Lieve Kwaku en Edmond,

31 December 2010 kwamen jullie bij ons op Hanukkah wonen. Jullie waren 2,5 en 4 jaar oud. De thuissituatie gaf geen mogelijkheid om daar te blijven. Voor 6.5 jaar hebben wij jullie ‘ouders’ mogen zijn en zijn alle kindjes op Hanukkah jullie broertjes en zusjes geweest. Daarnaast hebben alle mama’s en medewerkers van Hanukkah jullie opgevangen en liefde gegeven.

Anderhalf jaar geleden hebben we weer contact kunnen leggen met jullie vader en was hij zo gelukkig jullie te zien. In die tijd zijn jullie drie keer bij hem op vakantie geweest en belde hij jullie elk weekend. Jullie hebben hem weer kunnen vertrouwen en zijn van hem gaan houden als jullie vader.

Vandaag, 1 augustus 2017, is het dan zover: jullie gaan terug naar jullie vader. Helaas is het contact met jullie moeder nog niet mogelijk,  maar we hopen dat door de jaren heen dat ook beter zal gaan.

Lieve twee bijzondere jongens, heel erg bedankt voor jullie liefde die jullie ons hebben gegeven.
We zullen jullie lach gaan missen op Hanukkah. Maar we zijn zo blij dat jullie terug kunnen naar jullie papa.

Moses en ik vinden het een eer dat wij voor 6,5 jaar jullie ouders mochten zijn en wij geven jullie vandaag dan ook met blijdschap mee aan jullie vader en zwaaien we jullie uit met een traan.
Want jullie gaan zeker gemist worden hier in de Hanukkah familie.

Liefs, Mariëtte en Moses