Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

23 04, 2016

Schrijf alvast in je agenda: 18 juni sponsoravond voor Hanukkah in Bakkum

Op 18 juni organiseren twee supporters van onze stichting een gezellige, feestelijke sponsoravond, met eten, drinken en diverse optredens. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan kindertehuis Hanukkah.

Kosten:
100.- euro per persoon (inclusief diner, drankjes en optredens).

Aanvang:
ca. 17.00 uur

Locatie:
Johanna’s Hof
Johannisweg 3
1901 NX Bakkum

Reserveer alvast de datum in je agenda.
Binnenkort vind je meer informatie op onze site terug over deze avond!

23 04, 2016

Actie SBO het Zilverlicht Waalwijk levert € 1.000,- op!

Op zaterdag 16 april is op de basisschool SBO het Zilverlicht in Waalwijk het Afrikaproject van Stichting Mariette’s Child Care afgerond. De jaarlijkse ‘Motorendag’, waarbij de schoolkinderen met de motorrijders mee mochten rijden, was de afronding van de actieperiode van drie maanden, waarbij ook vol enthousiasme gebruik werd gemaakt van de leskisten voor onder-, midden- en bovenbouw. De school heeft geld bijeengebracht met verschillende acties: het verkopen van bloembollen, het inzamelen van oude mobiele telefoons, het raden van het aantal koffiebonen.

Een geweldig bedrag van maar liefst € 1.000,- opgebouwd uit € 750,00 vanuit de actie van de school en als verrassing nog een donatie van € 250,00 van de motorclub. Door deze actie kunnen weer een aantal kinderen vanuit […]

2 04, 2016

Even voorstellen: Ellen Afue Sam

Dit is onze Ellen Afue Sam. Ze is sinds vandaag naar Hanukkah gebracht door de politie van Sunyani. Ellen is ongeveer 6 weken oud en te vondeling gelegd. We hopen allemaal dat ze zich geborgen voelt bij de andere kinderen van Hanukkah!

26 03, 2016

Twents Carmel College: hoogste opbrengst ooit!

Tien jaar sponsorloop van het Twents Carmel College voor onze stichting op 24 maart. En dit jaar werd het allerhoogste bedrag ooit bijeengehaald.

Dank aan iedereen voor de ongelofelijke inzet en het enthousiasme!
Niet alleen hebben alle kinderen 14 km gelopen, maar veel individuele activiteiten georganiseerd , zoals een veiling op Facebook, mobiele telefoons ingezameld, muziek aanvragen, lege flessen opgehaald, heerlijke zelfgemaakte lekkernijen verkocht etc.

We zijn enorm trots en dankbaar!

24 03, 2016

Twents Carmel College organiseert voor tiende keer rij sponsorloop

Vandaag houden de leerlingen van het Twents Carmel College in Denekamp voor de TIENDE KEER een sponsorloop voor de kinderen in Hanukkah. Wat geweldig! We wensen iedereen een geweldig mooie dag toe. En alvast bedankt voor jullie tomeloze  inzet.

17 03, 2016

Nieuw meisje in Hanukkah family: Josephine

Twee weken oud was dit kleine meisje toen ze achtergelaten werd bij het gebouw van het Radio Station; 4 uur van Sunyani!

Nu – na 3 weken- het jongste kindje van de Hanukkah Familie.

Wij wensen Josephine heel veel liefde en geluk toe in haar leven.

7 03, 2016

In Memoriam: Nelis Bakker 1936-2016

In Memoriam
Nelis Bakker
1936-2016
Zes jaar geleden belde Nelis Bakker:
“Mevrouw van Dijck, mijn vrouw en ik hebben altijd graag vrijwilligerswerk willen doen, maar niemand wil ons hebben; we zijn te oud en we kunnen niets.”
Meneer Bakker, zijn u en u vrouw gezond, bestand tegen de gele koorts vaccinatie en de warmte? Dan bent u van harte welkom op Hanukkah!
Vier weken zijn Nel en Nelis geweest. Er is een groentetuin aangelegd,  alles wat gerepareerd kon worden op de naaimachine is toen gerepareerd, er is ontzettend gelachen en misschien wel de mooiste herinnering voor de kinderen: Nelis als Sinterklaas!

We wensen Nel, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe!
Op Hanukkah wordt voor hen allen gebeden !

4 03, 2016

Inge’s sponsoractie: koop teenslippers uit Ghana

We kwamen deze leuke actie tegen op de Facebook pagina van vrijwilligster Inge Oude Nijeweme, die nu in Ghana is. Hiermee zamelt ze geld in  voor kindertehuis Hanukkah!

Dit schrijft ze:
“Ik heb gisteren tijdens mijn verblijf hier op Hanukkah in Ghana Elizabeth leren kennen een Ghanese dame. Ze maakt hele mooie en sterke slippers. Ik wil deze graag verkopen en het geld gaat voor 100% naar Hanukkah, Mariette’s Childcare.nl Ghana. Wil jij ook zo’n prachtig en super sterk paar slippers, laat het me weten.
Kosten €14,95 dan ontvang je een verassingspaar in je maat. Wil je je eigen kleur en versiering samenstellen dan kosten de slippers € 19,95. Dit is exclusief verzendkosten. Alle maten en kleuren zijn verkrijgbaar.
Onderstaande slippers zijn een […]

28 02, 2016

Lees nieuwe blog van Inge in Ghana

Misschien heb je al eerder op deze site een mooi verslag van Inge Oude Nijeweme gelezen. Zij is op dit moment weer bij de kindjes in Ghana en geniet me volle teugen.
Je kunt weer een nieuw blog lezen van haar. Klik hier om het te lezen.

Inge maakte ook een mooie film van haar verblijf. Bekijk ‘m hier.

16 02, 2016

Blog vrijwilligster Inge in Ghana (1)

Vrijwilligster Inge Oude Nijeweme is onlangs naar Ghana vertrokken om opnieuw als vrijwilligster aan de slag te gaan. Inge schrijft al haar prachtige ervaringen in haar blog, die we hier graag delen!
Klik hier om haar eerste blog te lezen.