Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

12 10, 2015

Opbrengst Make My Dag Benefietdag maar liefst € 2.350,-

Onze super enthousiaste vrijwilligster Inge Oude Nijeweme organiseerde, samen met de brainstormgroep Oost, een geweldig evenement voor onze stichting: de Make My Day benietdag. Na maanden van voorbereidingen was het gisteren zover! Het programma was geweldig: de veiling, verloting, modeshow, geweldige optredens van het Denekamps mannenkoor en Tippy Rolink. Een signeersessie van schrijfster Marieke Dijkers (o.a. Obruni, Obruni), in een woord GEWELDIG!

De opbrengst is maar liefst € 2.350,- geworden en komt geheel ten goede aan onze stichting. Wat een prestatie. We willen Inge en natuurlijk iedereen die meegeholpen heeft bij de organisatie en/of een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie dag, enorm bedanken! Het was geweldig!

 

11 10, 2015

Container met spullen aangekomen in Sunyani

Maanden geleden is de container gevuld door zoveel vrijwilligers en werd  de container begin september ‘uitgezwaaid’ door Mariette, Moses, Noah, Sam en Afia, toen ze voor een kort bezoek in Nederland waren.

Begin oktober werd in het bijzijn van Moses in de haven van Tema (Ghana) de hele container leeggehaald, de waarde vastgesteld en de container vrijgegeven.

En nu heeft de container eindelijk zijn eindbestemming bereikt: Kindertehuis Hanukkah in Sunyani. Het uitpakken kan beginnen. Heel veel succes allemaal.

4 10, 2015

Koop Heemskerkse bloembollen en laat de kinderen in Ghana bloeien

Corina Duin is een geweldige actie gestart!
Koop nu Heemskerkse bloembollen en steun onze stichting!
Je bestelt twee goed gevulde bloembollenzakjes voor 5 euro.
De gehele omzet wordt gedoneerd aan de Stichting Mariëtte’s Child Care.

De bloembollen zijn af te halen in Heemskerk. Bestel je voor 15 euro of meer, dan worden ze gratis langs gebracht in de regio 0251. En tevens bezorging in Haarlem!

Interesse? Mail naar info@mchildcare.nl.

3 10, 2015

Diploma-uitreiking Jennifer

Wat zijn we super trots op onze Jennifer! Ze heeft met prachtige resultaten haar Junior High School afgerond! Ze hoopt op grond van deze cijfers ( 1 is het hoogst haalbaar) geselecteerd te worden op een Senior High School ! Ze is Charles en Wilma intens dankbaar voor de mogelijkheid !

Jennifer kreeg gisteren haar diploma uitgereikt in Sunyani.
De ceremonie duurde van 9.00 uur tot 15.00 uur, zonder iets te eten!
We zijn enorm trots op Jennifer, maar ook op Mama Mariette en Papa Moses!

 

 

 

24 09, 2015

Opbrengst bekend sponsorloop OBS De Tjalk in Lelystad

De spanning liep op vanmiddag… rond 17.00 uur belde Marloes Kort om ons te laten weten wat de opbrengst is geworden van de sponsorloop en geweldige dag bij OBS De Tjalk in Lelystad!

De opbrengst is maar liefst € 5.000,-. Dit geld zal besteed worden voor o.a het afbouwen van de aparte slaapruimte voor onze Special Need Kids.

Nogmaals onze dank aan de kinderen, organisatie, ouders, Selma van Dijk en Henk, Rennie en Marlies Kort voor hun enthousiasme! MEDASI !

14 09, 2015

Weer terug in Ghana

Lieve mensen,
Genoten van onze – te korte- tijd in Der Brabander in Winterberg.
Genoten van alle mensen die we weer hebben mogen ontmoeten.
Genoten van de Hanukkah-dag.
Genoten van het uitzwaaien van de container.
Kortom we kijken met veel plezier terug op onze tijd in Nederland.
Sinds zaterdag zijn we weer teug in Sunyani en als het goed is , is gisteren de container aangekomen in de haven van Tema en gaat het inklaren beginnen. Moses gaat naar Accra (8 uur heen en 8 uur terug!) om zijn handtekening te zetten. Over een week is de container dan daadwerkelijk in Sunyani; inclusief de mooie nieuwe leskisten van Pauline.
Vandaag de opening van het nieuwe schooljaar van de Circle Of Life School, met 13 nieuwe aanmeldingen.
Kortom, […]

8 09, 2015

Geslaagde Hanukkah Vrijwilligersdag

Wat hebben we zondag 6 september weer een ontzettend geslaagde Vrijwilligersdag gehad in Amsterdam. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de komst. Wat fijn om zoveel nieuwe gezichten te zien, maar ook zoveel mensen die ons werk al jarenlang een warm hart toedragen.

Tijdens de bijeenkomst waren Mariette en Moses met hun kinderen Sam, Noah en Afia aanwezig. Ook onze ambassadrice Selma van Dijk was aanwezig.

Gerrit, de vader van Mariette, bedankte Marja Meurs voor haar ambassadeursschap in 2015. De staf werd overgedragen aan vrijwilligster Elisa Hoffenaar, die al acht keer in Ghana is geweest. Dank je wel Marja voor je geweldige inzet voor onze stichting.

Jeroen Boekel, secretaris van de Stichting, werd door Marjo van Dijck in het zonnetje gezet. Hij […]

6 09, 2015

11 oktober 2015 in Beuningen: Make My Day Benefietdag

Op zondag 11 oktober organiseert vrijwilligster Inge een Make My Dag benefietdag in Beuningen voor onze stichting. De voorbereidingen zijn in volle gang en het beloofd een fantastische dag te worden. Je bent van harte welkom!

Toegangsprijs:  iets voor de veiling
Misschien heb je thuis wel een te gek ding wat je niet meer gebruikt.  Neem het mee voor de veilingmeesters Theo en Richard. Zij gaan op een ludieke manier proberen zoveel mogelijk spulletjes op deze middag te veilen.

Volg ook de FB pagina van deze benefietdag!
Klik hier.

6 09, 2015

Derdejaars studenten Hogeschool Inholland Alkmaar steunen MCC

Twee groepen derde jaars studenten van Hogeschool Inholland in Alkmaar presenteerden hun project afgelopen donderdag om gedurende een half jaar Stichting Mariette’s Child Care te ondersteunen op media gebied.

Met dank aan Ruud de Jager, Selma van Dijk en Jeroen Boekel

5 09, 2015

Sponsorfeest OBS de Tjalk in Lelystad

Wat zijn we altijd blij met de inzet van zoveel basisscholen in Nederland die zich inzetten voor het werk van Moses en Mariette in Hanukkah. Op 3 september werd er een geweldig Sponsorfeest georganiseerd door OBS De Tjalk. De opbrengst van deze succesvolle dag kwam geheel ten goede aan Stichting Mariette’s Child Care.

In de ochtends en middag hebben de leerlingen een sponsorloop gelopen. Een groot succes! De kinderen waren enorm enthousiast en ze hebben er alles aan gedaan om zo veel mogelijk rondjes te lopen. ‘s Avonds werd ook een bazaar georganiseerd, waarbij spullen verkocht werden. Denk hierbij aan zelfgemaakte werkjes van de kinderen, (in Afrikaans thema!) eten gemaakt door ouders en kinderen. Ook kon men spullen aanleveren voor de […]