Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

30 01, 2017

Wereldwinkel Bergen steunt Hanukkah

Stichting Wereldwinkel Bergen (NH) exploiteert een Wereldwinkel in het centrum van Bergen.  Een belangrijk deel van het positief exploitatiesaldo schenkt de Wereldwinkel jaarlijks aan goede doelen. Zij geven de voorkeur aan kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, o.a. gericht op kinderen. Na een enthousiaste presentatie van onze ambassadrice Selma van Dijk mochten wij een geweldige donatie van de Wereldwinkel ontvangen van maar liefst 3.000 euro.

We danken alle medewerkers van de Wereldwinkel voor deze geweldige schenking.

23 01, 2017

Hanukkah-dag groot succes

Zondagmiddag 22 januari was de jaarlijkse Hanukkah-dag. We danken Sander van Weert voor het beschikbaar stellen van de prachtige locatie. Tevens bedanken we Rikie voor het beschikbaar stellen van de heerlijke hapjes.

Vele lieve oud vrijwillig(st)ers waren aanwezig om onder genot van een hapje en drankje mooie herinneringen op te halen. Ook waren er toekomstige vrijwillig(st)ers die alvast de sfeer wilden proeven van de grote ‘Hanukkah Family’.

Sander van Weert werd uitgeroepen tot ambassadeur van Stichting Mariette’s Child Care 2017. Hij ontving de scepter van oud-ambassadeur Elisa Hoffenaar. We bedanken Elisa voor haar geweldige ambassadeurschap en betrokkenheid in het afgelopen jaar.

Op deze Hanukkah-dag werd tevens afscheid genomen van Marjo van Dijck als voorzitter van onze stichting. Al ruim 12,5 jaar zetten […]

23 01, 2017

Bloembollenactie brengt 7.600,- bijeen

De geweldige bloembollenactie van Uitheemskerk.nl (heelhollandbloeit.nl) is een groot succes gebleken. De eindscore is bekend! De actie heeft maar liefst 7.600,- euro bijeengebracht. De volledige opbrengst komt ten goede aan onze stichting, aangezien de kwekers de bollen geheel belangeloos ter beschikking hebben gesteld.

Een hartelijk dank voor alle kwekers en betrokkenen en natuurlijk iedereen die de bollen heeft gekocht. In het bijzonder danken we Corina Duin voor het organiseren en coördineren van deze succesvolle actie.

23 01, 2017

Marjo van Dijck benoemd tot Ere-Voorzitter

Tijdens de Hanukkah-dag op zondag 22 januari is de rol van voorzitter overgedragen aan onze nieuwe, enthousiaste voorzitter Inge Oude Nijeweme. Onze voormalig voorzitter Marjo van Dijck, moeder van Mariette, is tijdens deze bijeenkomst benoemd tot Ere-Voorzitter wegens haar bijzondere verdiensten binnen de stichting.

Dank je wel Marjo voor je geweldige bijdrage aan de stichting. Dankzij jouw betrokkenheid en geweldige inzet kunnen Mariette en Moses hun geweldige werk voor vele kinderen in Ghana voortzetten.

Uiteraard wensen we Inge heel veel succes met haar nieuwe rol als voorzitter.

23 01, 2017

Sander van Weert nieuwe ambassadeur voor 2017

In 2008 heeft het bestuur van de Stichting Mariëtte’s Child Care het besluit genomen om een ambassadeur te vragen de Stichting een jaar lang te vertegenwoordigen. Voor het nieuwe jaar (2017) is dit geworden: Sander van Weert. We zijn enorm blij met de betrokkenheid van Sander. Filmmaker Sander heeft al heel wat mooie beelden mogen vastleggen van en voor het mooie werk van Mariette en Moses. We zijn daarom blij om Sander als nieuwe ambassadeur te benoemen. En uiteraard danken we voorgangster Elisa Hoffenaar voor het afgelopen jaar.

De volgende ambassadeurs gingen Sander voor:

2016 – Elisa Hoffenaar
2015 – Marja Meurs
2014 – Henk en Rennie Kort
2013 – Marja en Gerard Boeters
2012 – Manon en Arjan Wierenga
2011 – Dorien Venhoeven
2010 – Marieke […]

16 01, 2017

Diner brengt 900 euro bijeen voor kindertehuis Hanukkah

We hebben de afgelopen 12,5 jaar veel bijzondere gelegenheden meegemaakt, maar nog nooit dat twee mensen (Reinier van Egmond en John Verhees) een diner organiseren voor 18 gasten. En dat de gasten zelf bepalen welk bedrag ze doneren in een gesloten enveloppe.
Reinier en John verzorgden het voortreffelijke zes-gangen diner. De gasten doneerden maar liefst 900 euro!

