Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

10 01, 2015

Even voorstellen: onze stagiaire Sidney Marshall

Wat geweldig! Een half jaar lang gaat Stichting Mariette’s Child Care elke donderdag administratief ondersteund worden door Sidney Marshall! Sidney is 18 jaar en volgt onderwijs bij revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee. Op 8 januari hebben Marjo van Dijck en Jeroen Boekel het stagecontract ondertekend.

Sidney Marshall stelt zich graag aan jullie voor:

Ik ben Sidney Marshall en Ik ben 18 jaar oud. Ik zit op Heliomare onderwijs en ik loop stage bij de stichting Mariette’s Child Care. Ik ben Ghanees en heb een beperking. Zelf heb ik gezien hoe mensen met een beperking leven in Ghana. Als ik het vergelijk met hoe het in Nederland is geregeld met mensen met een beperking, word ik boos en verdrietig omdat ik […]

30 12, 2014

Afscheid van onze chauffeur Joshua

Vandaag hebben we afscheid genomen van Joshua. Hij is meer dan vijf jaar lang onze trouwe chauffeur geweest en heeft met veel plezier de kinderen elke dag naar school gebracht. Joshua heeft nu de leeftijd bereikt om met pensioen te gaan. We zullen hem heel erg missen en zijn hem heel erg dankbaar voor alle liefde en aandacht die hij heeft gegeven aan de kinderen.

21 12, 2014

Fijne Kerstdagen en een goed 2015

Het bestuur van Stichting Mariette’s Child Care, Mariette, Moses en alle kinderen van Hanukkah wensen iedereen hele gezellige Kerstdagen toe en heel veel gezondheid en geluk in 2015.

We willen iedereen hartelijk bedanken voor alle steun en betrokkenheid in het afgelopen jaar.

20 12, 2014

Carmel College Denekamp schenkt €3.378,-!

In de stromende regen liepen de leerlingen van het Carmel College in Denekamp op vrijdag 19 december een sponsorloop voor Hanukkah!
Selma van Dijk nam al ‘skypend’ met Mariette en Moses een cheque van €3.378 in ontvangst!

We willen alle leerlingen, leraren, ouders en sponsors, mede namens alle kinderen van Hanukkah, heel hartelijk bedanken voor deze geweldige bijdrage.

 

 

14 12, 2014

Loes Hagedoorn op kerstmarkt voor Hanukkah

Loes Hagedoorn uit Reutum staat vandaag (14 december) op de Reutumse Kerstfair om zo geld in te zamelen voor Hanukkah.

Volgend jaar zal zij als vrijwilligster naar Ghana vertrekken om daar haar handen uit de mouwen te steken.

Dank je wel Loes! We wensen je veel succes vandaag.

 

14 12, 2014

Circle of Life School in kerstsfeer

We zijn in Ghana ook helemaal in de Kerst-stemming! We hebben leuke kerstversiering geknutseld voor in de klassen van de Cirle of Life School.

12 12, 2014

Hanukkah bouwt verder

Hanukkah blijft groeien. Op dit moment wordt er weer hard gewerkt! Er worden blokken gemaakt met vier kamers en een badkamer voor de kindjes in Hanukkah met ‘special needs’.

In Ghana blijft het een taboe om een kindje met een beperking in je gezin te hebben en wordt de familie vaak als slecht gezien. In de Hanukkah familie geven we deze kinderen weer een warm thuis. We hopen dat de kamers rond maart 2015 helemaal af zijn en dat er meer ruimte voor de kindjes zoals Afia, Pomaa, Annabel, Daniel,  Ama, Kwame en Yaw.

8 12, 2014

Konijnen en groentetuin voor Hanukkah

Alle kinderen in de hele wereld houden van dieren! Ook de kinderen in Hanukkah. We zijn dan ook heel blij met de gift van twee konijnen en een hok, zodat de kinderen van Hanukkah ze lekker kunnen knuffelen en verzorgen.

De universiteit is bezig met een project en heeft vijf mango- en cashewnotenbomen geplant. De kinderen vinden het allemaal heel leuk.
Elke klas heeft verzorgd een boom en de kinderen nemen elke keer wat eten mee voor de konijntjes.

8 12, 2014

Selma 1 jaar oud

Het afgelopen jaar was de documentaire van SBS6 : Hart Voor Hanukkah drie keer op televisie
te zien! In een uitzending was te zien dat Selma van Dijk een dorpje bezocht en dat daar een klein meisje naar Selma werd vernoemd. Vorige week heeft Mariette met een aantal vrijwilligsters een bezoek gebracht aan Selma. Dit is kleine Selma; alweer 1 jaar oud.

5 12, 2014

Steven (4) woont bij Hanukkah

Ik ben Steven en ben 4 jaar oud. Vanaf gisteren woon ik voor een tijdje bij Hanukkah. Het gaat naar omstandigheden goed met mij en ben erg aan het genieten van alle aandacht die ik nu krijg. Ik ben totaal niet verlegen en houd erg van eten. Ik hoop dat over een tijdje alles weer goed gaat met mijn mama zodat ik weer naar huis kan. Maar voor nu mag ik Hanukkah even als mijn ‘thuis’ noemen.