Maandag 18 december jl. hebben de Rabobank Noord Kennemerland, Bonhoeffercollege en InHolland Haarlem de aftrap verricht voor het inzamelen van geld voor het bouwen van een middelbare school in Ghana. Zoals je wellicht weet heeft Mariette met haar man Moses een kindertehuis in Ghana gebouwd en vervolgens een basisschool. De volgende wens is het bouwen van een middelbare school. Hiervoor is veel geld nodig. De Business Class van het Bonhoeffercollege die zowel projecten in de profit als non-profit sfeer uitwerkt, wil samen met haar partners Rabobank als InHolland Business studies bekijken wat zij voor Stichting Mariette’s Child Care kunnen betekenen en organiseerden daarom deze brainstormsessie.

Na een imponerende film over het reeds bestaande kindertehuis en de Circle of Life basisschool in Sunyani (Ghana) gaven Mariëtte en ambassadeur Selma van Dijk (SBS6 Hart voor Nederland) een inspirerende toelichting.

De veertig studenten van de twee business scholen gingen uiteen in tien  groepen om  ideeën  te verzamelen. Met ondersteuning van de specialisten van de Rabobank werden met veel enthousiasme en creativiteit vele crowfdfundings acties bedacht.  Na een  uur werden de resultaten gepresenteerd en konden de andere groepen aanvullingen geven.

De resultaten van deze brainstormavond worden door marketingspecialisten van Rabobank Nederland getoetst op hun haalbaarheid en teruggekoppeld aan de studenten.

In januari 2018 krijgt deze succesvolle avond een vervolg!