Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

3 01, 2017

Uitnodiging Hanukkah-dag op zondag 22 januari in Haarlem

Graag nodigen we je van harte uit voor een nieuwe Hanukkah-dag op zondag 22 januari 2017.
De locatie is dit keer in Haarlem (en NIET zoals in voorgaande jaren in Amsterdam).

Datum en tijd:
zondag 22 januari 2017
Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Programma:
Rond 14.30 uur is het officiële gedeelte van de dag. We stellen dan graag het nieuwe bestuur van onze stichting aan je voor en de nieuwe ambassadeur voor het nieuwe jaar: Sander van Weert.

Locatie:
Schipholweg 1
2034 LS Haarlem
(bedrijfspand van Avalanche op de 7e verdieping).

Parkeren:
in de omgeving van het pand
Of in parkeergarage De Kamp (adres parkeergarage is: De Witstraat 1 Haarlem) (loopafstand 750 meter)
Prijs De Kamp: 1.60 euro per 39 minuten.

We kijken ernaar uit om je zondag 22 januari te ontmoeten! Tot dan.

Bekijk […]

23 12, 2016

Twents Carmel College loopt 10.000 euro bij elkaar met sponsorloop

Zoals elk jaar organiseerde het Twents Carmel College een sponsorloop van ongeveer tien kilometer.
Deze vond vandaag plaasts (vrijdag 23 december). Ook dit jaar heeft de school ervoor gekozen om de opbrengst van de sponsorloop te schenken aan onze stichting. Vorig jaar hebben we de opbrengst van de sponsorloop gebruikt voor het bouwen van een overdekte buitenruimte waar de kinderen les in kunnen krijgen of hun huiswerk kunnen maken. Ook kan de ruimte gebruikt worden voor kerkdiensten en als spreekruimte voor arts en verpleegkundige.

Met heel veel blijdschap kunnen we laten weten dat de SPONSORLOOP van dit jaar maar liefst 10.000 euro bijeen heeft gebracht. Een record!
10 jaar Hanukkah- 10 jaar sponsorloop – €10.000 !!!!!!

Onze oprechte dank voor alle leerlingen, vrijwilligers, […]

23 12, 2016

Fijne Kerstdagen en een geweldig 2017 toegewenst

Het bestuur van Stichting Mariette’s Child Care, Mariette, Moses en alle kinderen van Hanukkah wensen iedereen hele gezellige Kerstdagen toe en heel veel gezondheid en geluk in 2017.

Ook willen we graag iedereen bedanken voor alle steun en betrokkenheid in het afgelopen jaar, waarin onze stichting alweer 12,5 jaar bestond en kindertehuis Hanukkah 10 haar!
Door de ongelofelijke inzet van velen kunnen de kinderen zich op een veilige manier ontwikkelen!

Het afgelopen jaar zijn een aantal nieuwe kinderen naar Hanukkah gekomen , maar ook zijn een aantal kinderen gelukkig weer naar een gezinssituatie gegaan. De aparte slaapruimte voor de kinderen met extra zorg is gerealiseerd , een rolstoelopgang / nooduitgang op de Circle Of Life geeft meer mogelijkheden. 3 van onze kinderen […]

17 12, 2016

Lesnacht van het Twents Carmel College in Denekamp voor Hanukkah

Het is echt ongelofelijk hoe het Twents Carmel College in Denekamp zich al jarenlang inzet voor ons kindertehuis in Ghana. Jaarlijks lopen de leerlingen van de school in Denekamp een sponsorloop. Klas 2KT1 had daarnaast het idee om een eigen sponsoractie te organiseren, de ‘Nacht voor Ghana’. Een nacht zonder social media, maar wel gevuld met lessen.

Er werden met groot succes sponsoren gezocht voor deze sponsoractie. Er werd voor ruim 700 euro aan het kindertehuis geschonken, een geweldig bedrag! Daar bovenop kwam het sponsorgeld van de leerlingen zelf. Tijdens de lesnacht werd een diversiteit aan lessen gegeven door meneer Zanderink, meneer Beuvink, meneer Groener, onze eigen Marieke Dijkers(al jarenlang docent op deze school), mevrouw Morsink en mevrouw Thijert. De […]

17 12, 2016

Nadia is er weer helemaal bovenop

6 November een ongelofelijke strijd van een intens zieke Nadia!
6 December , dankzij de goede zorgen van Ma’lamisi, financiële steun uit Nederland voor alle kosten , de zorg van Mariette en alle  vrijwilligers én natuurlijk de sterke wil van Nadia, is ze er weer bovenop gekomen. Wat zijn we blij!

MERRY CHRISTMAS NADIA!

14 12, 2016

Agenda Kerstactiviteiten voor Hanukkah

Wat zijn er in deze tijd veel mensen druk om de kinderen van Hanukkah verder te kunnen helpen! Er worden diverse activiteiten georganiseerd, waarvan de opbrengst naar onze stichting gaat:

Zondag 18 december : Speelgoedbeurs/ mini
Kerstmarkt Wijk aan Zee (De Moriaan, Dorpsduinen 4)
Circle4Kids

Maandag 19 december : Pam & Loes op de
Kerstmarkt in Tubbergen.

Al maanden:
Prachtige Ghanese Kerstdecoratie te koop waarvan de opbrengst naar onze stichting gaat.
Hanukkah Productie Lijn (via FB pagina te bestellen)

 

Dank je wel Francis, Pam , Loes, Inge, Fam de Valk!

Zijn er mensen die we vergeten zijn en die ook bezig zijn voor Hanukkah deze dagen?
We horen het graag!!!

8 12, 2016

Kerstwens van ambassadrice en SBS6-presentatrice Selma van Dijk

Wat een ontzettend bijzondere kerstwens maakte Selma van Dijk, onze ambassadrice en SBS6-presentatrice voor Mariette en Moses en alle kindjes in Hanukkah!

KLIK HIER om de film te bekijken.

Dank je wel lieve Selma! Wij wensen jou ook hele mooie dagen toe!

29 11, 2016

Nadia weer naar huis

Goed nieuws! Nadia is weer opgeknapt en inmiddels weer thuis. Ze heeft langer dan een maand in het ziekenhuis gelegen, maar dat is gelukkig voorbij. Wat fijn dat ze weer bij haar broertjes en zusjes op Hanukkah.

23 11, 2016

Groot feest: Hanukkah 10 jaar!

Lieve Mariette en Moses,

Vandaag vieren jullie samen met de kinderen, medewerkers en vrijwilligers het 10 jarig jubileum van Hanukkah. 10 jaar geleden zijn jullie als idealistische, bevlogen jonge mensen van 22 en 29 jaar jullie droom gaan waarmaken ; een klein kindertehuis, waarin ieder kind gezien mag worden , herkend en erkend, met of zonder handicap, van welk geloof of achtergrond ook.
Honderden kinderen in en buiten Hanukkah zijn geholpen, soms toevallig door een infuus bij te stellen in een ziekenhuis , soms door even op krachten te mogen komen in Hanukkah voordat ze weer naar hun ouders in afgelegen dorpjes terug gingen, maar meer nog door een langer verblijf in Hanukkah.
Veel kinderen zijn de afgelopen jaren weer herenigd met […]

23 11, 2016

Hanukkah 10 jaar: felicitatie van Jackie Teerenstra

Wat een feest en wat een lieve felicitaties ontvingen we voor ons tienjarig bestaan. Zo ook van zangeres Jackie Teerenstra.

Kijk hier voor haar felicitatie!