Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

19 04, 2017

Eva en Julia voor Hanukkah in SBS6 Hart van Nederland

We schreven al eerder op onze site over Eva (groep 8) en Julia (groep 6), twee leerlingen van CBS de Hoeksteen in Zeist. Zij vertrekken op 26 april naar Ghana en brengen dan o.a.een bezoek aan kindertehuis Hanukkah.

Vandaag was een bijzondere dag, omdat basisschool De Hoeksteen bezoek kreeg van de filmploeg van SBS6 Hart van Nederland, die een item draaiden over hun geweldige actie om knutselspullen, sportmateriaal en geld in te zamelen voor Hanukkah.
Zoals het er nu naar uitziet wordt dit komend weekend (22/23 april) uitgezonden op SBS6.

Bekijk hieronder de film die gemaakt is tijdens het interview:

Wij gaan voor de buis zitten komend weekend! Eva en Julia, nogmaals bedankt voor jullie mooie actie en een goede reis!

19 04, 2017

Jonathan krijgt na 1.5 jaar bezoek van zijn ouders

Gisteren zijn Jonathan zijn ouders voor het eerst sinds lange tijd bij hem op bezoek geweest. Sinds hij 1.5 jaar geleden bij ons op Hanukkah is komen wonen, heeft hij zijn ouders niet meer gezien. En ook voor die tijd woonde Jonathan in een ander kindertehuis waar zijn ouders hem nooit bezochten.

Het moment dat ze hem zagen was erg ontroerend. De familieomstandigheden zijn beter en voor Jonathan is er de mogelijkheid om weer terug naar huis te gaan. Wel zullen we eerst de band met zijn ouders weer sterk moeten laten worden. Zijn ouders komen tot augustus elke drie tot vier weken bij hem op bezoek. Ook bekijken we de thuissituatie. Als alles goed gaat wordt Jonathan in augustus […]

13 04, 2017

Eva en Julia vullen hun koffers…

Eva (groep 8) en Julia (groep 6), twee leerlingen van CBS de Hoeksteen in Zeist, vertrekken op 26 april naar Ghana en brengen dan o.a.een bezoek aan kindertehuis Hanukkah.

 

Er is veel behoefte aan knutselspullen, zoals gekleurd papier, plakband, verf en kwasten. Ook is er behoefte aan (licht) sportmateriaal, zoals springtouwen. Daarom zijn de twee meiden een inzamelingsactie op hun school begonnen. In de hal van de basisschool staan de koffers waarin de spullen gelegd kunnen worden.

Naast al deze spullen proberen Eva en Julia ook geld bijeen te krijgen voor kindertehuis Hanukkah, via het bankrekeningnummer van de school (NL36RABO0133128318 ten name van CBS de Hoeksteen).

Dank jullie wel Eva en Julia! We vinden het geweldig wat jullie doen. En natuurlijk […]

21 03, 2017

Opbrengst boekenverkoop Muttathara voor Hanukkah

‘Stichting Castricum helpt Muttathara’ heeft als doel hulp te verlenen aan projecten voor de bevolking van ontwikkelingslanden. Dankzij de inkomsten uit hun kringloopwinkel en donaties kunnen zij jaarlijks ruim 200.000 euro doneren aan tientallen projecten.

Wij zijn heel blij met het initiatief om de opbrengst van de verkoop van boeken tijdens de Boekenweek van 25 maart t/m 1 april 2017 te doneren aan ons kindertehuis Hanukkah.

20 03, 2017

Opbrengst ‘Pluk voor Kindergeluk’ 3.000 euro

Wat was het een geweldige dag! Gisteren bij Nord Lommerse aan de Nieuweweg in Hillegom. Daar konden bezoekers zelf de mooiste tulpen plukken. De volledige opbrengst komt ten goede aan het kindertehuis Hanukkah in Ghana. Deze kwam na een dag plukken uit op het prachtige bedrag van maar liefst 3.000 euro!

We willen iedereen van harte bedanken voor de geweldige inzet en betrokkenheid. Hartverwarmend. In het bijzonder Christine Hoogendoorn en Reinier van Egmond die deze actie georganiseerd hebben. En natuurlijk de directie en medewerkers van firma Nord Lommerse in Hillegom!

14 03, 2017

Actie Pluk voor Kindergeluk in Haarlems Dagblad

Wat zijn we altijd blij en dankbaar met de geweldige acties die voor onze stichting worden georganiseerd. En natuurlijk ook met de media aandacht. Zoals vandaag in het Haarlems Dagblad over de actie Pluk voor Kindergeluk, aanstaande zondag in Hillegom.
Super leuk als je erbij bent!

Lees het artikel hier online

14 03, 2017

Wijnproeverij bij Wijncafe Lefebvre groot succes

De wijnproeverij bij Wijncafe Lefebvre was afgelopen zondag, weer een groot succes! We hebben lekkere wijnen geproefd, het was gezellig en we hebben 325 euro opgehaald voor Hanukkah!

Hartelijk dank aan de organisatie, Wijncafe Lefebvre en iedereen die er zondag bij aanwezig is geweest.

 

8 03, 2017

19 maart: tulpen plukken voor Hanukkah in Hillegom

Reinier van Egmond en Christine Hoogendoorn organiseren op zondag 19 maart een hele bijzondere actie voor onze stichting in Hillegom. Een geweldige actie ‘Pluk voor kindergeluk’ voor iedereen die van tulpen houdt en onze stichting wil steunen.

Na afloop van het Tulip Trade Event dat de firma ‘Nord Lommerse Flower Bulb Group’ organiseert voor hun (internationale) klanten, kunt u voordelig de prachtigste tulpen plukken uit de tentoonstellingsbakken in de expositiehal. Meer dan 200 nieuwe en luxe tulpsoorten worden tentoongesteld. In totaal zijn dit 36.000 tulpen!

Met het kopen van deze tulpen ondersteunt u onze stichtig. 100% Van de opbrengst komt ten goede aan kindertehuis Hanukkah.

Voor elke 15 tulpen die u plukt betaalt u slechts 2 euro. Voor u een unieke kans […]

5 03, 2017

Uitnodiging: 12 maart wijnproeverij voor Hanukkah in Utrecht

Na de voorgaande geslaagde wijnproeverijen wordt op zondag 12 maart opnieuw een wijnproeverij georganiseerd bij Wijncafé Lefebvre in Utrecht voor ons kindertehuis Hanukkah!

De proeverij begint om 16.00 uur en zal tot ongeveer 18.00 uur duren. De kosten voor de proeverij bedragen € 27,50 p.p. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar hanukkah_activiteiten@hotmail.com.

Een leuke wijnproeverij, een gezellige middag en daarmee ook nog eens Hanukkah steunen, wat wil je nog meer? Hopelijk zien we jullie 12 maart!

Bekijk ons evenement op Facebook hier.

5 03, 2017

Verdrietig nieuws: afscheid van Lord

Een paar maanden geleden hebben wij met dank aan een van onze vrijwilligers geld kunnen geven om Lord te laten opereren. Lord had een probleem met zijn kaken en een gezwel in zijn keel waardoor hij niet kon slikken.

Na veel testen en een andere kleine operatie is Lord vorige maand geopereerd aan zijn keel. Maar de operatie is te zwaar voor dit kleine jongetje geweest. Lord is helaas een paar dagen na de operatie overleden. We zijn heel verdrietig dat Lord is overleden en zullen bidden in Hanukkah voor kracht voor zijn moeder.