Dank jullie wel Reinier, John en alle gaste. We zijn jullie enorm dankbaar.

3 01, 2017

Uitnodiging Hanukkah-dag op zondag 22 januari in Haarlem

Graag nodigen we je van harte uit voor een nieuwe Hanukkah-dag op zondag 22 januari 2017.
De locatie is dit keer in Haarlem (en NIET zoals in voorgaande jaren in Amsterdam).

Datum en tijd:
zondag 22 januari 2017
Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Programma:
Rond 14.30 uur is het officiële gedeelte van de dag. We stellen dan graag het nieuwe bestuur van onze stichting aan je voor en de nieuwe ambassadeur voor het nieuwe jaar: Sander van Weert.

Locatie:
Schipholweg 1
2034 LS Haarlem
(bedrijfspand van Avalanche op de 7e verdieping).

Parkeren:
in de omgeving van het pand
Of in parkeergarage De Kamp (adres parkeergarage is: De Witstraat 1 Haarlem) (loopafstand 750 meter)
Prijs De Kamp: 1.60 euro per 39 minuten.

We kijken ernaar uit om je zondag 22 januari te ontmoeten! Tot dan.

Bekijk […]

23 12, 2016

Twents Carmel College loopt 10.000 euro bij elkaar met sponsorloop

Zoals elk jaar organiseerde het Twents Carmel College een sponsorloop van ongeveer tien kilometer.
Deze vond vandaag plaasts (vrijdag 23 december). Ook dit jaar heeft de school ervoor gekozen om de opbrengst van de sponsorloop te schenken aan onze stichting. Vorig jaar hebben we de opbrengst van de sponsorloop gebruikt voor het bouwen van een overdekte buitenruimte waar de kinderen les in kunnen krijgen of hun huiswerk kunnen maken. Ook kan de ruimte gebruikt worden voor kerkdiensten en als spreekruimte voor arts en verpleegkundige.

Met heel veel blijdschap kunnen we laten weten dat de SPONSORLOOP van dit jaar maar liefst 10.000 euro bijeen heeft gebracht. Een record!
10 jaar Hanukkah- 10 jaar sponsorloop – €10.000 !!!!!!

Onze oprechte dank voor alle leerlingen, vrijwilligers, […]

23 12, 2016

Fijne Kerstdagen en een geweldig 2017 toegewenst

Het bestuur van Stichting Mariette’s Child Care, Mariette, Moses en alle kinderen van Hanukkah wensen iedereen hele gezellige Kerstdagen toe en heel veel gezondheid en geluk in 2017.

Ook willen we graag iedereen bedanken voor alle steun en betrokkenheid in het afgelopen jaar, waarin onze stichting alweer 12,5 jaar bestond en kindertehuis Hanukkah 10 haar!
Door de ongelofelijke inzet van velen kunnen de kinderen zich op een veilige manier ontwikkelen!

Het afgelopen jaar zijn een aantal nieuwe kinderen naar Hanukkah gekomen , maar ook zijn een aantal kinderen gelukkig weer naar een gezinssituatie gegaan. De aparte slaapruimte voor de kinderen met extra zorg is gerealiseerd , een rolstoelopgang / nooduitgang op de Circle Of Life geeft meer mogelijkheden. 3 van onze kinderen […]

17 12, 2016

Lesnacht van het Twents Carmel College in Denekamp voor Hanukkah

Het is echt ongelofelijk hoe het Twents Carmel College in Denekamp zich al jarenlang inzet voor ons kindertehuis in Ghana. Jaarlijks lopen de leerlingen van de school in Denekamp een sponsorloop. Klas 2KT1 had daarnaast het idee om een eigen sponsoractie te organiseren, de ‘Nacht voor Ghana’. Een nacht zonder social media, maar wel gevuld met lessen.

Er werden met groot succes sponsoren gezocht voor deze sponsoractie. Er werd voor ruim 700 euro aan het kindertehuis geschonken, een geweldig bedrag! Daar bovenop kwam het sponsorgeld van de leerlingen zelf. Tijdens de lesnacht werd een diversiteit aan lessen gegeven door meneer Zanderink, meneer Beuvink, meneer Groener, onze eigen Marieke Dijkers(al jarenlang docent op deze school), mevrouw Morsink en mevrouw Thijert. De […]