Vandaag zijn we met Simon en Elvis op weg geweest naar een Eyeclinic in Drobo, een plaatsje anderhalf uu rrijden van Sunyani.
We wisten dat daar een zeer goede Nederlandse oogarts/chirurg Tim werkt en woont met z’n gezin. Met toch een beetje een stille hoop reden we erheen. Misschien dat hij nog iets kon betekenen voor Simon en Elvis. Simon is aan z’n rechter oog blind en zijn linker oog fungeert nog voor ongeveer 75%.
Elvis is aan z’n rechter oog blind en met z’n linkeroog ziet hij helaas nog maar voor 5%.

We werden zeer hartelijk ontvangen en Tim nam alle tijd voor Simon en Elvis. Met zeer goede oogmeetapparatuur uit Nederland heeft hij alles onderzocht wat mogelijk was. Maar helaas kwam ook hij tot de conclusie dit er niets meer aan te doen is. Waarschijnlijk door ernstige ondervoeding en een tekort aan bepaalde vitamines in hun hele jonge leventje hebben ze dit ernstige oogletsel opgelopen. Dan wordt je toch even stil, want je hoopt zo dat je nog iets kunt doen voor hen.

Maar wel waren we ‘blij’ om te horen dat het zicht wat ze met het ene oog nog hebben zeer waarschijnlijk niet minder zal worden. Een kleine geruststelling.
Dat was wel een kleine geruststelling.

Het was even een moeilijk moment om dit nieuws met de kinderen te delen. Dan zie je ze even stilletjes denken. Maar ze vertrouwen op God en geloven dat hij altijd in de buurt is en altijd zal helpen op het pad wat ze in de toekomst willen volgen. Met wat lekkers en wat drinken gingen we weer terug naar huis waar hun leventje gewoon weer verder gaat.

En wij? Wij gaan nadenken hoe wij deze jongens in de toekomst kunnen helpen met speciale leerondersteuning.
We zijn natuurlijk ontzettend dankbaar dat oogarts Tim onze jongens zo goed heeft willen helpen.

We wensen hem alle goeds met zijn gezin in Ghana.