Steun ons en doneer op NL46ABNA0619509341|info@mchildcare.nl

Nieuws

9 10, 2016

Selma van Dijk ontvangt bloembollen van actie Heel Holland Bloeit

Een paar maanden geleden verzorgde onze lieve en betrokken ambassadrice Selma van Dijk (SBS6 presentatrice), geheel belangeloos de presentatie van een voor ons georganiseerde benefietavond. Als dank ontving Selma een cadeaubon voor een bollenpakket van de actie Heel Holland Bloeit. De kersverse bloembollen konden nu worden afgeleverd bij Selma door onze vrijwilligster Elisa Hoffenaar.

Dank je wel Selma voor je geweldige betrokkenheid. We hopen dat de door ‘UitHeemskerk.nl’ beschikbaar gestelde bloembollen prachtig mogen bloeien in het voorjaar.

Wil je ook bloembollen bestellen? Dat kan via deze site: https://www.heelhollandbloeit.nl/
De opbrengst gaat volledig naar onze stichting.

7 10, 2016

Brand een lichtje voor Hanukkah

Onze nieuwe voorzitter Inge Oude Nijeweme heeft een mooie actie bedacht omdat Hanukkah tien jaar bestaat.
Het verhaal en de oproep van Inge kun je hier lezen:

Helpen jullie mee met een mooi cadeau voor de hele Hanukkah family? Ik heb een eenmalige actie bedacht voor iedereen die Hanukkah een warm hart toedraagt. Jullie bijdrage van € 10,- is heel erg welkom. Hiervoor ontvang je van mij een zelfgemaakt windlicht met een toepasselijke tekst, afkomstig van Mariette, die ik er op gestempeld heb. Het windlicht wordt zonder extra kosten naar jullie verstuurd. Op vrijdag 18 november om 21.00 uur Nederlandse tijd willen we in Nederland en op Hanukkah alle lichtjes te gelijk laten branden. Op dat bijzondere moment zullen Moses en […]

1 10, 2016

Mike weer terug naar zijn moeder

Na tien jaar nemen wij afscheid van Mike. Tien jaar lang hebben wij voor deze geweldig jongen mogen zorgen. Mike is tien jaar geleden zwaar ondervoed binnen gekomen. Hij had een moeilijke starten is vaak ziek geweest.

Langzaam hebben wij het contact weer opgebouwd met zijn moeder en is haar leefwijze ook positief veranderd. De afgelopen twee jaar is Mike elke vakantie terug gegaan naar zijn moeder en heeft hij weer kunnen wennen.

Vandaag is dat dag dat Mike weer voorgoed terug kan naar zijn moeder. Het was voor ons allemaal een bijzonder emotioneel moment, maar gelukkig kunnen we Mike blijven volgen en blijft hij bij ons op de Circle of Life school, mede dankzij zijn sponsor!

26 09, 2016

Bloembollenverkoop Herfstfair Denekamp € 255,-

De bloembollenverkoop voor ons kindertehuis is in vollel gang. Tijdens de Hefstfair in Denekamp werden ook bollen verkocht.
De opbrengst is maar liefst € 255,-

Heel veel mensen gaan genieten van vele mooie bloembollen geschonken door Uitheemskerk.nl

Een hartelijk dank voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

20 09, 2016

Gideon en Afia naar Senior High school

We zijn zo ontzettend TROTS op Gideon en Afia. Ze hebben beiden met enorme hoge cijfers hun Junior Highschool afgerond en komen in aanmerking voor een prestigieuze Senior Highschool in Kumasi.

Gideon en Afia zijn  onder moeilijke omstandigheden in Hanukkah gekomen, maar mede dankzij de hulp van sponsoren, nu zo fantastisch op weg. Nogmaals Super Trots!

7 09, 2016

Het nieuwe schooljaar is weer van start

Net zoals in Nederland is ook in Sunyani het schooljaar weer van start gegaan. De lessen zijn weer begonnen voor de 140 kinderen van de Circle of Life School.

We wensen jullie allemaal een leerzaam en fijn schooljaar toe.

21 08, 2016

Kwaku en Edmond voor een vakantie naar hun vader

Kwaku en Edmond zijn deze week voor een vakantie naar hun vader gegaan. Al enige tijd is er intensief contact met hun vader. Hij komt vaak op visite en ze hebben elk weekend bel contact. Dit is de eerste keer dat ze een vakantie naar hem toe gaan. Als de vakantie goed gaat dan zullen Kwaku en Edmond in december voorgoed bij hun vader gaan wonen in de buurt van Cape Coast (6 uur van Haukkah). De jongens keken uit naar het bezoek naar hun vader. Ook al is het voor ons moeilijk om afscheid te nemen van kinderen die al jaren bij ons wonen is dit zeker wel het beste voor een kind om weer te kunnen opgroeien […]

16 08, 2016

‘Onze’ drieling voor de vakantieperiode naar huis

Terwijl Moses op weg was om ‘onze’ drieling voor de schoolvakantie naar huis te brengen (drie uur rijden van Hanukkah), begaf de auto het. Gelukkig gebeurde dit vlak bij het dorpje van de meisjes, waar ze nu bij hun ouders en vier andere broers en zussen een aantal weken verblijven. De meisjes zijn als ondervoede baby’s in Hanukkah gekomen en daar samen met hun moeder een aantal maanden gebleven.
De ouders kunnen geen schoolgeld betalen, maar dankzij sponsoren uit Nederland gaan ze nu naar de Circle Of Life en in de vakanties naar huis.

3 08, 2016

Edward weer terug naar zijn familie

Vandaag is Edward teruggegaan naar zijn familie.
Edward is via Social Welfare in Hanukkah geplaatst omdat zijn moeder met hem op straat zwierf en niet in staat was voor hem te zorgen.
Gelukkig is zijn familie opgespoord en na een zorgvuldig opgebouwde band met zijn tante, gaat hij nu in Dormaa wonen; een plaatsje twee uur rijden van Sunyani.

Mariette en Moses blijven hem voorlopig volgen om te kijken of het goed gaat met hem.

We willen onze sponsoren hartelijk bedanken: Lindsay/ Sietske/ Saul en Lisanne.
Zij hebben hem enorm op  weg geholpen.

Wij wensen Edward een gelukkige toekomst toe bij zijn familie!

1 08, 2016

Verjaardagsfeest voor alle Hanukkah kinderen

Happy birthday voor alle Hanukkah kinderen.
Vandaag hebben we de verjaardag gevierd van alle kinderen.
Met dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.