Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

18 09, 2017

Baby Linda opgenomen in ziekenhuis

Kleine baby Linda is sinds gisterenmiddag opgenomen in het ziekenhuis.
Ze had ineens hele erge buikloop en is met uitdroging opgenomen. Wat kan dat ineens snel gaan bij zo’n klein meisje.
Nog geen maand oud en nu al 2 keer in het ziekenhuis gelegen. Twee weken geleden was ze ook plotseling ziek en had ze hoge koorts. Toen is ze ook een paar dagen opgenomen in het ziekenhuis. Wat ben ik toch blij en trots dat we goede verzorgers hebben die zo goed op de kinderen letten en ons direct bellen als er iets aan de hand is. Laten we bidden dat het hierna goed mag gaan met Linda. Het is een sterk meisje.

14 09, 2017

Nu bestelbaar: wenslichtjes (de opbrengst is voor onze kinderen)

Onze enthousiaste voorzitter Inge Oude Nijweme is weer een geweldige actie gestart. Zij heeft prachtige ‘wenslichtjes’ gemaakt, die zij voor 10,- euro per stuk verkoopt (excl. verzendkosten). Met de opbrengst van deze actie wil Inge de kinderen van Hanukkah twee dagen vakantie aanbieden. Even met elkaar naar de zee en genieten van het water.

Wil je de kaarsjes bestellen?
Mail naar: rolin053@planet.nl
Vermeld in je mail s.v.p. het aantal lampjes dat je wilt bestellen en je adresgegevens. Inge informeert je vervolgens verder over de betaling en de verzending.

Namens Inge en natuurlijk de kinderen van Hanukkah MEDASI (= bedankt).

Vind je het leuk om te zien hoe de wenslichtjes gemaakt worden? Klik hier voor een filmpje.

 

 

4 09, 2017

Kofi Ghana

Kofi Ghana is ondertussen alweer bijna vier jaar bij ons in Hanukkah. Zo verlegen als hij binnen kwam, zo trots en stoer loopt hij nu rond. Ondanks dat hij niet kan praten, weet hij goed uit te leggen wat hij wil. Hij heeft nog weel eens zijn down-momenten, maar de de positieve momenten komen steeds meer naar boven.

Kofi zie je altijd met een kapot tegeltje lopen. Hij gebruikt dit tegeltje om foto’s te maken of om te bellen. Hij geniet ervan als je hem even de tijd geeft om een foto te maken. Even poseren, glimlachen en Kofi maakt de mooiste foto’s. 😉.

Bekijk hier een filmpje van Kofi.

30 08, 2017

Welkom Linda…

Lieve baby Linda, welkom bij je Hanukkah familie.
Linda is 12 dagen oud en is door haar tiener moeder achtergelaten in een ziekenhuis.
We hopen voor Linda dat haar verblijf in Hanukkah tijdelijk is en dat er snel een familie is die voor dit lieve meisje kan zorgen.

1 08, 2017

Kwaku en Edmond terug naar hun vader

Lieve Kwaku en Edmond,

31 December 2010 kwamen jullie bij ons op Hanukkah wonen. Jullie waren 2,5 en 4 jaar oud. De thuissituatie gaf geen mogelijkheid om daar te blijven. Voor 6.5 jaar hebben wij jullie ‘ouders’ mogen zijn en zijn alle kindjes op Hanukkah jullie broertjes en zusjes geweest. Daarnaast hebben alle mama’s en medewerkers van Hanukkah jullie opgevangen en liefde gegeven.

Anderhalf jaar geleden hebben we weer contact kunnen leggen met jullie vader en was hij zo gelukkig jullie te zien. In die tijd zijn jullie drie keer bij hem op vakantie geweest en belde hij jullie elk weekend. Jullie hebben hem weer kunnen vertrouwen en zijn van hem gaan houden als jullie vader.

