Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

24 11, 2015

Koop je online (cadeau)aankopen via de Goededoelenshop

Koop je (je decembercadeaus) online? Ga dan via de Goededoelenshop.nl naar je online winkel (en zoek je goede doel Mariette’s Child Care op).

Zo gaat een deel van de omzet naar Stichting Mariette’s Child Care.
Je betaalt hier niks extra’s voor!

Veel shop-plezier!

16 11, 2015

Decembermaand kadotip: boek Obruni Obruni (10-14 jaar)

Ben je nog op zoek naar een leuk kado voor de decembermaandd? Je steunt Stichting Mariette’s Child Care door de aankoop van het jeugdboek ‘Obruni, Obruni’ van Marieke Dijkers (10,00 euro, E-book: 5,95). De opbrengst van dit boek komt volledig ten goede aan Hanukkah Children’s Home.

Over het boek:
Het boek ‘Obruni Obruni’ is geschikt voor kinderen van 10-14 jaar en gaat over de 13-jarige Jolien. Tegen haar wil in wordt haar vader voor zijn werk uitgezonden naar Ghana en het gezin gaat mee. In Sunyani (Ghana) komt ze in aanraking met de Nederlandse Mari, zij is getrouwd met een Ghanese man en runt een kindertehuis.De eerste weken heeft Jolien het zwaar. Het kost haar moeite om zich aan te passen […]

16 11, 2015

Uitnodiging: wijnproeverij op 1 december in Utrecht

Na de geslaagde wijnproeverij vorig jaar, wordt er in Wijncafé Lefebvre opnieuw een wijnproeverij georganiseerd voor Hanukkah. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de wijnproeverij? Geef je dan snel op, want we hebben maar een beperkt aantal plekken!

Wanneer: Dinsdag 1 december 2015
Waar: Wijncafé Lefebvre, Neude 2 te Utrecht
Hoe laat: Inloop vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur
Kosten: 27,50 euro p.p.

Opgeven kan door een mail te sturen naar hanukkah_activiteiten@hotmail.com. Vermeld daarin je naam, met hoeveel personen je komt en je telefoonnummer. Je krijg dan z.s.m. een bevestigingsmail van ons met verdere informatie.

We zien je graag op de proeverij!

Organisatie:
Annabel, Corina, Dorith, Elisa en Muriel

12 11, 2015

Sint Maarten in Hanukkah

De kinderen van Hanukkah hebben op 11 november Sint Maarten gevierd. Ze gingen langs de deuren en zongen het liedje ’11 november is de dag… ‘. Dank  jullie wel vrijwilligers voor het organiseren van deze gezellige avond.

3 11, 2015

Veiling Kunst-10-daagse Bergen levert € 1.785,- op!

Wat hebben we genoten van de jeugdkunstveiling op vrijdag 30 oktober, georganiseerd door Dick Min, naar aanleiding van de Kunst-10-daagse in Bergen.

De veiling heeft maar liefst
Opbrengst  € 1.785,- bijeengebracht voor onze kinderen in Hanukkah!

Hartelijk dank aan iedereen die dit tot een groot succes heeft gemaakt.

Hopelijk tot volgend jaar!

30 10, 2015

Uitnodiging: vrijdag 30 oktober veiling Kunst-10-daagse Bergen

Vijdag 30 oktober is de veiling  in het kader van de Kunst 10-daagse in Bergen.
Zes scholen in Bergen hebben onder leiding van kunstenaars een kunstwerk gemaakt, dat vervolgens geveild wordt. De opbrengst gaat naar onze kinderen in Hanukkah.

De kinderen in Ghana hebben ook hun bijdrage geleverd. (klik hier voor de film van de making-of).
Deze kunstwerken van de Ghanese kinderen worden ook geveild, evenals een Afrikaans schilderij van de Castricumse kunstenares Marion van der Moolen!
Iedereen is van harte welkom!

Locatie:
Culturele Buitenplaats Kranenburh
Hoflaan 26 Bergen!
Aanvang : 13.30 uur
Presentatie: Selma van Dijk

Dank aan Dick Min en medewerkers, de kunstenaars, de kinderen en leerkrachten en iedereen die aan dit geweldige project heeft meegewerkt.

Film Hanukkah Art 2015 – the making of’ op YouTube is gemaakt […]

12 10, 2015

Opbrengst Make My Dag Benefietdag maar liefst € 2.350,-

Onze super enthousiaste vrijwilligster Inge Oude Nijeweme organiseerde, samen met de brainstormgroep Oost, een geweldig evenement voor onze stichting: de Make My Day benietdag. Na maanden van voorbereidingen was het gisteren zover! Het programma was geweldig: de veiling, verloting, modeshow, geweldige optredens van het Denekamps mannenkoor en Tippy Rolink. Een signeersessie van schrijfster Marieke Dijkers (o.a. Obruni, Obruni), in een woord GEWELDIG!

De opbrengst is maar liefst € 2.350,- geworden en komt geheel ten goede aan onze stichting. Wat een prestatie. We willen Inge en natuurlijk iedereen die meegeholpen heeft bij de organisatie en/of een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie dag, enorm bedanken! Het was geweldig!

 

11 10, 2015

Container met spullen aangekomen in Sunyani

Maanden geleden is de container gevuld door zoveel vrijwilligers en werd  de container begin september ‘uitgezwaaid’ door Mariette, Moses, Noah, Sam en Afia, toen ze voor een kort bezoek in Nederland waren.

Begin oktober werd in het bijzijn van Moses in de haven van Tema (Ghana) de hele container leeggehaald, de waarde vastgesteld en de container vrijgegeven.

En nu heeft de container eindelijk zijn eindbestemming bereikt: Kindertehuis Hanukkah in Sunyani. Het uitpakken kan beginnen. Heel veel succes allemaal.

4 10, 2015

Koop Heemskerkse bloembollen en laat de kinderen in Ghana bloeien

Corina Duin is een geweldige actie gestart!
Koop nu Heemskerkse bloembollen en steun onze stichting!
Je bestelt twee goed gevulde bloembollenzakjes voor 5 euro.
De gehele omzet wordt gedoneerd aan de Stichting Mariëtte’s Child Care.

De bloembollen zijn af te halen in Heemskerk. Bestel je voor 15 euro of meer, dan worden ze gratis langs gebracht in de regio 0251. En tevens bezorging in Haarlem!

Interesse? Mail naar info@mchildcare.nl.

3 10, 2015

Diploma-uitreiking Jennifer

Wat zijn we super trots op onze Jennifer! Ze heeft met prachtige resultaten haar Junior High School afgerond! Ze hoopt op grond van deze cijfers ( 1 is het hoogst haalbaar) geselecteerd te worden op een Senior High School ! Ze is Charles en Wilma intens dankbaar voor de mogelijkheid !

Jennifer kreeg gisteren haar diploma uitgereikt in Sunyani.
De ceremonie duurde van 9.00 uur tot 15.00 uur, zonder iets te eten!
We zijn enorm trots op Jennifer, maar ook op Mama Mariette en Papa Moses!