Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

14 12, 2014

Loes Hagedoorn op kerstmarkt voor Hanukkah

Loes Hagedoorn uit Reutum staat vandaag (14 december) op de Reutumse Kerstfair om zo geld in te zamelen voor Hanukkah.

Volgend jaar zal zij als vrijwilligster naar Ghana vertrekken om daar haar handen uit de mouwen te steken.

Dank je wel Loes! We wensen je veel succes vandaag.

 

14 12, 2014

Circle of Life School in kerstsfeer

We zijn in Ghana ook helemaal in de Kerst-stemming! We hebben leuke kerstversiering geknutseld voor in de klassen van de Cirle of Life School.

12 12, 2014

Hanukkah bouwt verder

Hanukkah blijft groeien. Op dit moment wordt er weer hard gewerkt! Er worden blokken gemaakt met vier kamers en een badkamer voor de kindjes in Hanukkah met ‘special needs’.

In Ghana blijft het een taboe om een kindje met een beperking in je gezin te hebben en wordt de familie vaak als slecht gezien. In de Hanukkah familie geven we deze kinderen weer een warm thuis. We hopen dat de kamers rond maart 2015 helemaal af zijn en dat er meer ruimte voor de kindjes zoals Afia, Pomaa, Annabel, Daniel,  Ama, Kwame en Yaw.

8 12, 2014

Konijnen en groentetuin voor Hanukkah

Alle kinderen in de hele wereld houden van dieren! Ook de kinderen in Hanukkah. We zijn dan ook heel blij met de gift van twee konijnen en een hok, zodat de kinderen van Hanukkah ze lekker kunnen knuffelen en verzorgen.

De universiteit is bezig met een project en heeft vijf mango- en cashewnotenbomen geplant. De kinderen vinden het allemaal heel leuk.
Elke klas heeft verzorgd een boom en de kinderen nemen elke keer wat eten mee voor de konijntjes.

8 12, 2014

Selma 1 jaar oud

Het afgelopen jaar was de documentaire van SBS6 : Hart Voor Hanukkah drie keer op televisie
te zien! In een uitzending was te zien dat Selma van Dijk een dorpje bezocht en dat daar een klein meisje naar Selma werd vernoemd. Vorige week heeft Mariette met een aantal vrijwilligsters een bezoek gebracht aan Selma. Dit is kleine Selma; alweer 1 jaar oud.

5 12, 2014

Steven (4) woont bij Hanukkah

Ik ben Steven en ben 4 jaar oud. Vanaf gisteren woon ik voor een tijdje bij Hanukkah. Het gaat naar omstandigheden goed met mij en ben erg aan het genieten van alle aandacht die ik nu krijg. Ik ben totaal niet verlegen en houd erg van eten. Ik hoop dat over een tijdje alles weer goed gaat met mijn mama zodat ik weer naar huis kan. Maar voor nu mag ik Hanukkah even als mijn ‘thuis’ noemen.

5 12, 2014

Twents Carmel College Denekamp loopt 19 december sponsorloop

Op vrijdag 19 december lopen de leerlingen van het Twents Carmel College Denekamp wederom een sponsorloop voor het goede doel. Ter ere van het 15-jarig bestaan van het TCC zetten de vijf locaties van de school zich gezamenlijk in voor de stichting Leergeld Oldenzaal. Daarnaast steunt de locatie Denekamp net als voorgaande jaren de stichting Mariëtte’s Child Care weer. De opbrengst van de sponsorloop zal tussen deze beide doelen verdeeld worden.

Wij zijn bijzonder blij dat het TCC zich dit jaar opnieuw inzet voor Mariëtte’s Child Care.
We wensen alle leerlingen heel veel succes op 19 december en natuurlijk met het werven van sponsoren.

5 12, 2014

5.000,- voor Hanukkah van Lions-Club Kiorbach Arolsen

We hebben een prachtige donatie ontvangen van Lions-Club Kiorbach Arolsen! Onze ambassadeur Marja Meurs en haar dochter en vrijwilligster Sandy Meurs hadden een presentatie over het mooie werk van Mariette en Moses in Ghana gegeven bij de Lions Club. De Lions-Club doneerde vervolgens 5.000,- euro aan onze stichting.

We willen Lions Club Kiorbach Arolsen en natuurlijk Marja en Sandy Meurs heel hartelijk bedanken voor deze geweldige donatie.

24 11, 2014

Boek ‘Obruni, Obruni’ nu ook als e-book beschikbaar

We hebben al talloze enthousiaste reacties mogen ontvangen van zowel jongeren als volwassenen over het boek ‘Obruni, obruni!’ van Marieke Dijkers. In dit jeugdverhaal verhuist de Nederlandse Jolien voor een jaar naar Ghana. Nadat ze een cultuurschok heeft overwonnen vindt ze haar draai in het gastvrije en bijzondere land en beleeft ze allerlei avonturen in het kindertehuis van de Nederlandse Mari en haar Ghanese man Jacob. Het boek is gebaseerd op het leven van Mariette en Moses en laat de lezer kennis maken met het leven in een Ghanees kindertehuis.

‘Obruni, obruni!’ is dankzij uitgeverij Boekenbent uit Barneveld nu ook als e-book beschikbaar. Op het Twents Carmelcollege in Denekamp zijn de leerlingen er enthousiast over. Daar is de digitale versie […]

17 11, 2014

Yaw voor de eerste keer naar school

Vandaag is Yaw voor het eerst naar school geweest. Hij vond het erg leuk maar ook wel een beetje spannend. We wensen je veel plezier op school Yaw! Het wordt vast een hele leuke tijd op school.