Vandaag, 1 augustus 2017, is het […]

17 07, 2017

Benefietvoorstelling ‘Mijn wereld, jouw wereld, onze wereld’ voor Hanukkah

Inge Oude Nijeweme, vrijwilligster en tevens voorzitter van Stichting Mariëtte’s Child Care, zet zich met enorm veel enthousiasme in voor kindertehuis Hanukkah.

Zo is zij mede-organisator van de benefietvoorstelling genaamd ‘Mijn wereld, jouw wereld, onze wereld’, dat in oktober en november 2017 te zien zal zijn. De opbrengst van deze voorstellingen gaat voor 100% naar kindertehuis Hanukkah in Ghana en naar missionaris Alfons Huisken in Kameroen.

Het is een voorstelling geregisseerd door Karel Kunne, geïnspireerd op de ervaringen die Inge Oude Nijweme en Bertie Borggreve opdeden bij hun bezoeken aan het kindertehuis Hanukkah (Ghana) en het regenwoud van Kameroen.
Inge en Bertie hebben ervaren hoe hun wereldbeeld op slag is veranderd na hun vrijwilligerswerk in Afrika.

Een wereld waar armoede, rijkdom, blank, zwart, […]

19 06, 2017

Linda, hoofd van onze school, in Nederland om ervaringen in het onderwijs op te doen

Linda, het hoofd van onze Circle of Life School is momenteel in Nederland om ideeën op te doen voor onze school in Ghana. Dit stond voor mij al lang op het verlanglijstje. Op deze manier hoop ik dat Linda kan zien, wat ik probeer over te brengen wat betreft het onderwijs. De eerste twee weken heeft Linda bij Inge op de Curtevenneschool in Kortehoef mogen meekijken. Daar heeft ze al heel veel mogen leren. Nu gaat ze nog naar Tilburg en vervolgens naar Twente en uiteindelijk nog een dag naar Paulien om alle lesmaterialen te bekijken. Paulien maakt al sinds we begonnen zijn met onze school veel lesmaterialen. We zijn iedereen enorm dankbaar die het bezoek van Linda aan […]

31 05, 2017

Geweldige donatie via Stichting Destino

Wat zijn we toch blij met de geweldige betrokkenheid van Stichting Destino. Zij ontvingen van de Raad van Kerken voor de Vastenactie een cheque t.w.v. maar liefst 3768,19 euro. Dit geld komt ten goede aan onze Stichting.

Hartelijk dank aan alle betrokkenen!

18 05, 2017

Like & Win-actie: op naar de 2.000 Facebook likes

Oooh! Wat zou het geweldig zijn als onze FB-pagina de 2.000 likes haalt! Zodat nog meer mensen het prachtige werk van Mariette en Moses in hun kindertehuis Hanukkah (Ghana) kunnen volgen. Daarom deze leuke LIKE & WIN-actie! Like onze Facebookpagina (en dit bericht delen vinden we helemaal geweldig) en maak kans op het boek OBRUNI, OBRUNI! (dat gaat over ons kindertehuis Hanukkah) en echte Ghanese teenslippers (kunnen afwijken van de foto).
Deze prijzen worden persoonlijk ter beschikking gesteld door Marieke Dijkers (schrijfster van Obruni, Obruni!) en Inge Oude-Nijeweme.

Vrijdag 26 mei maken we de winnaar bekend op deze FB-pagina.

2 05, 2017

Daniel

Daniel is zo mooi en zo lief. Hij is sinds november 2008 bij ons. Hij kwam binnen al 5-jarig jongetje en is ondertussen opgegroeid tot een mooie 14-jarige jongen.
Ondanks zijn beperking gaat Daniel vooruit. Hij is erg op zichzelf en zoekt weinig aandacht op. Maar hij vindt het zo fijn om meegenomen te worden naar de snoezelruimte, waar hij dan weer even geprikkeld wordt door alle mooie kleuren. Ik geniet van zijn lach die je hoort schateren door Hanukkah.