Stichting Mariëtte’s Child Care is een inzamelingsactie begonnen om de defecte 4WheelDrive van kindertehuis Hanukkah in Ghana te kunnen vervangen.

De afgelopen jaren reden Mariette en Moses rond met een auto die steeds meer mankementen ging vertonen. De afgelopen periode hebben zij vaak met pech langs de weg gestaan. Onlangs is de auto bijna in brand gevlogen en na de ‘reparatie’ midden op de rijweg plotseling stil komen te staan. Het is niet meer veilig en verantwoord om langer in deze auto te blijven rijden. Een behoorlijke tegenvaller, aangezien een auto onmisbaar is voor het werk dat Mariette en Moses in Ghana doen.

De auto is noodzakelijk voor de dagelijkse werkzaamheden van kindertehuis Hanukkah en de Circle of Life School. Zieke kinderen worden met de auto naar het ziekenhuis gebracht en omliggende dorpen worden bezocht om voedsel, medicatie en kleding te brengen. Ook worden kinderen vanuit hun dorp opgehaald wanneer ze in Hanukkah komen wonen, worden vrijwilligers opgehaald en weggebracht en de inkopen voor kindertehuis Hanukkah gedaan op de markt.

Misschien kun je ook een beetje missen?
Draag jij Mariëtte en Moses van kindertehuis Hanukkah een warm hart toe en wil je hen financieel steunen  met een donatie? Dit waarderen wij enorm! Groot of klein, elke bijdrage helpt ons om ons doel te kunnen realiseren: een nieuwe en veilige auto voor kindertehuis Hanukkah.

Een donatie is van harte welkom. Dit kan hieronder online via iDEAL. Vul zelf het gewenste bedrag in dat je éénmalig wenst te doneren:

ZELF OVERMAKEN?
Indien u zelf uw donatie wilt overmaken, dan is uw gift van harte welkom op:
Bankrekening: NL46ABNA0619509341
t.n.v. Stichting Mariëtte’s Child Care
o.v.v. nieuwe auto

In actie komen?
Lijkt het je leuk om zelf of met je club/school/bedrijf een actie te organiseren voor Stichting Mariëtte’s Child Care? Wij denken graag met je mee. Neem hierover vrijblijvend contact op met Marjo van Dijck (info@mchildcare.nl).

Over Mariëte en Moses van kindertehuis Hanukkah (Ghana)
Mariëtte vertrok in 2004 naar Ghana om als vrijwilligster te werken in een kindertehuis. Twee jaar later heeft zij, samen met haar Ghanese man Moses, haar eigen kindertehuis ‘Hanukkah gebouwd. Het tehuis staat in Sunyani, een plaats op 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra. Hier zetten ze zich met hart en ziel in voor ‘hun kinderen’ in de leeftijdscategorie van 0 – 17 jaar. Sinds de opening in 2006, schommelt het aantal kinderen dat in kindertehuis Hanukkah verblijft rond de veertig.

Moses en Mariëtte willen hen niet alleen liefdevol opvangen en verzorgen, maar ook een toekomst geven. Daarom helpen ze de kinderen een vak te leren. Ook de lokale bevolking werkt mee in het kindertehuis én in de ‘Circle of  Life School’ die in 2014 geopend is. Op dit moment is de bouw in volle gang van de Junior High School, zodat de kinderen uit het kindertehuis en uit de omgeving nog drie jaar voortgezet onderwijs kunnen volgen.

P.S. Inmiddels zijn wij ons al aan het oriënteren op een goede en veilige tweedehands 4WheelDrive in Ghana. Wij verwachten tussen de €20.000 en €25.000,- nodig te hebben voor een ‘nieuwe’ auto.

De video op deze pagina is mogelijk gemaakt door Selma van Dijk en Avalanche Film/ Sander van Weert.