aangebroken om Cindy terug te laten gaan naar haar familie.

– Met een lach en een traan –
Cindy vertrok gisteren met een lach en een traan uit kindertehuis Hanukkah, op weg naar haar oom en tante. Ze werd hierbij toegezongen door de (geëmotioneerde) mama’s en de kinderen van Hanukkah.Ikzelf vond het ook moeilijk om Cindy te laten gaan en ik zal haar ook enorm missen. Maar we weten dat ze veilig is en het goed zal hebben bij haar oom en tante. Uiteraard houden wij contact met Cindy en haar familie. We zullen haar geregeld bezoeken om te kijken hoe het met haar gaat.

– Vanuit Nederland gesteund –
We willen hierbij ook even van de gelegenheid gebruikmaken om Marja Paulus hartelijk te bedanken. Zij is jarenlang sponsor geweest van Cindy. Marja, heel hartelijk dank voor je steun en liefde voor Cindy.

Meer informatie over kindertehuis Hanukkah: http://mchildcare.nl