Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

25 08, 2015

Container vol en op weg naar Ghana

Het is gelukt! De container is vol, dankzij de geweldige inzet van alle vrijwilligers en mensen die spullen hebben ingezameld voor kindertehuis Hanukkah. Wat zijn we jullie allemaal enorm dankbaar! Ook BUKO Beverwijk willen we hartelijk bedanken!

En vrijdag 21 augustus was het zover! De container is vertrokken, op weg naar Ghana. Moses, Mariette en hun kindjes Sam en Noah, die momenteel in Nederland zijn, hebben de vrachtwagen met container uitgezwaaid. Bekijk het filmpje hier.
De container wordt op 5 oktober in Sunyani verwacht.

25 08, 2015

Prachtig verslag van onze vrijwilligster Inge Oude Nijeweme

Graag delen we een prachtig verslag van onze vrijwilligster Inge Oude Nijeweme, die begin dit jaar naar Ghana vertrok. Dit is wat Inge schreef:

God Bless You, dit heb ik deze weken vaak door kinderen en grote mensen tegen mij horen zeggen. Hoe meer ik deze woorden hoor en nu ook lees hoe meer ik van deze woorden ben gaan houden en ze zelf ook graag uitspreek. Dit zijn niet zomaar een  paar woorden, maar woorden met een diepe betekenis, woorden waar de kinderen van Hanukkah en de Mama’s, Moses en Mariëtte veel kracht uit halen. Moses is de man van Mariëtte, tevens ook pastor “prayer”. Minstens 3 x per week wordt er op Hanukkah gebeden. Dit begint met zang […]

20 07, 2015

Uitnodiging Hanukkah-dag op zondag 6 september 2015

Graag nodigen we je van harte uit voor een nieuwe Hanukkah-dag op zondag 6 september 2015.

Datum: zondag 6 september 2015
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: tt. Melaniaweg 6, 1033 ST Amsterdam
(Reinders Schilderwerken)

Graag tot dan!

20 07, 2015

Dank aan Basisschool De Wichelroede en alle sponsoren

Graag willen wij het hoofd van basisschool De Wichelroede, het voltallig onderwijsteam en alle schoolkinderen, mevrouw I. Oomen (organisator Regenboogrun), alle sponsoren en onze betrokken ambassadeur Charles Boogers, hartelijk danken voor de acties en bijdragen voor het scholingsfonds van de Circle of Life School in Sunyani, Ghana.

De Toneelzolder heeft het bedrag afgerond. In totaal is daarmee het fantastische bedrag opgehaald van € 7.000,-. Mede door dit bedrag kunnen nu ook een aantal kinderen van de allerarmste gezinnen in Sunyani naar school! Want elk kind heeft recht op onderwijs.

Lijst Sponsoren:
Electro Service Van Laarhoven De Toneelzolder
Kozion, Udenhout Boomkwekerij Udenhout
Boomrooierij Weijtmans Latenzo
Oomen Besturingstechniek Shoarma Star Grillroom Pizzeria
Wim Pijnenburg Machinale Houtbewerking Van Iersel Biezenmortel
Office Helden Hoppenbrouwers Techniek
Toemen modelsport, Den Bosch Autorijschool Henry

En natuurlijk […]

18 07, 2015

Opnieuw hard gewerkt om container te vullen

Ook vandaag werd er weer keihard gewerkt door
allemaal lieve vrijwilligers om de container met spullen voor kindertehuis Hanukkah te vullen.
We willen graag iedereen heel hartelijk bedanken voor alle spullen en uiteraard voor jullie harde werk vandaag! Zonder jullie had het niet mogelijk geweest.

18 07, 2015

Lees blog van Selma van Dijk

Wat zijn we blij met onze ambassadrice Selma van Dijk.
Bijzonder dat ze in haar blog, waarin ze terugblikt op de Nijmeegse Vierdaagse die ze vorig jaar liep, het mooie werk van Mariette en Moses noemt en in het bijzonder de inzamelingsactie voor de twee meisjes in Ghana.

Lees hier de blog van Selma.

17 07, 2015

Geldinzamelingsactie voor operatie Erica met open ruggetje

Wie had kunnen denken dat ons bericht op facebook en onze website, over onze moeilijke keuze, zoveel in gang zou zetten.
Nicky Vereijken, een betrokken vrijwilligster van onze Stichting, startte na het lezen van het bericht (klik hier), een geldinzamelingsactie voor dit meisje met een waterhoofd.

Aangezien Nicky ook hoorde over de schrijnende situatie van Erica, begon ze ook voor haar een geldinzamelingsactie via ‘Dream or Donate’.

Erica is 6 jaar oud. Het meisje is geboren met een open ruggetje. Haar moeder draagt haar nog steeds op haar rug. Het meisje is nog nooit naar school geweest.
We willen ervoor zorgen dat de rug van Erica door middel van een operatie gesloten wordt. De kosten hiervoor bedragen 3000 euro. We hopen dat dit […]

17 07, 2015

Speelgoed cadeau van Lottimo.nl

Francis van der Klooster van Lottimo kwam wel met een heel bijzonder mooi bericht!
We mochten een kijkje nemen in haar webwinkel met houten speelgoed en hippe kinderkleding en shoppen voor de kinderen van Hanukkah en de Circle of Life School.

Mariette had prachtig speelgoed uitgekozen. Niet voldoende vond eigenaresse Francis. Zij heeft nog heel veel speelgoed toegevoegd aan de wensenlijst van Mariette.

Geweldig Francis. We zijn je zeer dankbaar en weten zeker dat de kindjes hier enorm blij mee zullen zijn.

Meer info: www.lottimo.nl

15 07, 2015

Een moeilijke keuze…

En dan moeten we een besluit nemen. Een besluit dat niet gebaseerd is op wel of niet willen helpen. Maar een besluit gebaseerd op financiële haalbaarheid. Social Wellfare benaderde Mariette met de vraag dit meisje met een waterhoofd te helpen. We hebben ervoor kunnen zorgen dat ze op kosten van de stichting is onderzocht. Maar de operatie die ze moet ondergaan, kost maar liefst 3000 euro. Een bedrag dat we op dit moment niet beschikbaar hebben. Met pijn in ons hart hebben we “nee” moeten zeggen. Wel hebben we aangeklopt bij het Liliane Fonds met de vraag of zij dit dappere meisje willen en kunnen helpen. We hopen op een positief antwoord. En we hopen dat we in de […]

6 07, 2015

Eten voor het goede doel

Even een dankwoord voor Stichting Destino voor hun geweldige bedrag dat wij van hen mochten ontvangen voor de aanschaf/verscheping van onze container met leermiddelen, schoolmeubilair, incontinentiemateriaal etc. naar Ghana.  Ook een voor Stichting Geervliet en mevrouw Ketting!

Het geld werd bijeengebracht op zondag 7 juni, tijdens het jaarlijks terugkerende “Eten voor het goede doel” van de Wereldwinkel Geervliet plaats.  De Wereldwinkel Geervliet is een kleine vrijwilligersorganisatie. Ieder jaar organiseren de vrijwillig(st)ers van de Wereldwinkel, een diner voor het goede doel.